10 hjemmemidler mod blå mærker

Æblecidereddike fremmer god blodcirkulation. Brug en let massage til at smøre eddiken ind i det blå mærke, hvilket vil hjælpe med at frigive blodet, som er fanget under huden.
10 hjemmemidler mod blå mærker
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Skrevet af Ekhiñe Graell

Sidste ændring: 22 december, 2022

Blå mærker, også kendt som hæmatomer formes når blodet akkumuleres under hudens overflade. De opstår normalt efter et slag eller en blodudtrækning et eller andet sted på kroppen. Vi har haft et blår mærket, så vi ved også, hvor smertefuldt og irriterende, de kan være. Derfor vil vi i denne artikel dele 10 hjemmemidler mod blå mærker, som er simple, effektive og naturlige.

10 hjemmemidler mod blå mærker

1. Arnica rod

Arnica, også kendt som guldblomme, er et af de mest effektive og populære produkter som hjælper mod alle former for knubs og blå mærker. Dette gør det til et effektivt komplement til antiinflammatoriske midler eller smertestillende, da den har et højt indhold af gallussyre, koffeinsyre, chlorogensyre, helenalin og hydro helenalin.

2. Is

Isterninger

Et andet populært middel mod blå mærker og buler generelt, er is. Faktisk er det blevet brugt på denne måde i uendeligt lang tid. Is er effektivt, fordi kulden får blodkarrene under hudens overflade til at trække sig sammen og dermed reducere inflammation. Det bevirker også, at det berørte område bliver følelsesløst og hjælper mod forværrelse af det blå mærke. Det er vigtigt at lægge et isomslag så hurtigt som muligt efter, man har slået sig, for at mindske størrelsen af det blå mærke.

3. Salt

Salt er et andet godt valg til at bekæmpe blå mærker. Put lidt salt på det berørte område, så det kan absorbere den lymfevæske, som bygges op under huden, hvilket reducerer inflammation og smerte.

4. Løg

Løg

Løg er en anden god mulighed. Når man får et blåt mærke, bør man påføre det et lag løg i skiver. Den saft fra løget, som får vores øjne til at løbe i vand når vi skærer denne grøntsag, er nemlig den samme saft som hjælper med at stimulere strømmen af lymfevæske og forhindrer blodet i at samle sig under huden. Man bør påføre området løg hurtigst muligt efter, man har slået sig.

5. Æblecidereddike

Hæld lidt æblecidereddike på noget gazebind og masser det blidt ind i huden. Dette stimulerer blodcirkulationen nær hudens overflade, og får blodansamlingen under huden til at opløses.

6. Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera er velkendt for sine antiinflammatoriske egenskaber og det bruges på mange forskellige buler og småskader, især brandsår. Alt dette på grund at dets indhold af alcibar. Smør det på det berørte område og det vil afholde det fra at blive lilla. Hvis man køler gel’en inden, vil det også reducere smerte og inflammation.

7. Persille

Når et blåt mærke opstår, kan man skære et par stilke persille og holde dem over det berørte område. Persille har smertestillende og antiinflammatoriske egenskaber, som vil hjælpe med at lindre smerten. Persille bruges også til at reducere hævelse i leddene.

8. Troldhassel

Troldhassel er en meget populær plante i Japan og Kina og har egenskaber, som kan reducere inflammation og lindre smerte efter et slag. Til dette kan brygge en te på bladene fra denne plante og påføre væsken på det berørte område ved at bruge en fugtet klud.

9. Hvidløg

Hvidløg

Hvidløg er også fantastisk til at hele blå mærker. Det er en kraftfuldt antioxidant, så man kan påføre noget frisk hvidløgssaft til det blå mærke, hvilket vil fremme væksten af nyt væv. Det er også godt for helbredet generelt at spise hvidløg.

10. Kartofler

Kartofler indeholder katalase, som fremmer sund cellevækst og reducerer smerter og inflammation. Put en lille skive kartoffel på det blå mærke og lad det ligge et par minutter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.