Hvidløg gavner dit helbred

Saften fra hvidløg har kraftige antibakterielle egenskaber, som også fungerer mod svamp. Desuden forhindrer det dannelsen af blodpropper og beskytter dermed hjerte-kar-helbredet. Det kan også forebygge visse typer kræft.
Hvidløg gavner dit helbred

Sidste ændring: 04 december, 2018

Hvidløgs medicinske og sundhedsrelaterede fordele har været kendt over hele verdenen i århundreder, netop fordi dette lille løg indeholder en stor mængde stoffer, som forsyner kroppen med nogle uundværlige redskaber, den har brug for for at kunne fungere ordentligt. Og så er det selvfølgelig helt naturligt! Den bedste måde at udnytte alle de gavnlige fordele ved hvidløg er at indtage rå hvidløgssaft. Hvidløg gavner dit helbred, læs mere om hvordan!

 Hvidløg gavner dit helbred

Når man bruger hvidløg til at krydre maden og det bliver udsat for varme, mister det nemlig størstedelen af sine sunde egenskaber. Nogle af de elementer, som findes i hvidløg er vitamin A, B6, C og E og mineraler såsom calcium, kobber, svovl, magnesium, jern, kalium, selen og fosfor.

Hvidløg til medicinsk brug

Man kan bruge hvidløgsjuice til at behandle folk som konstant lider af forkølelse, astma eller andre problemer med vejrtrækningenfordi det styrker kroppens immunforsvar og gør den meget mere resistent over for den uendelige mængde af virus og bakterier som findes i vores omgivelser.

Hvis man hyppigt indtager hvidløgsjuice, kan man forebygge sygdomme i kredsløbssystemet, så det er en god måde at bevare et godt hjerte-kar-helbred, etablere et sundt blodtryksniveau og øge mængden af godt kolesterol, hvilket afholder årerne fra at kalke til. Indtagelsen af hvidløgsjuice hjælper også til at minimere risikoen for at få blodpropper i arterierne, hvilket er en vigtig del af forebyggelsen af hjerneblødninger, som ofte kan påføre uoprettelig skade på den, der udsættes for et sådant.

Utallige undersøgelser har vist at folk som indtager hvidløgsjuice på daglig basis har lavere risiko for at udvikle forskellige typer af kræftsom for eksempel lungekræft, kræft i maven og kræft i tarmen. På grund af hvidløgs kraftfulde komponenter, er det også et fantastisk antibakterielt, antiviralt, svampedræbende og antimikrobielt middel, og er derfor den bedste naturlige måde at behandle og bekæmpe alle mulige former for infektioner.

Hvordan laver jeg en juice med hvidløg?

Hvidloeg der bliver hakket

Hvidløgssaft kan indtages i en juice på følgende måde:

  • To eller tre gulerødder
  • To fed hvidløg
  • Et æble
  • Et par stilke persille
  • Et lille stykke ingefær
  • To kopper vand

Læg alle ingredienserne i en blender. Blend ingredienserne og hæld juicen fra blenderen igennem en si for at si de større stykker fra. Drik dette miks dagligt på tom mave.

Et alternativ til den ovenstående hvidløgsjuice er denne lækre hvidløgssmoothie:

  • To æbler
  • En peberfrugt
  • Et fed hvidløg

Blend disse ingredienser sammen i en blender og drik på tom mave.

Spiser du normalt hvidløg? ellers bør du starte,  hvidløg gavner dit helbred!

Det kan interessere dig ...
Hvidløgs indflydelse på din vægt
Bedre LivsstilLæs den på Bedre Livsstil
Hvidløgs indflydelse på din vægt

Hvidløg bruges som krydderi i hele verden. Smagen er dog ikke dens eneste fordel. I dag kommer vi ind på hvidløgs indflydelse på din krop og din væ...