Tør du være ærlig og udtrykke, hvad der er godt for dig?

Når det kommer til at sige, hvad du synes, så husk på, at at din frihed slutter, der hvor din nabos starter, og du behøver ikke at såre nogen for at udtrykke din mening.
Tør du være ærlig og udtrykke, hvad der er godt for dig?

Sidste ændring: 18 marts, 2019

At sige hvad du synes og praktisere kunsten at være ærlig er utroligt godt for dit helbred.

I denne verden med halve sandheder og hele løgne er ærlige mennesker i fare for udryddelse.

Noget vi altid bør holde vores følelsesmæssige kompasser peget hen i mod, er at sandfærdigt deling af vores tanker, holdninger og meninger har en grænse: personlig respekt, betænksomhed og empati.

At sige sandheden kommer nogle gange sammen med lidelse, men vi ved, at hvis den forbigående smerte hjælper den person, vi har foran os med at vokse og til at få et perspektiv, der vil hjælpe dem med at modnes og leve bedre, så har det været en positiv ting.

At sige hvad du mener kræver mod, et strejf af selvtillid og flere niveauer af autencitet.

Nedenfor vil vi forklare, hvad denne kunst kan gøre for dig.

 

1. Sov bedre om natten ved at være ærlig

Få ting er så afslappende og sunde end at gå i seng med en ren samvittighed.

Folk, der siger, hvad de tror, ​​med respekt og selvsikkerhed, har bedre følelsesmæssigt helbred og bekæmper stress meget bedre.

Denne kunst at være oprigtig og tale uden frygt med dit hjerte i din hånd kræver tid og øvelse, men det kan bare være det bedste mod den søvnløshed du oplever i dagens stress.

2. Andres holdninger holder op med at betyde noget

Kvinde med en ulv paa hovedet

Når du begynder at give slip på ting, der plejede at genere dig, begynder at sætte dine bekymringer sammen til ord og sætter grænser i dit daglige liv, så andre ikke krænker din værdighed, så holder du op med at bekymre sig om andres kritik.

 • Fra det allerførste øjeblik du begynder at handle med mod og være som du er, vil du stoppe med at bekymre dig om, hvad de måske tænker om dig.

Fordi når du ved, hvem du er, så betyder det andre mener om dig ingenting.

3. Ved at være ærlig kan du gøre dig selv glad, ikke kun andre

Personer der holder blomster

Når du siger, hvad du synes, stopper du også med at føle behovet for at behage andre for enhver pris.

 • Du forstår nu, at den, der roser dig, elsker dig og respekterer dig, gør det fordi de virkelig føler det, fordi de er lige så autentiske som dig og ved, hvor meget du betyder, og de beundrer, hvordan du er som menneske.
 • Glem ikke, at en af ​​de største fjender for din personlige vækst er behovet for konstant at behage folk eller at være, hvad andre vil have, at du skal være eller passe ind i andres verdener.
 • Tænke og handle som dette berøver dig dit helbred og selvværd. Vær ikke bange for at udtrykke dig selv, som du er, vær ikke bange for at sige, hvad du tænker højt.

Hvis nogen ikke kan lide det, må de gå. Fordi hvis nogen går på grund af, hvad du siger eller gør, så passer de ikke ind i din identitet.

4. Der kommer et øjeblik, når du kun tænker på en ting: Gør hvad, der gør dig glad

At komme til dette stadium i dit liv, hvor du prioriterer dit helbred, er ikke en egoistisk handling.

 • Vores samfund er så fokuseret på at “komme ud af det” og tage vare på andre på bekostning af vores egen sundhed og integritet, som vi har fået til det punkt, hvor vi har glemt, hvad vores væsentligste prioriteter er.
 • Det er ikke fornuftigt at tie stille, så du ikke fornærmer nogen, lukke munden, så ingen kan kritisere dig eller lade som om noget ikke fornærmer dig, når det virkelig rammer dig hårdt.
 • Du skal forstå, at at passe på dit selvværd betyder absolut ikke at angribe personen foran dig.

Når du holder øje med dig selv, forstår du, at andre også fortjener respekt. Det er en simpel regel, der er værd at gennemføre hver dag.

5. Du er i balance med livet

Kvinde der gaar med sin cykel - vaere aerlig

Når du siger, hvad du synes og tør at sige, hvad du føler højt og frygtløst, så ændrer alt sig. Du føler fred med folkene omkring dig og med selve livet.

 • At sige, hvad du synes er som at frigøre byrderne, der tærer på dit sind og hjerte.
 • Tale med sikkerhed betyder at investere i dit psykiske helbred.
 • Omsorg for dit selvværd er at turde at sætte grænser, være ærlig altid, sige sandheden og praktisere denne kunst, der ikke eftergiver eller giver op.

Fortæl os nu… Er du i fred med livet? Falder du i søvn med en ren samvittighed?

Tør at foretage en forandring i dag og invester i dit helbred!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Halevy, R., Shalvi, S., & Verschuere, B. (2014). Being honest about dishonesty: Correlating self-reports and actual lying. Human Communication Research, 40(1), 54-72.
 • Klein, N. (2016). The importance of being honest. Theoretical Economics, 11(3), 773-811.
 • Bereby‐Meyer, Y., Hayakawa, S., Shalvi, S., Corey, J. D., Costa, A., & Keysar, B. (2020). Honesty speaks a second language. Topics in cognitive science, 12(2), 632-643.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.