Tips til stærkere negle du bør kende

For at få smukke negle og hænder, har du brug at tage dig af dem dagligt. Du giver dem måske ikke meget opmærksomhed, før du faktisk ser på dem og tænker,
Tips til stærkere negle du bør kende

Sidste ændring: 30 oktober, 2018

Hvis dine negle knækker let og du tror, at der ikke er nogen måde, at de nogensinde vil se pæne ud, skal du læse denne artikel. Dine hænder vil ligne, at du lige er trådt ud af en neglelak annonce. Lær hvordan du kan få stærkere negle i denne artikel.

For at få smukke negle og hænder, har du brug at tage dig af dem dagligt. Du giver dem måske ikke meget opmærksomhed, før du faktisk ser på dem og tænker, “hvad vil jeg gøre nu?” Ikke fortvivl.

Det handler ikke om at løse et specifikt problem så hurtigt som muligt, men om at vedligeholde dine negle og pleje dem hver dag. Korrekt beskyttelse og at fugte dem er afgørende.

Hvorfor er mine negle så skrøbelige?

Her er nogle grunde til, hvorfor negle bliver skrøbelige og knækker let:

  • Ved hjælp af stærke rengøringsmidler uden at have handsker på (for eksempel mens du vasker op).
  • At bade i varmt vand (eller at vaske hænderne).
  • At bruge neglene til at åbne dåser eller skrabe ting.
  • Svampe (neglesvamp).
  • At bide neglene eller konstant at sætte dem ind i din mund.
  • Altid at have neglelak på.
  • Ernæringsmæssige mangler.
  • Rygning eller brug af tobaksprodukter.
  • Mangel på fugt.

Når neglene ikke er sunde, plejer de ikke at vokse ensartet. De er derimod ikke ens, og de har ikke en naturlig farve. De kan være skællende, uigennemsigtige eller endda gullige, og frem for alt vil de let knække (selv uden en åbenbar årsag).

oedelagte-negle

Det er vigtigt at finde ud af, hvorfor de er usunde. På denne måde kan du give dem en intens og effektiv behandling.

Tips til stærkere negle

Brug handsker når du vasker op

Du bør altid bære handsker, når du gør rent i dit hjem. Sæbe, rengøringsmidler og andre rengøringsprodukter har en negativ indflydelse på sundheden for dine negle, da kemikalierne svækker dem, og gør dem mere tilbøjelige til at knække. Hvis det er muligt, så forsøg at vaske op kun en gang om dagen og forsøg at holde dine hænder væk fra vandet så meget som muligt.

Spis mere protein og få stærkere negle

På denne måde vil din hud og dine negle være sundere. Sørg for at det fedt du spiser, er den sunde type, ligesom det du finder i nødder, generelt i grøntsager, mælk og smør. Også prøv hørfrøolie eller hørfrø.

hoerfroe

Reparer dem straks

Efterlad dem ikke beskadiget eller med skarpe kanter. Fil dem så snart som muligt for at forhindre yderligere skader og hold dem fra at blive revet på noget. Ikke bid i dem. Nogle kvinder bruger flydende lim til at reparere beskadiget negle. Bare lad det tørre, derefter fil det blødt og påfør et lag af en klar neglelak. Denne teknik er for nødsituationer og ikke for alle dine negle.

Kortere negle, mindre problemer = stærkere negle

Vi ved allerede, at lange negle er smukke, men desværre kan du ikke altid få dem til at forblive den samme længde. Det er bedre at holde en længde til der hvor dine fingre slutter eller kun lidt længere. På denne måde vil de være sværere at skade, plus det er på mode!

Undgå lak, hvis du vil have stærkere negle

En af de mest almindelige teknikker til at holde negle smukke er at have neglelak på hele tiden. Dette er dog ikke godt for dine negles sundhed. Når du har neglelak på, kan dine negle ikke “ånde” og dette kan være kontraproduktivt, hvis de allerede er skrøbelige eller knækker nemt. Desuden er det ikke nogen stor overraskelse, at dette er grunden til de at de knækker. Du bør fjerne neglelakken og lade dine negle få en pause en gang om ugen.

klar-neglelak

Hvis du ikke kan lide hvordan de ser ud eller er bange for, at de vil knække, så lad dem være uden neglelak natten over, og derefter tag neglelak på igen næste morgen når du spiser morgenmad. Eller drag fordel af weekenden ved at lade dem være naturlige.

Vær forsigtig med hvilken slags neglelakfjerner du bruger, fordi acetone (hovedingrediensen) er virkelig barsk, og kan være skadelig for neglene. Det er bedre at bruge alle naturlige neglelakfjernere lavet med olie.

Pas på med hurtige løsninger

Som vi nævnte før, har du sikkert overvejet at bruge kunstige negle.  Det kan være fint til en særlig lejlighed som din bryllupsdag, en vigtig fest eller en særlig begivenhed, men ikke fortsæt med at bruge dem bagefter.

Hvorfor? Til at begynde med skal du file en masse af de oprindelige negle af, for at anvende de kunstige der kræver lim for at holde dem på plads oven på den oprindelige negl. Svamp kan udvikle sig mellem de kunstige og oprindelige negle, da disse produkter ikke tillader neglen at trække vejret, ligesom med neglelakker.

Negle er ikke et værktøj

negle

Det er værd at gentage, fordi det er en af de mest almindelige årsager til knækkede negle. Brug ikke dine negle til at åbne ting, skrabe en etiket eller snavs, åbne en dåse osv. Der er særlige værktøjer til disse opgaver som en saks, en spatel, kniv samt andre værktøjer.

Giv dig selv en manicure en gang om ugen. Du behøver ikke at gå til skønhedssalonen og bruge en masse penge. Du kan gøre det i weekenden. Klager du ikke altid over, at søndag eftermiddag er kedelig?

Drag fordel af denne tid til at pleje dine hænder og negle! Fjern neglelakken, eksfoliér med olivenolie og salt og fil neglene selv. Slut af med at anvende en fugtgivende creme, masser fra neglebåndene op, så lad dem tørre grundigt og tag derefter neglelak på som sædvanlig.

Er du klar til at få stærkere negle?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.