10 fordele havsalt giver vores krop

Vidste du, at at erstatte dit bordsalt med havsalt kan give dig nogle utrolige sundhedsmæssige fordele? Opdag, hvad de er i denne artikel!
10 fordele havsalt giver vores krop
Maricela Jiménez López

Reviewed and approved by læge Maricela Jiménez López.

Last update: 25 august, 2022

Havsalt er et naturprodukt, der blev meget populært i de senere år, ikke kun som et alternativ til raffineret salt, men som et nyttigt produkt til fremme af godt helbred. Dette skyldes de mange fordele havsalt har på vores helbred.

Det er skabt ved fordampning af havvand. Dette betyder, at dets sammensætning forbliver intakt, da det ikke underkastes industriel forarbejdning.

Det skiller sig ud for sit høje indhold af essentielle mineraler. Når kroppen absorberer disse mineraler, tilbyder de en lang række fordele. Det bør selvfølgelig kun indtages i minimale mængde, da overdreven forbrug kan have kontraproduktive virkninger.

Hvad er nogle af de største fordele ved havsalt?

I betragtning af at nogle mennesker stadig ikke kender til de vidunderlige egenskaber og gode fordele ved havsalt, vil vi fremhæve de bedste 10.

Opdag dem nedenfor!

1. Havsalt styrker immunsystemet

Blod

Næringsstoffer i havsalt er nyttige til at øge immunsystemets produktion af antistoffer. Når du bruger det i små doser, hjælper det med at forhindre forkølelse, influenza og andre virale infektioner, der angriber kroppen.

Vil du vide mere? Læs: Ti råd til at styrke dit immunforsvar gennem kosten

2. Det hjælper med at alkalisere kroppen

Denne ingrediens er en stor støtte til alkalisering af kroppen. Dette skyldes, at den ikke har været udsat for høje temperaturer. Dens ernæringsmæssige egenskaber er heller ikke blevet reduceret.

Desuden bidrager dets væsentlige mineraler til at regulere blodets pH-værdi, fremme udvisningen af toksiner og syrlige forbindelser.

3. Havsalt hjælper med at bekæmpe astma

Kvindes mund

På grund af dets anti-inflammatoriske og beroligende virkning er denne type salt et naturligt middel mod irritation af åndedrætsorganerne.

Det har en lille rensende virkning, som kan bidrage til at reducere produktionen af overskydende slim. Således bidrager det til at forhindre tilstopning af luftpassagerne.

Faktisk er havsalt meget gavnligt for patienter med astma, da det kan lindre vejrtrækningsvanskeligheder.

4. Det hjælper med at beskytte din kardiovaskulære sundhed

Fortynding af en halv teske havsalt i varmt vand giver dig et naturligt middel til at kontrollere højt kolesterol og blodtryk.

Selv om salt ikke anbefales til mennesker med forhøjet blodtryk, kan denne variant indtages i små doser uden at skabe nogen fare.

Dets høje indhold af essentielle mineraler bidrager til at reducere risikoen for atherosklerose, hjerteanfald og slagtilfælde.

5. Havsalt lindrer muskelsmerter

Holder sit ben

Havsalt indeholder høje niveauer af kalium og magnesium, som er to vigtige mineraler for at musklerne fungerer korrekt.

Disse forbindelser hjælper med at reducere spændinger, især efter at have lavet en form for sportsaktivitet eller efter at have fuldført høje fysiske krav.

Endvidere regulerer det niveauet af elektrolytter, der har tendens til at blive ustabile på grund af tab af væske.

6. Det kan bidrage til at mindske symptomerne på depression

Takket være dens egenskaber hjælper denne naturlige ingrediens med at opretholde niveauerne af melatonin og serotonin. Disse to kemikalier er relateret til følelsen af velvære.

Efter indtagelse af havsalt forhindrer det produktionen af kortisol og kan derfor reducere stress og symptomerne på depression.

