Sådan bruger du hvidløg mod forhøjet blodtryk

Vi er alle bange for hypertension, men hvordan ved man hvad det er?
Sådan bruger du hvidløg mod forhøjet blodtryk
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 11 september, 2023

Hypertension er det medicinske udtryk for forhøjet blodtryk. Blodtrykket påvirker ens arterier. Basalt set bliver de stive og mister deres fleksibilitet, og blodet har derfor sværere ved at flyde igennem årerne, end de burde have. Du kan dog behandle på en naturlig måde ved at bruge hvidløg mod forhøjet blodtryk.

Årsagerne til hypertension varierer, men den mest almindelige grund er en relateret til store mængder af kolesterol og fedt. I de tilfælde bliver blodet tykkere og hjertet skal arbejde hårdere.

Stress og angst kan også forhøje din hjertepuls, så blodet flyder med et højere press end normalt.

Når man ved alt dette, kan man ikke ignorere at det forøger risikoen voldsomt for blodpropper i hjernen eller hjertet.

Det er også muligt at udvikle forhøjet blodtryk med mellemrum, af andre årsager relateret til blodcirkulationen.

Hvorfor bruge hvidløg mod forhøjet blodtryk?

Blodaare

Hvidløg indeholder allicin, som har en fantastisk virkning på hypertension, selvom det dog kun sænker blodtrykket, hvis det spises råt. Som vi nævner i andre artikler, mister mange fødevarer deres gode egenskaber, når de tilberedes over varme.

Dette sker fordi forandringen i temperatur ændrer den molekylære struktur. Derfor, selvom det stadig ligner hvidløg, er dets egenskaber meget anderledes.

Det er bedre at blande hvidløget med andre vanddrivende fødevarer, eller fødevarer der indeholder store mængder antioxidanter. På den måde kan du fortynde dit blod og forbedre dine blodårers helbred.

Hvidløgspulver

Hos en helsekostforretning kan du typisk finde hvidløgskapsler eller piller. Med kapsler eller piller, får du den fordel, at du kan indtage hvidløg uden at tage hensyn til lugten eller smagen. Faktisk undgår mange folk der arbejder med mennesker, eller som møder mange mennesker i deres dagligdag, at spise hvidløg på grund af lugtgenen.

Med pulver, kan du bruge det ligesom saltDet virker som et smagskrydderi på din mad. Prøv det på salater, grillet fisk eller kød, men husk; altid efter tilberedning.

Husk på at salt øger blodtrykket samtidig med at det binder vand og fedt i kroppen og frigiver antidiuretiske hormoner.

Hvidløg og olivenolie

Olivenolie og hvidloeg

Blandt de mulige, naturlige produkter mod hypertension, er denne kombination perfekt. Fedtsyrerne fra omega-3 i olivenolie hjælper arteriernes fleksibilitet, og hjælper derved med at sænke blodtrykket.

  • En meget praktisk metode er at lægge et par fed hvidløg til at marienere i en skål olivenolie.

Derefter kan du hælde olien på brød, eller nogle tomater. Sådan får du dig en lækkert middelhavsmorgenmad med nogle fantastisk fordele for dit helbred.

Kolde supper og mayonnaise med naturlige ingredienser mod hypertension

Gazpacho er perfekt – en af de kolde supper der indeholder flest naturlige ingredienser mod forhøjet blodtryk.

Ud over hvidløg, indeholder suppen andre vanddrivende ingredienser, så som løg og agurk. Disse ingredienser nærer også blodårernes vægge og styrker hjertet.

Hvidløg er også en ingrediens i mange mayonnaiser, f.eks. aioli. Hvilket igen er en blanding af hvidløg og olivenolie, men med en ekstra ingrediens: Æg.

Kvinde der spiser hvidloeg - hvidloeg mod forhoejet blodtryk

Nogle folk har ingen problemer med at spise hvidløg råt, mens det er meget stærk og ubehageligt for andre. Hvis du er en af de sidstnævnte, kan du prøve at sluge et enkelt fed om morgenen, som om det var en pille.

Hvis du har problemer med lugten, som vi nævnte tidligere, kan du nøjes med at benytte den metode i weekenden. Du kan bruge andre metoder som ikke giver lugtgener i løbet af ugen.

Hvis du har problemer med at indtage hvidløg skal du ikke være bekymret. Nogle folk har en højere tolerance end andre.

Ud over at bruge disse naturlige ingredienser, og hvidløg mod forhøjet blodtryk, er det også en god idé at dyrke noget kardiovaskulær motion. Du kan f.eks. at gå nogle ture.

Dette hjælper med at få blodet i omløbning. Det forbrænder også det fedt der gør det sværere for dit hjerte at pumpe blodet rundt i kroppen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Liu, C., Cao, F., Tang, Q. Z., Yan, L., Dong, Y. G., Zhu, L. H., … Li, H. (2010). Allicin protects against cardiac hypertrophy and fibrosis via attenuating reactive oxygen species-dependent signaling pathways. Journal of Nutritional Biochemistry21(12), 1238–1250. https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2009.11.001
  • Jain, A. P., Aggarwal, K. K., & Zhang, P. Y. (2015). Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease. European Review for Medical and Pharmacological Sciences19(3), 441–445. https://doi.org/10.1097/MCO.0b013e3280127af0
  • Banerjee, S. K., & Maulik, S. K. (2002, November 19). Effect of garlic on cardiovascular disorders: A review. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-1-1

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.