Opdag de mange sundhedsfordele ved myntete

Mynte tilhører samme familie som timian og rosmarin. Den udmærker sig ved sin gavnlige effekt på fordøjelsen samt som kilde til vitaminer og mineraler.
Opdag de mange sundhedsfordele ved myntete

Sidste ændring: 07 april, 2019

Myntete har gode egenskaber har været kendt i mange år. Tro det eller ej, der er mange dele af kroppen der kan have gavn af denne drik.

Det er en plante som vokser over hele kloden, men stammer fra middelhavsområdet. Det er faktisk en familie med mange forskellige arter, men de tilhører alle slægten mentha.

På trods af denne artsrigdom, er der fællestræk som findes i de forskellige varianter, såsom kraftig aroma, blade der som regel er grønne, de svagt lilla blomster, og at de vokser i fugtig jord.

Opdag de mange sundhedsfordele ved myntete

Mynte

Her kan du få lidt at vide om hvad planten er for en, og hvad man gennem tiden har brugt den til.

 • Den vokser hurtigt, grenene kan blive op til en halv meter.
 • Myntens blomster kan være violette eller hvide. De fremkommer efterhånden som planten vokser til.
 • Der findes omkring 25 underarter i samme slægt som mynte, herunder rosmarin, timian og oregano. De er alle kendt som aromatiske krydderurter.
 • Mynteblade bruges til at lave miksturer, men man kan også udnytte deres essentielle olier, og bruge dem udvortes på kroppen.
 • Denne vidunderlige plante er rig på A og C vitamin, omega 3 fedtsyrer og mineraler af mange slags.
 • Mynte skal behandles nænsomt, ikke udsættes for alt for meget sollys, og have rigelig vand. Bladene kan plukkes året rundt.
 • Det videnskabelige navn er “Mentha”, opkaldt efter en græsk nymfe, som var Plutos elskerinde. Fordi han blev så jaloux, forvandlede han hende til en plante.

Se denne artikel efter du har læst “Opdag de mange sundhedsfordele ved myntete”:

Vitaminer og mineraler som bekæmper depression

Myntens egenskaber

I denne artikel kan du læse om de utrolige egenskaber som denne plante har for dig. Du ved allerede at den er meget nem at plante, og også at få fat i. Husk på dette, og glæd dig så il hvad vi nu kan fortælle dig.

Mynte hjælper dit fordøjelsessystem

Kvinde der tager sig til maven

Det kan indtages efter et måltid, så maven “falder ned”. Endvidere hjælper den også mod luft i maven, og forbedrer din fordøjelse. Den anbefales i tilfælde at smerter i maven, da den modvirker mavekramper og kvalme. Hvis du føler dig overmæt, så lav en mikstur med mynteblade.

 • Mynte øger udskillelsen af mavesyre, og hjælper mod kvalme.
 • Du skal dog helst ikke indtage det i for lange periode. Den kan trods alt forårsage mavekatar, eller irritation i mavesækken.

Mynte er godt for din vejrtrækning

Da den indeholder mentol, har den egenskaber der afhjælper forstoppelse. Den muliggør også øget svedproduktion, og renser en tilstoppet næse. Den bruges til behandling af forlølelse og influenza, og sænker feber. Derudover hjælper dens virushæmmende egenskaber mod luftvejssygdomme af enhver art.

Nogle bruger fordelene ved mynte til at behandle bronkitis, halsbetændelse og astma. Folk som er holdt op med at ryge, eller hoster meget på grund af cigaretter, kan opnå at få mindre irritation i halsen.

Mynte styrker lever og tarme

Mynte kan bruges til at stimulere leverfunktionen og øge udskillelsen af galde. For eksempel bruges den til at behandle mavekramper og afhjælpe dårlig fordøjelse, hvis leveren “strejker”.

Den virker mod diarré, irritabel tyktarm og Crohns sygdom. Den hjælper ovenikøbet med at fjerne gas fra tarmene og forhindrer affaldsstoffer i at rådne, eller hobe sig op.

Myntete forbedrer blodomløbet

Mynte har en blodfortyndende virkning på grund af indholdet af eugenol og rosmarinsyre. Det fremmer blodomløbet og virker mod visse relaterede problemer, som for eksempel hovedpine.

Den kan også bruges til at lindre symptomerne ved højdesyge, da den giver en bedre iltforsyning til cellerne, og samtidig en større udrensning af giftstoffer.

Udvortes brug

Kvinde med daarlig aande - myntete

Udover alle de ting vi allerede har nævnt, kan mynte også hjælpe os med:

 • Dårlig ånde
 • Som salve mod ledsmerter
 • At stramme huden op
 • At bringe velsmag i køkkenet

Læs også denne artikel efter “Opdag de mange sundhedsfordele ved myntete”:

Kan kanel hjælpe med at kontrollere diabetes?

Hvordan laver jeg denne vidunderlige te?

Bare kom i gang med at tilberede din mikstur og begynd at lindre symptomerne. Det er meget simpelt.

Ingredienser

 • 6 mynteblade
 • 1/2 kop vand (125 ml)

Tilberedning

 • Start med at sætte vandet over i en lille gryde og put myntebladene i.
 • Når det har kogt, fjern bladene og lad det stå lidt.
 • Det er bedst at drikke det mens det stadig er varmt.

Sørg for at gøre brug af alt hvad myntete har at tilbyde. Plant et par stykker derhjemme og styrk dit helbred på en rigtig god måde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.