7. Havsalt fremmer fordøjelsen

Flad mave

På grund af kloridets bidrag hjælper havsalt med at producere naturlige syrer. Til gengæld hjælper disse til at optimere fordøjelsen af kulhydrater og proteiner.

Dens absorbering øger forekomsten af fordøjelsesenzymer og sunde bakterier, der arbejder sammen for at fjerne affald og opbevare næringsstoffer.

8. Det hjælper dig med at sove godt

På grund af dets evne til at stimulere produktionen af melatonin, kan denne ingrediens være til stor hjælp for patienter, der lider af søvnløshed og søvnforstyrrelser.

Blanding af havsalt med varmt vand før sengetid hjælper med at afslappe sind og krop. Således inducerer det en dyb og uafbrudt søvn.

Til gengæld hjælper det med at rense slimhinderne i kroppen. Derfor reducerer det snorken relateret til luftvejenes obstruktion.

Vi anbefaler dig også at læse: Bekæmp søvnløshed med disse fire tips

9. Havsalt optimerer hjernefunktionerne

Nerver

De væsentlige mineraler i denne ingrediens er meget gavnlige for hjernens funktion.

Når kroppen absorberer dem, forbedrer de informations- og kommunikationsprocesserne i hjernecellerne, som er nøglen til koncentration og hukommelse.

10. Det hjælper med at forhindre for tidlig aldring

Dette organiske produkts antioxidant og alkaliske virkning gør det til en god støtte til for tidlig aldring af cellerne.

Dette betyder, at havsalt hjælper med at reducere risikoen for kroniske sygdomme på et fysisk og mentalt niveau, når du føjer det til din kost. Derudover, da det understøtter afgiftning, er det et godt supplement til forebyggelse af rynker og andre hudtegn på aldring.

Som du kan se, havsalt giver mange sundhedsmæssige fordele i forhold til raffineret bordsalt.

Prøv at købe det i sundhedsfødevarebutikker og konsumere det i små doser for at udnytte alle fordelene ved havsalt.

It might interest you...
Sådan fjerner du akne med æteriske olier
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Sådan fjerner du akne med æteriske olier

Akne er et af ​​de mest almindelige skønhedsproblemer. Så mærkeligt som det kan synes, vil vi vise dig, hvordan du kan komme af med akne med æteris...  • Farquhar WB, Edwards DG, Jurkovitz CT, Weintraub WS. Dietary sodium and health: more than just blood pressure. J Am Coll Cardiol. 2015;65(10):1042–1050. doi:10.1016/j.jacc.2014.12.039
  • Lee BH, Yang AR, Kim MY, McCurdy S, Boisvert WA. Natural sea salt consumption confers protection against hypertension and kidney damage in Dahl salt-sensitive rats [published correction appears in Food Nutr Res. 2017 Mar 20;61(1):1300375]. Food Nutr Res. 2016;61(1):1264713. Published 2016 Dec 20. doi:10.1080/16546628.2017.1264713
  • O’Dowd, C. D., Smith, M. H., Consterdine, I. E., & Lowe, J. A. (1997). Marine aerosol, sea-salt, and the marine sulphur cycle: A short review. Atmospheric Environment. https://doi.org/10.1016/S1352-2310(96)00106-9
  • DRAKE, S.L. & DRAKE, M.A.. (2010). Comparison of salty taste and time intensity of sea and land salts from around the world. Journal of Sensory Studies. 26. 25 – 34. 10.1111/j.1745-459X.2010.00317.x.
  • 2015-2020 Dietary Guidelines for Americans. U.S. Department of Health and Human Services and U.S. Department of Agriculture. https://health.gov/dietaryguidelines/2015/guidelines. Accessed Aug. 29, 2019.
  • Duyff RL. Sodium and potassium: A salty subject. In: Academy of Nutrition and Dietetics Complete Food and Nutrition Guide. 5th ed. Houghton Mifflin Harcourt; 2017.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.