5 nøgler til at træffe beslutninger

Når du træffer beslutninger, er det vigtigt ikke kun at tænke på dig selv og dit eget velvære, men også det, der tilgodeser dem omkring dig og som er til alles fælles bedste.
5 nøgler til at træffe beslutninger

Sidste ændring: 11 februar, 2019

William James, den berømte filosof og psykolog fra begyndelsen af det 20. århundrede, gjorde det klart gennem sit arbejde. At uanset tidens forløb er en ting stadig relevant i dag: At træffe beslutning er en af nøglerne til lykke. I denne artikel vil vi lære dig 5 nøgler til at træffe beslutninger.

Lykke er som at forsøge at holde balancen, mens du står på et bord. Et skridt frem eller et skridt tilbage får hele situationen til at eskalere, hvorved dit primære mål skal være at træffe de rigtige beslutninger for at holde dig på det perfekte, afbalancerede sted.

Men vi ved, at det ikke altid er let. Der er visse situationer, der vil skubbe dig længere, end du skal gå, hvilket er, når du oplever suget i din mave samt frygten og følelsen af, at du mister kontrollen.

Andre gange får dine egne tanker dig til at tage et skridt tilbage. Du ender med at sidde fast i fortiden, og du også mister din ro, sikkerhed og fred.

I dag vil vi gerne dele 5 enkle nøgler til at træffe beslutninger mere effektivt med dig for at hjælpe dig med at blive lykkeligere.

Ung kvinde der sidder paa en kuffert udenfor

1. En ny tanke, en mere kraftfuld følelse

Nogle gange er der meget få ting, der ender med at blive så kraftfulde som at lære at ændre dine tanker, så du dermed kan forbedre dine følelser og opfattelse af virkeligheden.

Ifølge positiv psykologi, for at være glad så skal du tro på, at du fortjener det. Noget der virker så simpelt kan ende med at ændre dit daglige liv fuldstændigt:

  • Dette ændrer dine tanker for at forhindre de negative eller stressende begivenheder i at blive til en mur eller sten på vejen. At have et mindre fatalistisk perspektiv giver dig absolut mulighed for at konfrontere problemer mere holistisk.
  • At miste dit job kan for eksempel være traumatisk. Men nogle gange tvinger det dig til at starte på ny, og samtidig til at starte projekter, der til tider er endnu mere produktive.
  • Slå op med din partner, slås med eller miste en ven… Alle disse er også meget hårde situationer, der tvinger dig til at leve gennem visse former for sorg. Men nogle gange lærer disse vigtige øjeblikke dig at være stærkere.

Beslutningen om at fortsætte med at skabe din egen vej og din egen lykke er den filosofiske sten i alle disse tilfælde.

2. Evnen til at holde ud

Vedholdenhed betyder ikke, at du bare skal tolerere alt, tolerering af skadelige situationer får dig til at sidde fast, når du møder modgang. Vedholdenhed betyder også at kæmpe, opbygge styrke og mest af alt, modstandsdygtig.

  • Neuropsykologer forklarer, hvordan hjernen er designet til at analysere alt negativt, der sker for dig, og lære af modgang. Du er stærkere end du tror, ​​hvilket er noget du aldrig bør glemme.

3. Vær opmærksom, fokuser på her og nu

Mange specialister inden for mental sundhed taler om de fantastiske fordele ved meditation eller yoga.

Hvis du ikke er vant til disse typer af øvelser, så skal du sørge for, at du i det mindste fortsætter med nogle enkle vaner som at gå på vandreture, tage gåture, være stille og rolig i et afslappet miljø.

Hvis du bliver vant til at være centreret og rolig, vil du holde fast i det nuværende øjeblik for at kunne se dine mål og vejen, hvortil lykken ligger.

Kvinde der mediterer

4. Taknemmelighed og ydmyghed

For at være glad skal du træffe beslutninger og mest af alt være ydmyg. Ønske ting uden for din virkelighed, der ikke er muligt kan føre til lidelse.

  • Tage ting for givet og ikke være taknemmelig for alle de smukke ting omkring dig betyder, at du har mørke briller på, der blokerer dig for din evne til at være lykkelig.
  • Din familie, en fredelig, harmonisk dag, dine elskedes sundhed, dine børns lykke, din families kæledyr… Alle disse ting skal du være taknemmelige for.

5. At kunne give og modtage lykke

Nogle gange falder folk ind i en slags “materialistisk lykke”, hvor hver strategi, handling og tanke er orienteret omkring at bringe selvtilfredshed. Langsomt forværres dette i en egoistisk livsstil.

Dette er ikke rigtigt.

Lykke er som en energi, der stiger, når den deles. Du skal være i stand til at give lykke, samtidig med at du ved, hvordan du accepterer og modtager den fra andre.

  • Der er ikke noget mere glædeligt end at træffe beslutninger, hvor alle vinder og ingen taber; Hvorved en forandring, du starter, gavner alle mennesker, som lader alle se, hvordan livet er smukkere, når det fælles gode deles.
Kvinde der staar paa en eng

En af de største ønsker, som alle har, er at nå frem til den subtile og usædvanlige ligevægt i livet, når du siger til dig selv: “Jeg har det godt, jeg vil ikke have noget andet.”

Denne følelse er en blanding af indre fred, personlig modenhed, velvære og selvfølgelig lykke.

Husk altid at træffe gode beslutninger og lytte til dit hjerte.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.