Top 5 narturlige lægemidler til behandling af tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse er et problem, der rammer millioner af mennesker over hele verden. Hvis du behandler det i tide kan du forhindre en lille infektion i at blive et alvorligt problem.
Top 5 narturlige lægemidler til behandling af tandkødsbetændelse
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 marts, 2023

Tandkøddet er en af de vigtigste elementer i din mund. Nogle gange kan dårlige hygiejnevaner vedrørende tandkødet resultere i tandkødsinfektioner. Et af de første symptomer er inflammation, her er et bud på top 5 narturlige lægemidler til behandling af tandkødsbetændelse.

Hvad er tandkødsbetændelse?

Tandkød eller periodontal sygdom er en tilstand, der påvirker det øvre eller nedre tandkød.  Symptomerne på disse infektioner er mærkbare, de omfatter rødme og hævelse.

Person med tandkoedsbetaendelse

Tandkødsbetændelse fører til to hovedsygdomme: gingivitis og parodontitis. Gingivitis er den indledende fase af infektionen. Man kan nemt se symptomerne og behandle dem. Hovedårsagerne til tandkødsbetændelse er sædvanlighvis plak og tandsten, der ophobes på tænderne.

Ifølge Medline Plus skyldes parodontitis en manglende korrekt behandling af gingivitis.

I tilfælde af periodontitis begynder inflammationen ved tændernes rødder, hvilket i sidste ende fører til tab af tænder.

Narturlige lægemidler til behandling af tandkødsbetændelse

Millioner af mennesker kender allerede den dyldne regel: Hvis du vil have en sund mund, skal du få en tandrensning mindst to gange om året. I mange tilfælde er plak og tandsten skyld i tandkødsbetændelsen og det kræver professionel hjælp.

Imidlertidigt er narturlige lægemidler til behandling af tandkødsbetændelse altid nyttige. De anbefales også af tandlæger selv. Ved at bruge en række af disse naturlige lægemidler kan du lave en effektiv og langvarig behandling.

Nedenfor vil vi vise dig flere naturlige lægemidler, som kan være en stor hjælp til bekæmpelse af tandkødsbetændelse.

1. Brintoverilte

Det er ingen hemmelighed at Brintoverilte er et godt valg til at desinficere snitsår, og det virker lige så godt for tandkød. Opdag hvordan du kan bruge narturlige lægemidler til behandling af tandkødsbetændelse. Sørg altid for at du har det i medicin skabet.

Ingredienser

 • 2 spiseskeer brintoverilte (30ml)
 • 2 spiseskeer vand (30ml) (brintoverilte og vand er i forholdet 1:1)
 • 1 dråbe alkohol

Hvordan kan det laves?

 • I et lille glas, først tilføjes brintoverilten derefter tilsættes den samme mængde vand.
 • Bland dem, juster hvor stærk den skal være ved at tilføje en dråbe alkohol.
 • Gurgle blandingen efter du har børstet tænder hver aften.

2. Mundskyl

Mundskyl bruges til at bekæmpe bakteriel plak. Ophobninger af plak er hovedårsagen til tandkøds sygdomme, såsom gingivitis og periodontisis. Mundskyldens effektivitet i kampen mod plak gør det til en af de vigtigste løsninger for behandling.

Kvinde der skal til at drikke mundskyld.

Ingredienser

Hvordan kan det laves?

 • Alt du skal gøre er at tage en lille mængde mundskyl og fortynd det med vand, vær opmærksom på ikke at bruge den samme mængde vand som mundskyl.
 • Blandingen kan gøres stærkere ved at tilføje lidt salt.
 • Når det hele er blandet sammen, skal det bare gurgles efter hvert måltid når det er muligt.

3. Natron

For at få en sund mund kan natron være en stor hjælp. En bred vifte af naturlige lægemidler bruger natron som hovedingrediens, hvilket gør det til et godt valg til behandling af tandkødsbetændelse.

Ingredienser

 • 1 spiseske natron (9g)
 • 1 teske vand (5ml)

Hvordan kan det laves?

 • Dette kræver en meget simpel opskrift. Du behøver kun at blande natron med lidt vand, indtil du har en lidt tyk masse
 • Efterfølgende, smøres massen på det hævede tandkød, lad det sidde i et par minutter og skyl dernæst efter.

4. Kartoffel Puré

Kartofler er nærende, lækre og nemme at forberede. Men få mennesker er klar over, at de også har helbredende egenskaber.

En af de måder du kan bruge kartofler til behandling, er ved at forberede en puré derhjemme. Puré’en kan være god til behandling af betændt tandkød, især hvis du bruger rå kartofler.

Ingredienser

 • 2 kartofler
 • ½ kop varm vand (100ml)
 • 1 teske salg (5g)

Hvordan kan det laves?

 • Skræl og skær kartoflerne i skiver
 • Brug rå kartofler og tilføj varmt vand, til at mose dem indtil du har en rå kartoffel puré.
 • Dernæst, smør så meget på dit hævede tandkød som du lyster. Det er et fantastisk middel til at lade sidde natten over.

5. Honning te

Glas med honning og en overskaaret citron - behandling af tandkoedsbetaendelse

Te kan fremskynde helingsprocessen for enhver infektion. I tilfælde af hævet tandkød kan en varm kop honningte være en stor hjælp. Især hvis du kan have teen i munden i et par sekunder for at lade tandkødet ligge i blød.

Ingredienser

Hvordan kan det laves?

 • Varm vandet op og tilføj teposen
 • Når teposen fjernes, så tilføj honningen og hvis du lyster også krydderi.
 • Lad teen afkøle og drik, prøv at lade teen være i munden i et par sekunder for at behandle dit tandkød.

Tandkødsinfektion er et problem der påvirker millioner af mennesker verden over. Hvis du behandler det i tide, kan du forhindre en lille infektion i at blive et stort problem.

Hvis du bruger disse naturmidler ofte, kan de være en stor hjælp.

Det kan interessere dig ...
Fjern plak og få et bedre tandhelbred
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fjern plak og få et bedre tandhelbred

Der findes en del hjemmelavede midler, som kan være meget effektive til at bekæmpe huller i tænderne og problemer såsom plak. Fjern plak sådan her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.