Symptomer på mavesår

Din krop kræver en fysisk og følelsesmæssig balance for at holde sig sund. Og stress er en af ​​de største farer for din sundhed, og den hyppigste årsag til mavesår.
Symptomer på mavesår

Sidste ændring: 17 april, 2016

Mavesår kan skyldes mange ting; en sur kost, usunde madvaner og eksterne faktorer såsom stress. Mavesår er blevet en almindelig sygdom i dag, hvor det er nemt at glemme de sunde vaner. Hvis du ikke er sikker på om du har et mavesår eller er på udkig efter en måde at undgå at udvikle et, så læs med i denne artikel.

Genkend tegnene

Det kan være meget nemt at overse de signaler, som vores kroppe giver os. Dagligt pres, forpligtelser og familie kan distrahere os fra de åbenlyse ting, der sker med vores kroppe. Hvis du lader stress overvinde dig eller ikke er opmærksom på hvad du spiser, eller hvor hurtigt du spiser, så kan du sætte dit helbred på spil. Din krop er en delikat mekanisme, der kræver pleje, og et afbalanceret følelsesmæssig og fysisk velbefindende. Vidste du at dit fordøjelsessystem er det system i din krop, som er mest påvirket af stress og angst? Det fungerer som en anden hjerne, og kan blive beskadiget lige så let af faktorer, som forårsager mavesår. Det er en farlig sygdom, der kan have vidtrækkende konsekvenser. Hvorfor ikke gøre dig opmærksom på symptomerne, før det får en chance for at komme så langt?

 1. Mavepine

Smerter centreret i maven, især mellem brystbenet og navlen, bør fange din opmærksomhed. Ved du, hvornår disse smerter oftest viser sig? Når din mave er tom, som regel imellem måltiderne. Det giver en brændende smerte. Du kan evt. prøve et syreneutraliserende middel, men syreneutraliserende midler behandler typisk sygdomme, der forekommer om natten, eller når du har sprunget et måltid over.

 1. Unormale smerter

Unormale smerter sker for alle en gang imellem, men hvis du oplever dem ofte, kan det være farligt. Vær opmærksom på, hvad din krop siger til dig. Husk, hvis du har:

 1. Svære mavesår

Hvis du lider af et svært mavesår, er der unikke symptomer. Disse symptomer er meget alvorlige. Hvis du oplever dem, bør du gå til lægen:

 • Mørk eller blodig afføring.
 • Daglig opkast eller opkast med blod.

Fødevareforslag til at afhjælpe mavesår

CitronArtiskok

Du bør konsultere en ernæringsekspert om fødevarer, der kan forværre symptomerne på et mavesår eller risikoen for at udvikle et sår. Visse fødevarer som salt kan forårsage højt blodtryk eller inflammationer, der kan forårsage et sår. I tillæg til enhver medicinsk behandling, bør du overveje at komplimentere din behandling med en mave-sund kost.

Kostanbefalinger:

 • Undgå salt og sukker.
 • Undgå slik og desserter såsom chokolade eller karameller.
 • Skift hvidt mel ud med rugmel.
 • Undgå sukkerholdige drikkevarer.
 • Begræns dit forbrug af kaffe og undgå alkohol.
 • Mejeriprodukter kan ikke anbefales.
 • Undgå indvolde, såsom nyrer og hjerter.
 • Undgå krydret mad.

Det bør du til gengæld spise:

Basiske grøntsager, såsom spinat, artiskokker, endivesalat, champignon, blomkål, salat og squash er vidunderlige for din mave. Prøv at tilsætte oregano i din mad for at skabe en smagfuld og sund godbid.

Te med mynte, timian, citronmelisse, lakrids og ensian kan også anbefales. En lunken kop to gange dagligt efter maden vil hjælpe dig med at bringe din mave i orden. Tilsæt et stænk citronsaft. Selvom det er en slags syre, er det stadig godt for din krop.

 


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.