6 symptomer på livmoderhalskræft, som man bør kende

Så hvis man bemærker, at der er forandringer i ens udflåd, så anbefaler vi, at man går til en specialist. Man bør have i baghovedet, at denne tilstand typisk er et advarselstegn på, at noget ikke fungerer korrekt i ens krop.
6 symptomer på livmoderhalskræft, som man bør kende

Sidste ændring: 26 november, 2018

Livmoderhalskræft er én af de mest frygtede typer af kræft. Det skyldes dets høje dødelighedsrate. Her er 6 symptomer på livmoderhalskræft, som man bør kende!

Ifølge det amerikanske samfund for kræft skønnes det, at omkring 4120 kvinder vil dø af livmoderhalskræft i år.

Disse tal er måske skandaløse. Men sandheden er, at dødelighedsraten for denne sygdom er faldet med 50% de sidste 30 år.

Grundene til dette har varieret meget. Men specialister fokuserer på at udvikle undersøgelser og på at få mere viden omkring de faktorer, som forårsager denne sygdom, samt dets symptomer.

Takket være dette har kvinder flere værktøjer til at holde øje med sig selv. Det vil hjælpe dem til at gå til lægen, så snart de bemærker en forandring i deres helbred.

Derfor ændrer statistikkerne sig, hvis disse metoder til at undersøge sig selv bliver offentlig viden.

Selvom denne type kræft normalt opstår i en senere alder, er det aldrig for tidligt at vide, hvor man skal begynde at se efter tegn på livmoderhalskræft, både for en selv eller for at hjælpe et familiemedlem.

Viden er magt, ikke blot for bedre at kunne kontrollere sit eget liv, men også for at kunne anvende det, når andre har brug for det.

De vigtigste symptomer på livmoderhalskræft

1. Vorter

Kraeftceller

The Human Papilloma Virus (HPV) opstår i vorter, især i det vaginale område.

Dette er en vigtig udløser af livmoderhalskræft. Selvom HPV ikke forudsætter, at en kvinde vil komme til at lide af denne type kræft, så er sandsynligheden for det meget større, når der er en tilstedeværelse af HPV.

Nu hvor du ved dette, så tøv ikke med at gå til en læge for at få tjekket dit helbred, hvis du bemærker en ny vorte på din krop.

2. Besynderligt udflåd

Én af de første handlinger af denne sygdom er at ødelægge væggene i livmoderen. Dette resulterer i udskillelsen af affaldsstoffer gennem skeden.

Enhver kvindes sunde udflåd er forskellig af udseende og lugt. Dette forandrer sig også alt afhængig af hvilket stadie af ens menstruelle cyklus, man er i. Men alle ved, hvad der er normalt for en selv.

Så hvis man bemærker, at der er forandringer i ens udflåd, så anbefaler vi, at man går til en specialist. Man bør have i baghovedet, at denne tilstand typisk er et advarselstegn på, at noget ikke fungerer korrekt i ens krop.

3. Usædvanlig smerte eller blødning

Kvinde med mavesmerter

Som vi har nævnt, ødelægger denne sygdom væggene i livmoderen. Hvis livmoderhalskræft opstår med stor aggression, er det normalt, at man mærker en skarp smerte i underlivet.

Der vil måske også komme blod som et resultat af rifter i livmoderen. Der har været tilfælde, hvor blod opstår i blæren eller endetarmen.

Som et resultat kan der være blod i ens urin og afføring.

4. Anæmi

Som et resultat af symptomerne på livmoderhalskræft, som er nævnt ovenfor, er én af de mest gængse komplikationer, som kvinder måske vil opleve, anæmi.

Udmattethed og takykardi vil følge med denne tilstand. Og det opstår, når man har lagt mange kræfter i at gøre noget.

Hvis man for eksempel pludselig føler, at ens hjerte slår hurtigere, når man går op af trapperne, som man er vant til, så er det et tegn på, at man bør tjekke sine jerntal.

5. Problemer med urinering er blandt symptomerne på livmoderhalskræft

Kvinde der skal tisse

Når livmoderen bliver hævet, så maser den organerne, som er omkring den. Det er mere præcist nyrerne og blærenEftersom disse begge er vigtige organer for at kunne komme af med urin, så gør tilstoppelsen af dem det svært at urinere.

Så udover at forårsage smerte, så vil man aldrig føle sig færdig med at tisse, eftersom ens blære ikke kan finde ud af at tømme sig selv helt. Hvis dette sker for en, så er det et tegn på, at man bør gå til lægen.

Man bør huske, at ekskretionsorganerne er meget vigtige for ens helbred. Hvis affaldsstoffer bliver holdt inde i kroppen, så trænger det ind i ens blod, og bliver derefter ført rundt i hele kroppen.

6. Vægttab

Når man begynder at tabe sig uden at ændre spisevaner eller livsstil, så er det godt at spørge sig selv om, hvorfor dette sker.

Vi ved allerede, at vi ønsker at være slanke, men der er altid en grund til, at man taber nogle kilo. Med andre ord er vægttab aldrig spontant.

Livmoderhalskræft er typisk medfulgt af en manglende appetit. Det er et problem, som også bør bekymre os.

Dette er de hovedsaglige symptomer på livmoderhalskræft. Man bør ikke udsætte et tjek ved lægen i frygt for, hvad man måske vil finde ud af.

Mange af disse symptomer er indikatorer på andre mindre tilstande, som også har brug for behandling. Vær ikke bange.

I ethvert tilfælde er tiden ens bedste ven, når det kommer til helbred. Jo hurtigere, man ved, hvad der sker i ens krop, jo hurtigere kan man kæmpe mod det, der angriber en.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.