Sådan kan du fjerne skimmelsvamp fra dit hjem

Det, at fjerne af skimmelsvamp fra dit hjem er mere end bare et æstetisk problem.
Sådan kan du fjerne skimmelsvamp fra dit hjem

Sidste ændring: 26 august, 2022

Selvom disse pletter kan få dine vægge til at se grimme ud, er det største problem, at det er sundhedsskadeligt. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan fjerne skimmelsvamp naturligt og effektivt.

Det er rigtigt, at skimmelsvamp langsomt ødelægger din maling og andre materialer i hjemmet. Det reelle problem er imidlertid, at det er kilde til svampesporer og bakterier der kan påvirke din krop.

Selvom du måske i starten mest bliver irriteret over den fugtige lugt, som svampen medfører, bliver skimmelsvamp mere og mere alvorlig for helbredet, såsom fremkomsten af allergier og luftvejsproblemer, jo længere du lader det stå til. Af den grund bør du træffe foranstaltninger for at bekæmpe det, inden det fortsætter med at sprede sig, så du kan være sikker på, at alle i dit hjem kan være ved godt helbred.

I dagens artikel vil vi dele nogle anbefalinger og naturlige produkter med dig, som vil gøre det lettere at fjerne skimmelsvamp uden brug af kemikalier. Er du klar til at prøve dem derhjemme?

Tips til at fjerne skimmelsvamp i hjemmet

Før du prøver at fjerne svampen med kommercielle produkter til fjernelse af skimmelsvamp, bør du finde ud af hvordan du bedst kontrollerer, at det ikke gror yderligere.

Der er nogle enkle foranstaltninger du kan tage, som kan hjælpe dig med at undgå for høj luftfugtighed inde i huset. Dette vil begrænse hvor meget mikroorganismer kan udvikle sig i dit hjem.

Sørg for at dit hjem er godt ventileret.

sørg for ventilation

Hvis du åbner dine vinduer og døre mindst en gang om dagen kan du nemt reducere tilstedeværelsen af skimmelsvamp, husstøvmider og andre partikler, der akkumulerer inde i dit hus.

Når luft cirkulerer, tillader det fugtige områder at tørre naturligt. Dette vil ændre det miljø, hvor skimmelsvampen og mikroorganismerne vokser. Det forklarer også hvorfor lidt ventilation generelt vil hjælpe med at reducere og neutralisere ubehagelige lugte indendørs.

Dæk ikke skimmelsvampen til

En af de største fejl, som folk begår er, at forsøge at dække skimmelsvampen til i deres hjem, med møbler, stof eller lignende. Dette forhindrer luften i at cirkulere rundt om de berørte områder, hvilket gør, at skimmelsvampen vokser endnu mere. Det er bedst at holde området åbent og forhindre, at problemet bliver værre.

Undgå at hænge vådt tøj op indenfor

tør ikke tøj indenfor

Selvom du måske synes, at det er “harmløst” at hænge dit vasketøj op inde i hjemmet, kan det få negative konsekvenser for dit helbred. Fugtighed gør, at skimmelsvamp vokser, især hvis du allerede har nogle synlige områder der er berørt af det. Den manglende luft gør også, at tøjet ikke bliver helt tørt, hvilket kan medføre ubehagelige lugte i tøjet, som er svære at komme af med igen.

Naturlige produkter til at fjerne skimmelsvamp i hjemmet

Mange naturlige produkter har egenskaber, der desinficerer og renser overflader, så du lettere kan fjerne skimmelsvampen. Disse produkter er 100% miljøvenlige muligheder, der vil få dit hjem til at dufte frisk, mens de reducerer lugt og fugt som følge af skimmelsvamp. Læs mere om de bedste muligheder her.

Hvid eddike

hvid eddike til at fjerne skimmelsvamp

Den sure konsistens af eddike kan reducere fremkomsten af skimmelsvamp. Den vil eliminere mørke pletter og fjerne eventuelle svampe og bakterier, der findes i dit hjem.

Hvordan skal du bruge det?

  • Spray dette produkt på dine vægge, badeværelse eller fliser, hvor der er skimmelsvamp, og lad det sidde i 15 minutter.
  • Herefter kan du tørre resten af med rigelige mængder vand og en børste.

Natron

Natron er et alsidigt produkt med mange anvendelser i hjemmet. Det har anti-svampe og antibakterielle egenskaber og er velegnet til mange former for rengøring. Det skiller sig ud for dets evne til at stoppe væksten af mug. Brug af bagepulver vil også eliminere de mørke pletter og ubehagelige lugte, som er forårsaget af skimmelsvamp.

Sådan gør du

  • Bland vand med en generøs mængde af bagepulver og gnid blandingen med en børste på det ønskede område.
  • Lad det sidde i 20 minutter og skyl derefter efter med rigeligt vand.

Havsalt

Havsalt har en særlig kvalitet, der gør den til en fremragende løsning til at fjerne skimmelsvamp. Dette mineral desinficerer overflader samtidig med at der absorberes fugt i det lukkede rum. Det bruges generelt direkte på problemområdet. Det kan også bruges til at forhindre skimmelsvampen i, at udvikle sig i første omgang.

Sådan bruges det

  • Gnid havsalt på det berørte område og fjern det med en svamp eller børste. Lad det dog først sidde i 20 minutter.
  • Du kan også tilføje rigeligt havsalt til små containere. Placer dem i strategiske områder, såsom hjørner eller skabe.

Nogle gange kan det være svært at fjerne skimmelsvamp. Dette sker normalt fordi hjemmet er designet forkert, eller at byggematerialer tillader fugt at sive igennem væggene. Hvis problemet fortsætter i lang tid, er det bedst at tale med en ekspert for at finde en løsning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Pasini, C., D’Aquila, F., Curir, P., & Gullino, M. L. (1997). Effectiveness of antifungal compounds againts rose powdery mildew (Sphaerotheca pannosa var. rosae) in glasshouses. Crop Protection. https://doi.org/10.1016/S0261-2194(96)00095-6
  • Moro, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio.
  • Mas, A., Troncoso, A. M., García-Parrilla, M. C., & Torija, M. J. (2015). Vinegar. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00726-1

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.