Lær om de utrolige sundhedsfordele ved spirulina

Har du hørt om spirulina? Dette utrolige alge-lignende supplement giver mange fordele for dit helbred, din velfærd og skønhed. Lær mere om det i denne artikel!
Lær om de utrolige sundhedsfordele ved spirulina

Sidste ændring: 15 november, 2018

Har du hørt om spirulina? Der er mange utrolige sundhedsfordele ved spirulina.

Denne alge blev brugt tilbage i Mayaernes og Aztekernes tid og er meget nærende. Mange tager det i dag som et supplement.

I dag vil vi fortælle dig mere om spirulina, et utrolig kraftfuldt gammelt middel.

En kort historie omkring spirulina

Forskellige måder spirulina kan indtages på.

I historierne om Hernán Cortés’ erobring af Mexico nævner han en bestemt plantevækst, der voksede på overfladen af ​​Texcoco søen og blev indsamlet af aztekerne.

De tørrede den i solen og ristede den, før de spiste den. Navnet de indfødte kaldte plantevæksten var tecuitlat og betyder “produkt af sten.”

Algerne levede kun i vand med højt mineralindhold.

Brugen af ​​spirulina som en fødevare var også en del af andre kulturer som Kanenmbu ved Chad-søen.

I Spanien findes arten i Parque Nacional de Doñana i Huelva, mere specifikt i søen Santa Olalla. Det er imidlertid ikke oprindeligt opvokset på den iberiske halvø, men blev bragt der til af det flamske folk, da de vandrede fra Afrika.

I sidste halvdel af det tyvende århundrede begyndte spirulina at blive brugt kommercielt. Det begyndte at blive dyrket i 1962 i tørre områder, hvor saltholdigheden i vandet gjorde det uegnet til konventionelt landbrug.

Mens det blev antaget til at være alger, er det faktisk en prokaryot organisme med et center (hvor nukleinsyren er) og et omgivende område (med chlorophyll).

I dag er det indtaget råt i kapsler eller pulverform og er let at finde, hvor kosttilskud sælges.

Vil du lære mere?

Tips til en sund morgenmad

Næringsstoffer og egenskaberne ved spirulina

Spirulina i pulverform kan give mange fordele ved spirulina.

Disse spiralformede cyanobakterier (hvor dets navn kommer fra) har en blålig grøn farve på grund af den phycocyanin og chlorophyll det indeholder.

Samlet set er det et fantastisk supplement, der giver protein til din krop bedre end de fleste andre stoffer (57% af dens vægt er protein).

Spirulina er også en stor kilde til kulhydrater, fedtstoffer, nukleinsyrer og vitaminerne A og B12. Et par af mineralerne indeholder indeholder calcium, jern, magnesium og fosfor.

Perfekt til sundhed og skønhed

Samlet set har indtagelse af spirulina stor indflydelse på dit helbred og skønhed.

Til at begynde med er det et kosttilskud, der bremser cellulær aldring. Derudover indeholder det også antioxidanter som beta-caroten. Således er det meget godt for din øjen sundhed.

Da det giver en masse jern, er det godt for folk, der lider af anæmi, træthed og mineralmangel.

Professionelle atleter bruger det til at forbedre deres præstation i konkurrencer og til træning. Det hjælper dem med at genvinde deres energi og fysiske sundhed.

Fordi det er lavt på mættede fedtstoffer og essentielle fedtsyrer, er det ideelt for folk, der forsøger at tabe sig eller spise bedre.

Som om det ikke var nok, har spirulina næsten ingen kalorier og indeholder endog en aminosyre, der hjælper med at tilbageholde din appetit.

De mange sundhedsfordele ved spirulina

Først og fremmest har spirulina evnen til at beskytte og ernære både din lever og lunger.

Derudover hjælper det dig med at:

 • Afgifte din krop
 • Styrke dit immunsystem
 • Regenerere tarmflora (det er fantastisk til forstoppelse, da det hjælper med dannelsen af ​​afføring).
To skeer med spirulina.

