10 fødevarer der beroliger angst naturligt

Udover at behandle angst, hvis du regelmæssigt inkluderer disse fødevarer i din kost, kan du også forhindre det og forbedre din sindstilstand
10 fødevarer der beroliger angst naturligt

Sidste ændring: 18 juli, 2019

Vidste du, at der er fødevarer, der beroliger angst?

Dem, der lider af angst, føler normalt meget ubehag og en stor ensomhed, når de står overfor denne lidelse. Desværre er der ingen behandling mod det, som ikke ledsages af bivirkninger eller risikoen for afhængighed.

Også, hvis angsten ikke er så alvorlig, vil du ikke blive ordineret nogen medicin på trods af, at tilstanden kan forårsage stor forstyrrelse hos vedkommende.

I denne artikel vil vi dele 10 fødevarer, der vil fungere positivt på dit nervesystem. De vil afbalancere det og bekæmpe den angst, der er så almindelig i disse dage.

Kan angst forhindres?

Afhængig af alvorsgraden kan angst forårsage følgende symptomer:

 • Takykardi
 • Svedeture
 • Rysteture
 • Stramhed i brystet
 • Problemer med vejrtrækning
 • Fordøjelsesproblemer
 • Muskelspændinger

Disse symptomer kan fortsat blive værre, hvis du ikke kan kontrollere denne svære lidelse.

Hvis du ikke følger en bestemt behandlingsplan, er den bedste mulighed at behandle det gennem din kost ved at vælge fødevarer, der har egenskaber, der regulerer dit nervesystem.

Anbefalet læsning efter “10 fødevarer der beroliger angst naturligt”:

Slankende grøntsagsjuicer, du er nødt til at prøve

Fødevarer til at berolige angst

1. Kakao

Foedevarer til at berolige angst

Ren kakao (ikke at forveksle med chokolade), er rig på tryptophan, en aminosyre, der hjælper med produktion af serotonin. Denne neurale transmitter har evnen til at gøre dig i godt humør.

Du kan spise en eller to unse chokolade om dagen eller kakaopulver blandet i en smoothie eller i et wienerbrød.

Men du bør heller ikke glemme, at det er et stærkt stimulerende middel.

2. Havregryn

Havregryn er en meget nærende superfødevarer med evne til at afslappe nervesystemet og berolige nervøse eller ængstelige tilstande samtidig med at det giver energi og vitalitet.

På grund af dette, bør dette meget gavnlige korn inkluderes i din kost hver dag. Dette kan være i form af granola, en drink, mel osv.

3. Ølgær

Oelgaer

Ølgær, eller ernæringsgær, er et supplement rig på vitaminer, mineraler og aminosyrer, som stabiliserer nervøse ubalancer og forbedrer hud, hår og negle.

Du kan tage det lejlighedsvis, især når årstiderne ændrer sig, eller hvis du oplever en angstskrise.

4. Salat

Salat er ikke særlig kendt for dets medicinske egenskaber. Denne grønne grøntsag er imidlertid ideel til forebyggelse og behandling af angst og andre nervøse lidelser som søvnløshed.

 • Du kan spise det regelmæssigt eller i te.
 • Vi anbefaler, at du altid spiser økologisk salat, da denne mad normalt indeholder mange pesticider.

5. Avocadoer

Avocado paa en tallerken

Den store mængde B-vitaminer, som avocadoer indeholder bidraget til at forbedre din sindstilstand. Dette skyldes, at den frigiver serotonin og dopamin.

Denne frugt er også en superfødevare, der har mange fordele for dit helbred, så den bør inkluderes i din kost hver dag.

 • Du bør altid spise avocadoer rå, i salater, cremer, saucer eller smoothies.

6. Løg

Løg bidrager til at berolige angst takket være deres phenolkomponenter.

På grund af dette skal du tilføje dem til dine salater og saucer, samt alle dine supper og gryderetter.

7. Valnødder

Valnoedder og pulver

Valnødder er en lækker nød, der indeholder magnesium og omega 3 fedtsyrer. Disse virker direkte på centralnervesystemet.

 • For at kunne drage fordel af deres komponenter, skal du aktivere valnødderne ved at blødgøre dem i 8 timer, før du spiser dem. Gøre dette vil gøre dem nemmere at fordøje og give dem mere helbredende kræfter.
 • Når de er blevet aktiveret, kan du spise, tilføje dem til en salat eller sandwich, eller tilsætte dem til en shake eller creme.

Læs også denne artikel efter “10 fødevarer der beroliger angst naturligt”:

Lav en udrensende lemonade med ingefær og æble

8. Mandel

Mandler er nødder, der hjælper med at bekæmpe angst.

De indeholder magnesium og fedtsyrer, ligesom valnødder, men det skal også understreges, at de indeholder zink, et mineral, der spiller en afgørende rolle når det kommer til din sindstilstand.

9. Bladgrøntsager

Bladgroent - beroliger angst

Bladgrøntsager indeholder mange vitaminer, herunder folinsyre, et meget gavnligt næringsstof til behandling af angst, depression og andre nervesygdomme.

Du kan drikke grønne smoothies for at styrke din krop, give dig energi og forbedre din sindstilstand hele dagen.

10. Bananer

Bananer er en lækker og nærende frugt. De er rige på kalium, et mineral, der hjælper med at bekæmpe nerver og stress, og det gavner også dine muskler.

En banan om dagen er et ideelt supplement til den naturlige forebyggelse og behandling af angst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Sunni AA., Latif R., Effects of chocolate intake on perceived stress; a controlled clinical study. Int J Health Sci, 2014. 8 (4): 393-401.
 • Dreher ML., Davenport AJ., Hass avocado composition and potential health effects. Crit Rev Food Sci Nutr, 2013. 53 (7): 738-750.
 • Larrieu T., Laye S., Food for mood: relevance of nutritional omega 3 fatty acids for depression and anxiety. Front Physiol, 2018.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.