Farerne ved at bruge akryliske negle

Akryl negle ser muligvis godt ud, men de udgør en potentiel fare for dit helbred. De kan forårsage betændelse, hud, forbrænding, smerte og allergiske reaktioner.
Farerne ved at bruge akryliske negle

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Det er rigtigt, at akryliske negle kan se godt ud, de er perfekte til specielle lejligheder, og de forvandler udseendet af vores hænder. Men de kan også forårsage en masse problemer, der vil være bedst at undgå.

Du kan nyde udseendet af akryl negle, men de kommer med en høj pris for dit helbred.

I denne artikel fortæller vi alt, hvad du behøver at vide om farerne ved at bruge kunstige negle.

Læs det, før du beslutter dig for at bruge dem eller ej.

Hvorfor er akryliske negle så populære?

akryliske negle

Flere og flere kvinder i alle aldre bærer kunstige negle eller extensions.

Akryl negle giver en følelse af “perfektion”, fordi de er lavet af plastik. De ses i mode magaziner og på berømtheder.

Det er nemt at se, hvorfor kvinder foretrækker at bruge kunstige negle: de dækker de ufuldkomne naturlige negle har, og de ser bare perfekte ud.

Akryliske negle er malet og er ofte dækket af et design, hvilket er umuligt på kortere eller uregelmæssige naturlige negle.

Hvis du har en dårlig vane med at bide dine negle eller du har brug for dem til at se godt ud på arbejdet, så er akryliske negle et nemt alternativ.

Det samme gælder for bryllupper, fester og andre specielle begivenheder i vores liv.

Læs også: Styrk skøre negle

Pas på kunstige negle

Kunstige negle

Selvom de kan virke harmløse, kan både anvendelse og slid forårsage problemer. Lad os tage et kig på, hvad der sker i salonen, når vi får akryliske negle sat på:

 • De anvendte kemiske forbindelser, harpiks eller formaldehyd kan forårsage betændelse, adskillelse af den naturlige negl fra huden, forbrænding, smerte og allergiske reaktioner.
 • Der er endda tilfælde af nogle kvinder, der helt har mistet deres naturlige negle og ødelagt neglens rod. Hvis dette sker, vil neglen aldrig vokse tilbage.
 • Du indånder højst sandsynligt giftige dampe og andre irriterende stoffer, hvis salonen hvor du får dine negle færdiggjort ikke er godt ventileret.
 • Nogle saloner bruger et stof kaldet methylmethacrylat til at klæbe neglene på med. Dette kemikalie forårsager alvorlig skade på åndedrætssystemet og ved direkte kontakt med fingrene.
 • Brug af en hårtørrer til at tørre neglene hurtigere er en rigtig almindelig fejltagelse. Problemet her ligger i, at nogle af de stoffer, der bruges til at anvende akryl er brændbare ved kontakt med høj varme.
negle
 • Mange gange er skønhedssaloner ikke ordentlige rene eller har ikke steriliseret deres instrumenter og materialer, når de er færdige med at bruge dem på en kunde. Det betyder, at den næste kunde sandsynligvis vil få en sygdom, f.eks. Svamp, som kunden før dem havde.
 • Sørg også for at æstetikeren bærer latex eller plastikhandsker. Et snit eller skramme på hænderne er det ideelle sted for alle former for sygdomme, der spredes ved kontakt til at trives.
 • Undgå at skære eller skubbe din neglebånd tilbage. Glem ikke, at neglebånd fungerer som en naturlig barriere for at forhindre infektion og skadelige mikroorganismer i at komme ind i din krop.
 • Vask og tør dine hænder, før neglene bliver påført, så der ingen spor af fugt er på neglene. Dette forhindrer svampe i at sprede sig, når neglene er på plads.

Flere problemer ved akryliske negle

Når du forlader skønhedssalonen, slutter konsekvenserne ikke, selvom det er en velrenommeret salon med kvalificeret personale.

De mest almindelige bivirkninger er:

 • Akryliske negle er helt stive og kan forårsage skader ved det mindste slag. Det betyder, at plastik neglen vil trække den naturlige negl sammen med den. Det er ekstremt smertefuldt og det tager neglen lang tid for at blive gendannet.
 • Kunstige negle kommer med en langt større risiko for infektion. Bakterier og mikroorganismer, der forårsager sygdom, kan ophobes i enhver lomme mellem den naturlig negl og akryl neglen.
Negle
 • Allergiske reaktioner er almindelige med kunstige negle. Dette skyldes det plastik og de toksiner, de er fremstillet af. Resultatet: røde, hævede og kløende fingre.
 • Hvis akrylneglen er beskadiget, vil det være meget lettere for snavs, vira og bakterier at akkumulere sig her. Når dette sker, skal du fjerne den beskadigede negl og udskifte den med en ny så hurtigt som muligt.

Iførelse af akryliske negle er ikke en beslutning, der bør tages let.

Hvis du efter læsning af denne artikel, og på trods af farerne, stadig vil have akryliske negle, så få dem lavet hos en professionel salon af en kvalificeret æstetiker. Sørg for at området er godt ventileret, tag din egen fil med og se efter ændringer eller smerter i dine fingre og negle.

Fjern om nødvendigt neglen, der forårsager problemer, indtil smerten stilner af. Og når det er muligt, giv dine negle en pause fra akryllet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.