Vindruer: Naturlig medicin for dine nyrer

Prøv at spis 15 vindruer hver dag for at stimulere et bedre nyrehelbred og give dig alle frugtens fordele.
Vindruer: Naturlig medicin for dine nyrer

Sidste ændring: 01 november, 2018

Hvordan prøver du normalt at passe på dine nyrer? Drikker du nok vand? Har du fjernet saltet fra din kost? Får du motion hver dag? Læs mere om hvad vindruer kan gøre for dig og dine nyrer.

Alle de ovenstående er essentielle, når det kommer til at have et godt nyrehelbred. Men nogle gange er det nemt at glemme nogle af disse simple tips eller komme med undskyldninger, indtil den dag, hvor de første symptomer på nyreproblemer opstår.

Smerte i den nedre del af ryggen der spreder sig til maven, en brændende fornemmelse når du lader vandet, en farveændring i din urin… Alle disse ting er tegn på, at der sker noget med dine nyrere.

Så hvorfor ikke prøve at forbedre din livsstil? Hvorfor ikke tilføje vindruer til din sunde kost?

Fordelene ved vindruer, naturlig medicin for dine nyrer

Roede vindruer

Denne statistik vil få din opmærksomhed. Ifølge The American Foundation for Kidney Health, vil en ud af hver niende menneske udvikle nyreproblemer – uanset om det er en simpel urinvejsinfektion, renal colitis eller en alvorlig og kronisk sygdom der, på lang sigt, vil kræve ekstreme midler såsom dialyse eller transplantation.

Dine nyrers sundhed er vigtig. og noget du skal huske i din dagligdag, fordi det ikke kun er genetik, der bestemmer din risiko for at lide af visse problemer. Din livsstil og spisevaner er grundlæggende for en ordentlig funktion.

Derfor er det vigtigt at inkludere visse fødevarer i din kost, der fremmer sundheden af dine nyrer, hjælper med at filtrere dit blod og fjerner affaldsprodukter fra din krop.

Det er derfor vi anbefaler, at du i dag starter med at tilføje vindruer til din kost, da denne medicinske frugt har egenskaber, der hjælper med at beskytte dine nyrer og sikrer, at de fungerer ordentligt.

Vindruekerners kraftfulde virkning på nyrerne

Når du spiser vindruer, spyt aldrig kernerne ud. Vil du vide hvorfor?

 • Vindruekerner er rige på phenolforbindelser og proanthocyanidin, to former for antioxidanter, der styrker nyrerne og reparerer skader.
 • Et andet interessant faktum om vindruekerner er, at disse antioxidanter sammen med vitamin C og E og beta-caroten faktisk bliver i nyrerne i op til næstne tre dage, hvor de hjælper med at rense blodet for giftstoffer og optimerer din nyrefunktion.
 • Vindruekerner regulerer også blodtrykket, forbedrer blodcirkulationen og styrker blodkarrene.
 • I følge en undersøgelse offentliggjort i Applied Physiology. Så regenerer vindruekerner og kerneekstrakt ikke kun nyrevævet, når det er beskadiget, men hjælper også med at forbrænde fedt hos mennesker, der er overvægtige, da overskydende fedt kan give nyreproblemer.
Vindrue kerner

Fordelene ved vindruesaft

 • Naturlig vindruesaft uden tilsat sukker er en koncentreret kilde af antioxidanter, der beskytter dig imod effekten af frie radikaler, som skader nyrerne.
 • Og glem ikke at vindruesaft er et fremragende karudvidende middel, der renser dine vener og arterier og bekæmper åreforkalkning – et andet problem der påvirker dine nyrer.
 • Sundhedsmagasinet All 4 Natural Health hævder at økologiske vindruer, der aldrig er blevet behandlet med pesticider, reducerer niveauet er urinsyre i kroppen og renser din lever og nyrer for affald og toksiner.

Hvordan skal man spise vindruer for at passe på sine nyrer?

Først og fremmest, glem ikke at vindruer indeholder sukker, så hvis du vil maksimere dine fordele, skal du indtage dem i moderate mængder og følge de nedenstående retningslinjer:

 • Omkring 15 vindruer om dagen er den rette mængde for at forbedre dine nyrers helbred og fremme deres regenerering samtidig med, at du stadig opretholder en sund kost.
 • Hvornår er det bedst at spise vindruer? Om morgenen. Du kan tilsætte vindruerne til din skål med havregryn eller usødede neutrale yoghurt. De er også fremragende at kombinere med andre frugter.
 • Hvilken sort af vindruer er sundest? Røde vindruer, fordi de indeholder flest antioxidanter.
 • Spis altid huden og frøene.
 • Hvis du laver din egen vindruesaft, så si ikke blandingen. Indtag huden og frøene, som vi nævnte ovenfor.
 • Vindruer er mere en bare en frugt til morgenmad eller som dessert. De passer perfekt ind i salater, bagte kødretter og sågar grøntsager. De er lækre!

Når det er vindruesæson, tøv ikke med at tilsætte dem til din kost for at passe bedre på din nyrer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rauf, A., Imran, M., Butt, M. S., Nadeem, M., Peters, D. G., & Mubarak, M. S. (2018). Resveratrol as an anti-cancer agent: A review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2016.1263597
 • Saldanha, J. F., Leal, V. D. O., Stenvinkel, P., Carraro-Eduardo, J. C., & Mafra, D. (2013). Resveratrol: Why is it a promising therapy for chronic kidney disease patients? Oxidative Medicine and Cellular Longevity. https://doi.org/10.1155/2013/963217
 • Bertelli, A. A. E., Migliori, M., Panichi, V., Origlia, N., Filippi, C., Das, D. K., & Giovannini, L. (2002). Resveratrol, a component of wine and grapes, in the prevention of kidney disease. In Annals of the New York Academy of Sciences. https://doi.org/10.1111/j.1749-6632.2002.tb02919.x

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.