7 ting du aldrig bør tolerere i dit forhold

Det er vigtigt at lære at identificere disse giftige opførselstegn fra begyndelsen af et forhold og ikke overse dem, fordi de kan blive vedvarende og ødelægge dig psykisk.
7 ting du aldrig bør tolerere i dit forhold

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når vi træffer beslutningen om at have en partner, søger vi efter at danne en oplevelse fuld af følelser og lykke. Men der er visse ting du aldrig bør tolerere i dit forhold.

Ting du aldrig bør tolerere i dit forhold

Tiltrækningen og hengivenheden opfordrer os til at forbedre os selv. Over tid giver det os mulighed for at føle os komplette.

Vi er nødt til at stå over for vanskelige situationer, som kan afgøre, om vi virkelig ønsker at fortsætte forholdet.

Selvom op- og nedture er normale, er det vigtigt at være i stand til at genkende visse adfærdsmønstre og grimme handlinger, som vi ikke bør tolerere under nogen omstændigheder.

Såkaldte “følelsesmæssige rovdyr” er overalt, og vi bliver desværre ofte et bytte.

Derfor vil vi i dag dedikere vores blog til 7 ting, som du ikke bør tolerere i dit forhold.

 

1. Kontrol er en af de ting, du ikke skal tolerere i dit forhold

Kvinde er vred på kaeresten

Når du accepterer at være i et forhold med nogen, vil du dele dit liv med dem, men ikke acceptere, at de tager fuld kontrol over dig.

Hvis du giver dem mulighed for at fortælle dig, hvad du skal gøre eller ikke skal gøre, hvordan man klæder sig på eller hvilke venner man skal bruge tid på, så er det sandsynligt, at de over tid vil tro, at de har total kontrol over dine beslutninger.

Det kan ødelægge dit selvværd og din frihed til at udvikle din egen personlighed.

2. Aggression

Du bør ikke finde dig i fysisk eller følelsesmæssigt aggressiv adfærd uanset omstændighederne.

Verbale angreb, skub og i værste fald tilfælde fysisk misbrug er tilstrækkelige motiver til at bestemme, at denne person ikke skal være i dit liv.

Hvis nogen angriber din integritet, fordi de ikke kan lide ting i dit liv, eller fordi de tror, at de kan løse problemer på den måde, kan tingene blive værre.

Disse partnere er manipulerende. Da de kender dine svagheder, vil de lede efter måder at overbevise dig om at blive hos dem.

3. Manglende tillid bør du ikke tolerere i dit forhold

Kaerestepar kigger paa hinanden

En af de grundlæggende dyder i ethvert forhold er tillid.

Denne ingrediens gør det muligt for begge parter at føle sig sikker på den person, de har ved deres side. De føler sig trygge i visheden om, at de har hinanden.

Manglen på tillid kan føre til kvælende jalousi og konstante skænderier.

4. Følelsesmæssig afpresning

Nogle mennesker er gode til at bruge følelser som afpresning.

Generelt forsøger de at opbygge et koncept baseret på giftig kærlighed. Hvor alle deres handlinger og adfærd er valideret, fordi “de elsker dig”.

Det er meget vigtigt at være stærk, når man står overfor denne form for afpresning, fordi ethvert tegn på svaghed vil give dem mulighed for at føle, at de har kontrol.

5. Hån angående dit udseende

Mand og kvinde taler sammen.

Vi har alle fysiske fejl, som kan få os til at føle os usikre og skabe problemer i vores forhold og sociale miljøer.

Men når vi deler vores liv med nogen, ønsker vi personen skal hjælpe os med at minimere det, vi ikke kan lide og tilskynde vores selvværd og selvtillid.

Hvis en partner laver indsigelser omkring din krop, presser dig med hensyn til din vægt eller forsøger at ødelægge dig ved at understrege dine mangler, så forlad dem.

Du er ikke forpligtet til at overholde deres skønheds stereotyper, og endnu mindre forpligtet til at behage andre.

6. Løgne

Løgne er en af ​​de største fjender i alle forhold. Ikke kun fordi de påvirker tilliden, men også fordi de bliver til en form for manipulationsværktøjer.

Selv om det kan være uskadeligt lejlighedsvist at fortælle en hvid løgn, så kan det, hvis det bliver til en livsstil ødelægge forholdet helt.

Løgne har tendens til at blive fortolket som utroskab, og når de er hyppige, kan de tjene som en udløser til at indse, at denne person ikke er, som de siger, de er.

7. Gøre dig ked af det

Din kaereste skal ikke goere dig ked af det

Trist som det end kan virke, så giver nogle mennesker alt for at gøre deres partnere glade og i bytte, får de kun hån og ydmygelse.

Hvis din partner ikke sætter pris på, hvem du er, forsøger at få dig til at føle dig underordnet eller latterliggjort foran andre. Så er det bedste, du kan gøre at forlade dem så hurtigt som muligt.

At give dem mulighed for at opføre sig på denne måde vil få dem til at føle sig overlegne, og at de har ret til at angribe dig, når de vil.

Har du bemærket nogen af disse adfærdsmønstre hos din partner? Pas på! Lad ikke situationen løbe af med dig, for du kan fortryde det. Dit forhold skal være respektfuldt og bør tilbyde alle de nødvendige komponenter til at føle sig lykkelig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Laca Arocena, FA, Mejía Ceballos, JC. DEPENDENCIA EMOCIONAL, CONSCIENCIA DEL PRESENTE Y ESTILOS DE COMUNICACIÓN EN SITUACIONES DE CONFLICTO CON LA PAREJA. Enseñanza e Investigación en Psicología [Internet]. 2017;22(1):66-75. Recuperado de: http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=29251161006
  • Márquez Otero, X. Ni contigo ni sin ti: la pareja irrompible. Revista Intercontinental de Psicología y Educación [Internet]. 2005;7(2):27-42. Recuperado de: http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=8027020
  • Pacheco, Belem Medina, García, Claudia Reyes, & Zepeda, Tamara M. Villar. (2009). La confluencia en la relación de pareja como limitante para el crecimiento personal: una visión gestáltica. Revista Mal Estar e Subjetividade9(4), 1103-1119. Recuperado em 01 de dezembro de 2018, de http://pepsic.bvsalud.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1518-61482009000400003&lng=pt&tlng=es.
  • Pazos Gómez, M, Oliva Delgado, A, Hernando Gómez, Á. Violencia en relaciones de pareja de jóvenes y adolescentes. Revista Latinoamericana de Psicología [Internet]. 2014;46(3):148-159. Recuperado de: http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=80533065002

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.