Tips til at rengøre badeværelset effektivt

Hyppig rengøring af badeværelset er vigtigt for vores helbred. Lær at rengøre det effektivt med produkter, som du nemt kan få fat i.
Tips til at rengøre badeværelset effektivt

Sidste ændring: 09 august, 2022

Rengøring af badeværelset er nogle gange en frustrerende opgave. I denne artikel får du nogle tips til at rengøre badeværelset effektivt.

Bortset fra at skulle bruge tid på at gøre det, så afspejler resultaterne ofte ikke den mængde indsats, vi lægger i det. Men i dette tilfælde er det helt sikkert, at du ikke bruger de rigtige metoder.

Stærke kemikalier er ikke den bedste mulighed til rengøring af badeværelset, da mange af dem indeholder skadelige stoffer. Under rengøring frigives de i luften og kan påvirke dit helbred. Derfor bør du forsøge at bruge mindre aggressive kemikalier samt tage passende forholdsregler, når du bruger dem.

Der er dog nogle naturlige metoder, der er helt sikre. Det bedste af det hele er, at de også er meget effektive. På grund af dette er det svært at skifte til naturlige metoder til storslåede resultater.

Her er nogle måder at rengøre badeværelset på med ingredienser, som alle nemt kan få fat i.

Rengør badeværelset startende med toilettet

Toilet der bliver gjort rent

Toilettet er et sted, hvor de fleste bakterier akkumuleres. På grund af dette skal det rengøres dagligt. Hvis du ikke har tid til dette, skal du i det mindste anvende et skvæt toilet rens hver dag.

Indersiden af ​​toilettet skal rengøres med et desinfektionsmiddel, der indeholder klor. Det er virkelig vigtigt at bære handsker og en ansigtsmaske til dette. Du skal blot anvende lidt på indersiden af ​​toilettet og lade det virke i et par minutter. Skrub derefter med en børste og skyl toilettet efter.

Hvis der er pletter eller andre opsamlinger, er den bedste væske at bruge eddike. Lav en blanding med lige dele vand og eddike. Anvend derefter blandingen på de pågældende områder. Lad det virke i 10 minutter og skyl efter.

Du kan også anvende cola for at opnå den samme effekt. Hæld det over det pågældende område og lad det virke i 30 minutter, skrub efter til sidst. Gentag derefter denne proces. Denne form for drikke vare kan også hjælpe med at rense rørene.

Anbefalet læsning efter “Tips til at rengøre badeværelset effektivt”:

Prøv dette naturlige gulvrengøringsmiddel med citrus

Bad og vask

Badet er et andet sted, hvor pletter og rester opbygger sig. Eddike anbefales i dette tilfælde. Påfør det med en svamp over pletterne, lad det virke i et par minutter og vask med vand.

Du kan også bruge papirhåndklæder blødgjort i hvid eddike. Placer dem over pletten, lad dem sidde i 15 minutter og fjern dem derefter. Skyl til sidst med vand.

I vasken skal du være særlig opmærksom på hanen og afløbet. Det bedste er at bruge en børste. Rengør dem begge godt, indvendigt og udvendigt, mindst en gang om ugen. På den måde får du aldrig blokeringer.

Bruseren og fliserne

Person der skrubber fliser

Det største problem med brusebadet er akkumulering af kalcium eller kalk. Når dette sker, er svaret igen eddike. Du skal blot blande lige dele vand og eddike og komme det i en sprøjteflaske. Sprøjt derefter alle de metalliske dele i brusebadet med blandingen. Endelig rengør alle områder med en tør klud.

Den samme blanding kan anvendes til fliserne. Når der er salt, kalk eller pletter, så sprøjt blandingen over de berørte områder. Vent fem minutter og rengør dem derefter.

Nogle gange kan mellemrummet mellem fliserne se snavsede ud, når de burde være hvide. Dette skyldes en ophobning af støv og andet snavs. For at rense disse sprækker er det bedste råd at bruge en blanding af vand og kaliumchlorid. Bland dem i lige dele, våd en tandbørste med det og rengør mellemrummet mellem fliserne.

Læs også denne artikel efter “Tips til at rengøre badeværelset effektivt”:

5 rengøringstricks til dig, der ikke kan lide at gøre rent

Rengøring af mug i badeværelset

Kvinde der gør badevaerelse rent - rengoere badevaerelset

Når du rengør badeværelset, kan du ikke gå undgå tilstedeværelsen af mug. Det har tendens til at ophobe sig på forskellige steder, såsom gulvet, dørkarmen og hjørnerne. Den bedste mulighed er at bruge en blanding af lige del varmt vand, blegemiddel og sæbe.

Påfør blandingen med en sprøjteflaske over alle de områder, hvor du kan se mug. Brug derefter et gammelt håndklæde til at rengøre områderne ved hjælp af en kost. Hvis der er mug på gulvtæppet, skal du blødgøre området med blandingen. Lad det stå i et par minutter. Derefter skrub det godt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.