Bekæmp forkølelser med honning og ingefærsirup

Egenskaberne i denne hjemmelavede honning og ingefærsirup er gode til at forebygge og lindre symptomerne på forkølelser uden at skulle være afhængige af kemikalier.
Bekæmp forkølelser med honning og ingefærsirup
Lourdes Martínez

Bedømt og godkendt af Farmaceut og ernæringsspecialist Lourdes Martínez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Et par gange om året, især når vejret bliver koldere, er det almindeligt, at immunforsvaret svækkes og forkølelser opstår. Da er det tid til at tage fat i forkølelsesmidler såsom honning og ingefærsirup.

Selvom dette ikke er den eneste faktor, der forårsager denne tilstand, så kan det at blive udsat for lave temperaturer, øge risikoen betydeligt.

Derfor udløser det en række symptomer , der afhænger af forkølelsens alvor, kan påvirke din livskvalitet i nogle dage.

Men der er forskellige kommercielle og hjemmelavede midler, der kan mærkbart mindske dine symptomer, så de ikke forstyrrer dine daglige aktiviteter.

Blandt disse midler er en naturlig sirup lavet på honning og ingefær, der giver kroppen mange næringsstoffer og egenskaber, som styrker sine forsvar. 

I denne artikel vixer vi fordelene og en let opskrift, du kan forberede derhjemme.

Prøv det!

Få bugt med forkølelsen med hjemmelavet honning og ingefærsirup

Kombinationen af ​​bi honning og ingefær giver os en naturlig sirup, der bekæmper de ubehagelige symptomer på influenza og forkølelser.

Disse ingredienser er en kilde til essentielle stoffer, der, når de absorberes, styrker immunforsvaret. Dette hjælper kroppen med at reagere på vira, der forårsager denne tilstand.

Forskellen mellem denne sirup og dem, der sælges i butikken, er, at denne opskrift er fri for tilsætningsstoffer.  Derfor kan du tage dette middel sikkert og uden risiko for bivirkninger.

Læs også: Ting du bør vide, før du går på citronkur

Fordele ved honning

honning og forkølelser

Honning er en kraftig antiviral og antibakteriel ingrediens, der har været anvendt siden tidernes morgen som et naturligt middel til problemer, som påvirker vores luftveje. 

Rig på enzymer og essentielle aminosyrer, gør det til en effektiv behandling for overskydende slim, trængsel og andre kolde symptomer.

 • Først og fremmest indeholder den C- vitamin og A-vitamin, som begge er nødvendige for at forbedre dine forsvar, når de står over for et virusangreb.
 • Det giver sporstoffer som kalium og magnesium, som er nødvendige for at hæmme virkningen af ​​mikroorganismerne i kroppen.
 • Dens anti-inflammatoriske kraft beroliger irritation i luftvejene og styrer samtidig din hoste- og halspine.

Fordele ved ingefær

ingefaer bekaemper forkølelser

Ingefær er et krydderi med antiinflammatoriske egenskaber og svulster, der i århundreder er blevet brugt til at behandle forkølelse.

 • Gingerol, dets vigtigste aktive stof, giver antibiotiske effekter, der hjælper med at fjerne virus og bakterier, der påvirker din lungesundhed
 • Det er fyldt med næringsstoffer som C-vitamin, hvilket er vigtigt for at styrke immunsystemet og øge produktionen af ​​antistoffer
 • Ingefær giver kroppen med kalium, niacin og fosforstoffer, der hjælper med at kontrollere inflammation
 • Det har også antitussive egenskaber, som er nøglen til at lindre din hoste
 • Dens høje indhold af antioxidanter hjælper med at rengøre og beskytte luftveje samtidig med at de negative virkninger af frie radikaler og giftstoffer minimeres .

Læs også: Sådan stopper du din babys hikke

Hvordan laver jeg denne hjemmelavede honning og ingefærsirup mod forkølelser?

sirup forkølelser

Det er ret simpelt at lave denne sirup, hvis man sammenligner med konventionelle metoder, er det meget mere omkostningseffektivt.

Det bedste er, at du ikke behøver at være syg for at gøre det. Det kan gemmes let, så  du kan tage det regelmæssigt som en måde at støtte dine forsvar på.

Så når vejret begynder at ved at blive koldere, og du føler dig forkølet, tøv ikke med at begynde at bruge dette middel.

Ingredienser

 • 1 mellemstort ingefær rod
 • 1 kop økologisk honning (335 g)

Køkkenudstyr

 • Lufttæt glasburk

Fremgangsmåde

 • Skræl ingefæret og skær i fine skiver
 • Tilsæt krydderiet til glasburken og dæk det til med bægerhanken
 • Tæt krukken. Sæt det i et mørkt sted i 48 timer, så ingefæren kan træde i kraft.
 • Efter 48 timer, start behandlingen med sirup

Sådan indtager du siruppen

 • For at bekæmpe forkølelser, forbrug 3-4 spiseskefulde sirup om dagen
 • Som en forebyggende metode forbruge 1 spiseskefulde på en tom mave hver dag
 • Giv børn dosen i teskefulde
 • Hvis du vil, kan du sagten kombinere sirupen med varmt vand og citron for at gøre det lettere at forbruge

Som du ser, er det meget nemt at lave din egen sirup til bekæmpelse af forkølelsessymptomer, der påvirker dit helbred .

Følg de givne anbefalinger og oplev selv fordelene.

Det kan interessere dig ...
Super nem opskrift på ingefærshot
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Super nem opskrift på ingefærshot

Det er helt normalt, at et ingefærshot lyder underligt. Dette skyldes, at disse utrolige ingredienser normalt tilsættes i sunde retter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Brodschneider, R., & Crailsheim, K. (2010). Nutrition and health in honey bees. Apidologie. https://doi.org/10.1051/apido/2010012
 • Singletary, K. (2010). Ginger: An overview of health benefits. Nutrition Today. https://doi.org/10.1097/NT.0b013e3181ed3543
 • Gupta, S. kumar, & Sharma, A. (2014). Medicinal properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe) – a review. Journal of Pharmacy and Biological Science. https://doi.org/ISSN: 2278 – 3008
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
 • Samarghandian, S., Farkhondeh, T., & Samini, F. (2017). Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. Pharmacognosy Res. Apr­Jun;. https://doi.org/10.4103/0974­8490.204647
 • Kirkland, J. B., & Meyer-Ficca, M. L. (2018). Niacin. Advances in Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/bs.afnr.2017.11.003

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.