Ting der ødelægger dit immunforsvar

Mange af fødevarerne i din kost kan svække kroppens immunforsvar.
Ting der ødelægger dit immunforsvar

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Et svækket immunforsvar kan resultere i, at du ikke har det godt og gøre dig mere modtagelig for sygdomme. Men ved du hvilke ting der ødelægger dit immunforsvar? Find ud af det i denne artikel og vær opmærksom på, hvad der svækker kroppens forsvar.

Hvad er immunforsvaret?

Immunforsvaret er kroppens naturlige barriere mod sygdom, og det holder den sund og i live. Forestil dig en flok vagter ved døren til et diskotek der enten tillader eller benægter folk at gå ind baseret på deres egenskaber. Vi ville ikke kunne leve uden en immunforsvar til at beskytte os mod virusser, bakterier og svampe, der ellers let ville invadere kroppen.

Immunforsvaret er også ansvarlig for at forhindre sygdomme i at sprede sig, hvis de kommer forbi de første hindringer. Dette er, sådan kroppen forsvarer sig selv mod infektioner ved at neutralisere og fjerne skadelige mikroorganismer.

immun

Hvad sker der, hvis dit immunforsvar ikke fungerer ordentligt?

Du kan højst sandsynligt gætte svaret. Du vil være mere modtagelig for at blive syg eller udvikle en infektion, som for eksempel sker hos HIV-patienter.

De har et virkelig svagt immunforsvar (da sygdommen ødelægger det), og det er derfor, at en simpel forkølelse kan være dødelig. Bortset fra denne forfærdelige situation ved vi, at et deprimeret immunforsvar (eller ubalanceret) ikke er i stand til at pleje og beskytte kroppen, som det skal.

Når kroppens forsvar ikke fungerer ordentligt, er vi ikke så modstandsdygtige over for skadelige mikroorganismer. Dette fører til mange negative konsekvenser, da du kan udvikle kroniske eller langvarige sygdomme, tilbagevendende sygdom eller have problemer med at helbrede dig selv.

Du er ikke kun mere tilbøjelig til at få en forkølelse eller influenza, du er også mere tilbøjelig til at støde på alvorlige problemer som urinvejs-, nyre- eller leverinfektioner, leddegigt, HIV, hudproblemer, neglesvamp osv.

forsvarssystem

Ting der ødelægger dit immunforsvar

Vi kan inddele årsagerne til et svagt immunforsvar i 3 grupper: ernæring, følelser og aktiviteter. Herunder kan du læse mere om de ting der ødelægger dit immunforsvar.

Ernæring

“Du er hvad du spiser” er en meget normal talemåde. I dette tilfælde kunne vi ændre det lidt til at sige, “fortæl mig hvad du spiser, og jeg vil fortælle dig, hvad er der galt med dig.” Mange fødevarer der er almindeligt forekommende i vores daglige kost, sænker kroppens forsvar. Fødevarerne omfatter:

  • Raffineret mel (hvidt).
  • Forarbejdede og sukkerholdige korn.
  • Komælk.
  • Tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og farvestoffer.
  • Hvidt sukker
  • Læskedrikke
  • Slik
  • Konserveret mad, kager og alle typer af forkogte og forarbejdede fødevarer.

Hvis du har en tendens til at blive syg ofte, kan det være, at du spiser alt for mange “fødevarer” fra denne liste.

Følelser

Frem for alt stress, men også angst og nervøsitet. Alle disse følelser er skadelige, når de når forhøjede niveauer, og reducerer kroppens evne til at forsvare og helbrede sig selv fra sygdomme. Det er derfor, at når du er virkelig træt, overanstrengt, bekymret eller nervøs, er du mere tilbøjelig til at blive syg, fordi det er én af de ting der ødelægger dit immunforsvar.

Dette er også forbundet med den foregående gruppe. Det er blevet bevist, at kroppen har en stærk trang til visse typer af fødevarer, når den er ude af balance, og den vil kun have dem, der er værst for den.

For eksempel, når du er deprimeret, ønsker du ikke et glas appelsinjuice, du vil hellere have en pose kartoffelchips. Stress bærer på immunsystemet, så du bør gøre alt for at være mere afslappet.

Husk at vi alle har problemer, men hvad der adskiller os er, hvordan vi håndterer dem.

ting der ødelægger dit immunforsvar

Aktiviteter

En stillesiddende livsstil er tæt forbundet med alle slags sygdomme. Og vi henviser ikke bare til overvægt eller forhøjet kolesterol, men også andre mere alvorlige sygdomme. Hvis du bruger din dag på at sidde på et kontor, og ikke dyrker motion mindst to gange om ugen, skal du begynde at få tid til at bevæge din krop mindst to timer om ugen.

Det er ikke meget, og fordelene er enorme. Hvis du ikke ønsker at tage i fitnesscenteret eller parken, er det ligegyldigt. I det mindste dans derhjemme. Køb en stationær cykel (og brug den så den ikke ender med at stå i dit skab). Tag trapperne i stedet for at tage elevatoren, gå til arbejde eller supermarkedet osv.

Sådan forstærker du naturligt dit immunforsvar

Vi kan styrke immunforsvaret ved at vedtage et par sunde vaner, som du måske allerede har indset. Nogle tips der kan hjælpe dig med at forbedre dit immunsystem:

Spis sundere

Frugter, grøntsager, fuldkorn, nødder og bælgfrugter bør alle være inkluderet i din daglige kost. Glem ikke at drikke mindst to liter vand om dagen. Træf sunde valg i supermarkedet og fyld dit køleskab og skabene med naturlige fødevarer. På denne måde vil du ikke lide af fristelsen.

Få en god nats søvn

En anden måde at forstærke dit immunforsvar er med ordentlig hvile. Der findes ingen universel standard, fordi alle er forskellige, men gennemsnittet er 7 timer (6-8). At sove hjælper din krop med at genoprette energi, som er brugt i løbet af dagen, og det holder dit immunforsvar stærkt og sundt.

Naturligt lys

Hvis du arbejder i et kontor, så gå ud spis din frokost et sted som en parkbænk hvor du kan nyde solskinnet. Placer dig selv så tæt som muligt ved et stort vindue og åben gardinerne. Brug ikke kunstigt lys indtil sidst på eftermiddagen.

Lev optimistisk

optimisme

At smile er en fantastisk terapi. Det anbefales til patienter med dødelige eller kroniske sygdomme for at forbedre deres livskvalitet. Et godt humør går en lang vej til at bekæmpe depression, stress og angst.

 

Nu kender du til bare nogle af de ting der ødelægger dit immunforsvar, så nu kan du forbedrer det!

Det kan interessere dig ...
Fire gode vaner til at forbedre dit immunforsvar
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire gode vaner til at forbedre dit immunforsvar

Når årstiderne ændrer sig eller influenzasæsonen kommer, er det vigtigt at få gode vaner til at forbedre dit immunforsvar.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.