Disse urter kan hjælpe med at undgå hudkræft

Den mest gængse form for kræft er hudkræft. Udover altid at anvende solcreme og undgå skadelige solcentre kan disse urter hjælpe en til at undgå hudkræft.
Disse urter kan hjælpe med at undgå hudkræft

Sidste ændring: 08 februar, 2019

Den mest gængse type kræft af dem alle er hudkræft. Det er derfor, det er vigtigt at kende til nogle måder, hvorpå man kan mindske risikoen for at få det. I denne artikel vil vi snakke om visse urter kan hjælpe med at undgå hudkræft!

Det er velkendt, at undgå overdreven udsættelse for solen er en af de hovedsaglige faktorer i at bevare en sund hud. Timerne, hvor det især anbefales at holde sig ude af solen, er mellem kl. 10.00 og kl. 16.00.

Ens arbejde kræver dog måske, at man konstant er ude i solen. I så fald bør man anvende en god solcreme med mindst faktor 15. Desuden bør man anvende tøj lavet at tætvævet stof og solbriller og en hat med bred skygge, hvis det er muligt.

Dette er al sammen meget nyttigt. Men det er en god idé at tage yderligere forbehold.

Så for at hjælpe dig vil vi gerne fortælle om nogle urter, som kan hjælpe en til at undgå hudkræft.

Curcumin

Curcumin te

Curcumin er intet mere end et klart gult farvestof, der findes i gurkemeje og karry. Det er meget værdsat for dets antioksidanter og anti-inflammatoriske kræfter.

Curcumin har været emnet i flere undersøgelser. De har vist, at det påvirker udviklingen, multiplikationen, overlevelsen og indtrængen af sunde væv forårsaget af hudkræft.

En anden mærkværdig egenskab af gurkemeje er, at det hjælper ens lever til at komme af med toksiner og affaldsstoffer.

Derudover hæmmer det væksten af blodårer, som nærer kræftceller og mindsker inflammationen af vævene.

Man kan gøre det til en del af sin kost ved at drysse det på ens salat eller suppe. Man kan endda lave en velsmagende te af gurkemeje.

Hav i baghovedet, at selvom der ikke er noget problem i at spise gurkemeje eller karry i begrænsede mængder, så kan større mængder forårsage kvalme eller diarré.

Anbefalet læsning efter “Disse urter kan hjælpe med at undgå hudkræft”:

6 hudkræftsymptomer du ikke bør ignorere

Grøn te

Groen te

Grøn te er et godt middel til at forebygge og ødelægge celler, der danner sig i de første stadier af kræft i huden, blæren, spiserøret, æggestokkene og bugspytkirtlen. Det viser resultatet af en række undersøgelser, der blev udført på rotter.

Andre undersøgelser fremsætter også, at ved at smøre grøn te på ens hud kan man effektivt bekæmpe UV-stråler.

Man kan nyde det varmt eller koldt. Hvis man ikke bryder sig om smagen, kan man prøve at tilsætte en smule honning for at forbedre smagen.

Man kan også tilsætte en lille mængde pulveriseret grøn te til ens opskrift på brød. Det er en anden sjov måde at indkorporere det i ens mad på.

Grøn te kan forårsage de følgende bivirkninger ved nogle personer: luft i maven, kvalme, halsbrand, mavepine, svimmelhed, hovedpine og smerte i maven.

Derfor er det en god idé at vænne sin krop gradvist til denne type te.

Marietidsel

Når det smøres på ens hud sammen med solcreme, kan marietidsel hjælpe med at forebygge hudkræft.

Marietidsel indeholder fantastiske anti-inflammatoriske, antioksidante og immunstyrkende egenskaber.

Frøene er rige på:

 • Silymarin
 • Tyramin
 • Histamin
 • Æteriske olier
 • Proteinolier
 • Flavonoider
 • Planteslim

Ifølge flere undersøgelser hæmmer denne urte væksten af flere former for tumorer og faktorer forbundet med den mulige udvikling af hudkræft og prostatakræft.

Stilkene, bladene, rødderne og blomsterne på denne urte kan også spises. Selvom de måske forårsager udslæt ved berøring hos nogle mennesker.

Andre urter, der bekæmper hudkræft

Der er endnu flere muligheder, som vil hjælpe med at undgå hudkræft:

 • Bladene på violer er tumorhæmmende.
 • Chaparral forebygger mutationen af DNA. Derved forebygger det udviklingen af kræft.

Urter rige på antioksidanter mindsker skaden forårsaget af frie radikaler.

Nogle eksempler er:

 • Rosmarin
 • Timian
 • Salvie
 • Gingko
 • Chili
 • Tjørn
 • Brændenælde
 • Ingefær
 • Persille

Tjek denne artikel efter “Disse urter kan hjælpe med at undgå hudkræft”:

 Tab dig med denne æble-, citron-, og grapefrugtsmoothie!

At forebygge hudkræft med naturlige midler

En brystlomme og et stetoskop

Selvom naturen er vis, er det ikke en god idé at ignorere hjælpen, som andet end naturlig medicin kan give, når det handler om at behandle kræft eller en anden sygdom.

På grund af det begrænsede antal af undersøgelser, der er blevet udført, bør man ikke se alternativ medicin som det eneste svar på behandlingen eller forebyggelsen af hudkræft.

Man bør huske, at det aldrig anbefales at medicinere sig selv. Hvis en læge ikke behandler eventuel kræft i tide, kan konsekvenser være umulige at ændre.

Det er derfor, det er meget vigtigt at gå til en specialist for at se, om alternativ medicin er en god løsning i ens tilfælde.

Det er også vigtigt at huske på, at en anden faktor, der påvirker ens hud og overordnede helbred, er ens livsstil.

Hvis man har gode spisevaner, motionerer dagligt, håndterer sine følelser, nærer sin sjæl og bevarer ens stressniveau stabilt, så er man mindre sandsynlig for at få kræft.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.