Det bidrager også til produktionen af en neurotransmitter kaldet acetylcholin, der holder de neuronale funktioner i balance og forbedrer sundheden i dit centralenervesystem.

Takket være dets vitaminer hjælper det hjernecellerne med at virke bedre (det er perfekt til for eksempel en stor eksamen).

Desuden er denne saltvand organisme meget godt for din kardiovaskulære sundhed. Det reducerer trods alt kolesterol og triglycerider såvel som dit blodtryk.

Selvfølgelig er der mange flere fordele ved dette ekstraordinære kosttilskud. Derudover:

 • Forebygger det osteoporose i overgangsalderen
 • Hjælper dig med at falde i søvn
 • Mindsker symptomer på leddegigt
 • Behandler summen i ørerne eller tinnitus
 • Forbedrer dårlig ånde
 • Desinficerer og helbreder sår eller andre læsioner i munden

De skønne sundhedsfordele ved spirulina

Skønne fordele ved spirulina.

Udover alt det, som det gør for dit helbred, er denne plante også fremragende for din skønhed.

Dertil giver det en stor mængde mineraler, vitaminer og aminosyrer, der hjælper med hårvækst og styrkelse af håret.

Således er det godt for folk, der forsøger at bekæmpe hårtab.

Plus hjælper det også med at styrke skrøbelige negle.

Derudover virker det til at forynge huden takket være chlorophyll, linolsyre og vitamin E.

Hvordan skal jeg udnytte de mange sundhedsfordele ved spirulina?

Du kan finde tilskuddet i forskellige former: kapsler, væske, tabletter, farvestoffer og pulver. Den daglige tilladte mængde for voksne er 3 til 5 gram.

Kontraindikationer og bivirkninger

 • Folk med gigt eller hyperuricæmi bør undgå at indtage spirulina, såvel som gravide eller ammende kvinder.
 • Det kan forårsage diarré, opkast, hudreaktioner og hovedpine. I dette tilfælde skal du stoppe med at indtage det og se en læge.

Er du klar til at udnytte de mange sundhedsfordele ved spirulina?

Det kan interessere dig ...
7 tips til at forbrænde fedt og opbygge muskler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 tips til at forbrænde fedt og opbygge muskler

I dag vil vi ikke kun være tynde. Vi ønsker også slanke, stærke og sunde kroppe. Det er derfor også vigtigt at opbygge muskler.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ashraf Mahdy Sharoba. (2015). Valor nutritivo de la espirulina y su uso en la preparación de algunas fórmulas complementarias para alimentos infantiles. Diario de Procesos Agroalimentarios y Tetecnologías 2014, 20 (4), 40(6), 330–350.
  https://doi.org/10.1159/000088889

 • Antiinflammatory and antihyperalgesic activity of C-phycocyanin (2009). Shih CM, Cheng SN, Wong CS, Kuo YL, Chou TC.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19299804
 • Role of Spirulina in the Control of Glycemia and Lipidemia in Type 2 Diabetes Mellitus (2001). Parikh P, Mani U, Iyer U.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12639401
 • The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study (2014). Mazokopakis EE, Starakis IK, Papadomanolaki MG, Mavroeidi NG, Ganotakis ES.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23754631
 • Torres-Duran, P. V., Ferreira-Hermosillo, A., & Juarez-Oropeza, M. A. (2007). Antihyperlipemic and antihypertensive effects of Spirulina maxima in an open sample of Mexican population: a preliminary report. Lipids in health and disease, 6, 33. doi:10.1186/1476-511X-6-33
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2211748/
 • Selmi, C., Leung, P. S., Fischer, L., German, B., Yang, C. Y., Kenny, T. P., Cysewski, G. R., … Gershwin, M. E. (2011). The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens. Cellular & molecular immunology, 8(3), 248-54.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4012879/

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.