7 tips til at passe på skjorter

I dag vil vi fortælle dig nogle trin, du bør følge for at holde dine skjorter pæne uden at bruge en formue på rengøringsprodukter og uden at investere så meget tid i plejen af dem.
7 tips til at passe på skjorter

Sidste ændring: 25 august, 2022

Skjorten, i alle sine versioner, er en beklædningsgenstand, som aldrig vil gå af mode. Hver sæson viser de forskellige modeshows forskellige stilarter, men essensen af denne velskabte beklædningsdel er tidløs. Og fordi vi ved, du ønsker at holde dem pæne at se på, vil vi dele nogle tips til at passe på skjorter, så de ser pæne ud.

Skjorten er et symbol på god stil og elegance. Uanset begivenheden er det altid et godt tidspunkt til at have skjorte på. Hvad end det er til arbejde, sociale forsamlinger eller kjole og hvidt, kan denne genstand kombineres med jeans eller bukser, og du vil blive fascineret over det billede, du ser i spejlet.

Nedenstående vil vi se på, hvordan du kan passe på skjorter, så de holder i lang tid og forbliver i god stand.

Tips til at passe på skjorter og forlænge deres levetid.

Hvis du er en af dem, som bliver knyttet til et stykke tøj og meget ofte bruger det, så vil dine skjorter helt sikkert vise tegn på slid. I det tilfælde vil manchetterne og kraven begynde at se slidte og misfarvede ud.

Det betyder ikke noget, om dine skjorter blev lavet til at holde en enkelt sæson eller flere. Det, der tæller, er, hvordan du passer på dem.

1. Vask dem forsigtigt

Det første, du bør gøre, er at læse mærkatet på skjorten, eftersom det viser en vaskevejledning. Ideelt bør du respektere den, og hvis den indikerer, at stoffet ikke er passende til maskinvask, så bør du undgå at vaske det i en maskine.

Hav i baghovedet, at under den første vask vil stoffet måske krympe en smuleDet er vigtigt at tage det med i overvejelserne, når du vælger størrelsen.

På den anden side bør du prøve ikke at rengøre skjorten med kemisk rens, med mindre det anbefales i vaskevejledningen. Det er på grund af ophobningen af kemikalier, som skal fjernes af en professionel i en specialbutik.

Vi anbefaler også, at du bruger ekstra vaskemiddel på manchetter, armhuler og kraven, eftersom det er de dele, som er mest udsat. Som det sidste fjernes pletterne, knapperne kanppes op, og skjorten kommes i maskinen på vrangen.

Vaskemaskine kan bruges til at passe på skjorter

Måske denne artikel også vil interessere dig: Fjern mug fra din vaskemaskine med 3 grønne løsninger

2. Fjern pletter, hvis det er nødvendigt

Vi anbefaler, at du bruger særlige produkter til skjorter, eftersom traditionelle pletfjernere kan ødelægge stoffet. Der er talkumpudder og danskvand, som er ideelt.

3. Tør dem grundigt

Undgå at bruge en tørretumbler. Det er bedre at hænge dem på en bøjle, når skjorterne stadig er våde, og placere dem et sted med god udluftning.

4. Stryg skjorter

For at være en skjorte, som den burde, skal den stryges. Krøller giver et rodet og sjusket udseende.

Først bør du stryge skjorten på vrangen og derefter på retsiden med et strygejern, som går fra den laveste til den højeste temperatur. Vælg et dampstrygejern for at forebygge, at tør varme ødelægger stoffet.

Derefter anbefaler vi, at du følger denne rækkefølge: Krave, manchetterne, forsiden, ryggen og til sidst ærmerne.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: 7 måder at rengøre dit brændte strygejern på

5. Opbevar dem korrekt

Ideelt bør du hænge dem på en bøjle, så de ikke krøller så meget og ikke samler fugt i folderne. Det kan forårsage svamp.

I tilfælde af at du skal folde dem, skal du være forsigtig med kraven. Skjorter med en meget stiv krave kan blive deforme, hvis du folder dem forkert, og derefter vil de ikke sidde pænt, når de bruges med et slips.

6. Vær opmærksom på den bøjle, du bruger, for at passe på skjorter

Skjorter bør ikke dele bøjler. Du bør derimod bruge en bøjle til hver beklædningsgenstand. De bedste er dem, der er lavet af lakeret træ, så de ikke har nogen splinter, der kan beskadige tøjet.

Bøjler af plastik eller metal vil gøre skuldrene på skjorten deform. Af den grund er det bedst at investere i gode bøjler af et passende materiale.

7. Tjek hvide skjorter

Selv hvis det er en af dine yndlings beklædningsgenstande, kommer hvide skjorter med en udløbsdato, som man ikke bør prøve at overskride. Brug ikke blegemiddel til at fjerne de gamle, gule pletter, men led i stedet efter en erstatning så hurtigt som muligt.

Man kan passe på skjorter ved at vaske dem i hånden

Yderligere tips til at passe på skjorter

Som det sidste er her et par tips, det vil forlænge dine skjorters liv:

  • Skift mellem dem og brug ikke altid den samme. Du bør have forskellige farver, såsom to hvide, to blå og en lyserød.
  • Brug ikke samme skjorte mere end én gang om ugen. På den måde genfinder stoffet sin oprindelige tekstur og bliver ikke nedslidt af for mange vaske.
  • Vælg skræddersyede skjorter: Generelt kommer de med et ekstra sæt manchetter og kraver, som man kan skifte, når man mener, det er nødvendigt. Selvom de er dyrere, vil man ende med at spare penge i det lange løb.

Vi håber, du følger disse tips og forlænger dine skjorters liv. Som vi nævnte i begyndelsen, er det en alsidig beklædningsgenstand, som skaber elegance på alle tidspunkter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Catherman, J. (2017). Guía práctica para la masculinidad: Cómo asar un filete a la perfección, cambiar un neumático, impresionar a una chica y 97 habilidades más que necesitas para sobrevivir. Baker Books.
  • Flores López, R. S. (2017). Creación de la nueva línea de camisas para hombre en tela jean ecológica de la empresa American Jeans, de la ciudad de Ambato(Bachelor’s thesis, Universidad Técnica de Ambato. Facultad de Ciencias Administrativas. Carrera de Marketing y Gestión de Negocios.).
  • RONDÓN ORREGO, M. A. R. L. O. N., SALAZAR FRANCO, Y. A., & ISAZA OSORIO, J. E. (2014). Camisas ecológicas.
  • Altamirano Tene, M. P., & Pauta Coello, D. C. (2017). Experimentación y sistematización de procedimientos para eliminar diversas manchas de acuerdo al tipo de base textil(Bachelor’s thesis, Universidad del Azuay).
  • Mas Muñoz, M. C. (2016). Procesos de lavado, planchado y arreglo de ropa en alojamientos. Ediciones Paraninfo, SA.
  • de Sousa Congosto, F. (2007). Introducción a la historia de la indumentaria en España(Vol. 231). Ediciones AKAL.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.