De 5 bedste frugter til lever og nyrer

I dagens artikel vil vi vise dig de bedste frugter til at hjælpe dig med at passe på din lever og nyrer. Så bliv endelig ved med at læse!
De 5 bedste frugter til lever og nyrer
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Vil du gerne vide hvordan du kan passe bedre på dine nyrer og lever? Det vigtigste er at føre en sund livsstil, som begrænser dit indtag af salt og fedt. Dine nyrer og lever vil få det meget bedre, hvis du dyrker motion jævnligt, spiser sundt, holder op med at ryge og generelt fører en sund livsstil. Men derudover kan du supplere med naturens egen medicin, nemlig ved at spise de rigtige frugter. I dagens artikel vil vi vise dig de bedste frugter til at hjælpe dig med at passe på din lever og nyrer. Så bliv endelig ved med at læse!

1. Vandmelon er godt for både lever og nyrer

Vandmelon er godt for både lever og nyrer

Vandmelon… hvem elsker ikke vandmelon? Det er den lette, lækre frugt som er så forfriskende om sommeren, og blandes godt sammen med andre typer juice – den kan endda tilføjes til frokoster eller aftensmaden. Har du nogensinde prøvet at lave en salat med spinat, ost, nødder, vandmelon, og mynte? Det er fantastisk.

Men lad os undersøge hvorfor vandmelon er særlig god for din lever og nyre helbred:

 • Vandmelon er en af de bedste frugter til at rense nyrerne og stimulere god lever funktion takket været dens vanddrivende egenskaber og evnen til at rense kroppen.
 • Saften fra vandmelonen absorberes hurtigt i blodstrømmen, hvilket hjælper med at stimulerer lever og nyrer endnu hurtigere.
 • Vælg altid en frisk vandmelon. Hvis den er overmoden, kan den forårsage flere problemer end den hjælper.

2. Tranebær

lever_og_nyrer_bær-juice

Den bedste måde at indtage tranebær på er igennem ren juice. Udover at være lækker, så optimere tranebærjuice leveren, nyrerne, og blærefunktionen. Her er nogle af de fantastiske fordele ved tranebær:

 • Tranebær er en naturlig antioxidant, og en af de bedste frugter du kan finde til en naturlig detox.
 • De hjælper med at fjerne affaldsstoffer, rense kroppen og blodløbet, og beskytte dig fra effekterne fra frie radikaler.
 • En af de bedste og mest kendte egenskaber ved tranebær er at de afholder bakterier fra at klæbe sig på væggene på blæren. Tro det eller ej, dette hjælper hele dit gastrotarmsystem

3. Citron

lever_og_nyrer_citron

Citroner og citronsaft kan være en af de bedste naturlige og medicinale ting du kan indtage dagligt. Vi taler meget på denne blog om fordelene ved at drikke citronvand på tom mave, men du bør vide at det at drikke citronjuice og vand på tom mave også er en fantastisk måde at tage dig at dine nyrer og levers helbred

 • Citroner er en naturlig renseagent som hjælper med at behandle fedtlever sygdom, for eksempel.
 • Rich in vitamins and minerals, lemons help optimize and strengthen the functions of the liver and kidneys.
 • En anden fordel ved citroner er, at de hjælper med at nedbryde mad når det når maven. På den måde  promovere de god fordøjelse.

4. Æbler

lever_og_nyrer_æbler

Grønne æbler, røde æbler…vælg dem du foretrækker! Vælg din favorit farve eller vælg dem der ser bedst ud, for de er lige gode til at tage sig af din lever og nyrer, mens de også beskytter dit helbred generelt. Hvorfor ikke inkludere et par skiver æbler på din morgenmad idag? Æbler er en super mulighed, men sørg for at du også spiser skralden – det er den bedste del!

 • Æbler hjælper med at kontrollere niveauet af dårlig kolesterol og triglycerider i blodløbet og stimulerer samtidigt ordentlig nyrefunktion og hjælper med at rense leveren.
 • Du bør ideelt indtage et æble om dagen for at hjælpe din lever og nyrer mest muligt. Du skal blot sørge for at rense det ordentligt og altid spise skralden.

5. Røde druer

lever_og_nyrer_røde-druer

Du bør altid vælge de druer med den mørkeste farve. Hvorfor? De er rigere på antioxidenter og andre medicinske egenskaber end hvide druer.

 • Røde druer er en kraftfuld vanddriver som hjælper med at rense nyrerne og forbedre funktionen på leveren.
 • Som du sikkert allerede ved, er de spækket med antioxidanter, vitaminer, og mineraler, og udover promovere de elimineringen af affaldsstoffer og andre skadelige affalsprodukter fra kroppen.
 • Røde druer har et meget højt vandindhold, næsten 80%. Dette gør dem egnede til dagligt indtagelse, og ligesom med æbler bør du altid spise dem med skralden på da mange af de gode egenskaber kommer fra denne del af frugten.
 • Du kan nyde druer på mange forskellige måder: til din morgenmadshavregrød eller almindelig græsk yoghurt, eller i en lækker salat bestående af spinat, nødder, ost, og endda en smule vandmelon hvis du har lyst.
 • Hvis du undre dig over om hvorvidt det at drikke et glas rødvin dagligt også kan være godt for din lever og nyrer, så er svaret ja! Fordelene ved rødvin kommer fra resveratrol, en kralftfuld antioxidant som findes i røde druer og som, ifølge flere studier, er fantastisk til behandling af sygdommen fedtlever. Husk blot at moderere dig selv til et glas dagligt… Alt med måde!

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ministerio de Salud Pública del Ecuador. (2015). Salud renal. Ministerio de Salud Púbica Del Ecuador.
 • Ministerio de Salud Pública del Ecuador. (2015). Programa Nacional de Salud renal. Ministerio de Salud Púbica Del Ecuador. https://doi.org/10.1182/blood-2006-11-060707
 • Imss. (2009). Diagnóstico y Tratamiento de la Insuficiencia Hepática. Guía de Práctica Clínica. https://doi.org/IMSS-038-08
 • Perez, L. (2011). El hígado. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition.
 • Baur, J. A., & Sinclair, D. A. (2006). Therapeutic potential of resveratrol: The in vivo evidence. Nature Reviews Drug Discovery. https://doi.org/10.1038/nrd2060

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.