5 store fordele ved Aloe Vera for din hud

Udover at være en god fugtgiver, har aloe vera gel anti-inflammatoriske og smertelindrende egenskaber, der er perfekte til at berolige hudirritationer
5 store fordele ved Aloe Vera for din hud

Sidste ændring: 29 september, 2020

Der er mange fordele ved aloe vera for din hud. Du kan også bruge det i smoothies og juicer for en række sundhedsfordele.

I vores indlæg deler vi 5 store fordele, som aloe vera gel har til at forbedre huden og hjælpe med problemer som tørhed, akne, irritation eller forbrændinger. Det er et simpelt og naturligt middel, som vi alle burde have derhjemme.

Fordele ved aloe vera for din hud

Aloe vera gel

Aloe vera er en gammel plante almindelig i områder, der har varme klimaer. Folk har brugt planten i tusindvis af år på grund af dens medicinske egenskaber ud over det faktum, at den er let at dyrke derhjemme. Denne plante er meget gavnlig takket være dens høje enzym, antioxidant, aminosyre, planteslim indhold samt dets mange andre komponenter.

  • Der er mange fordele ved aloe vera for din hud. Man kan let ekstrahere det fra bladet og anvende det direkte på huden.
  • Hvis vi ikke har en plante ved hånden, kan vi købe gelen i et apotek eller en naturproduktbutik. Vi anbefaler dog at vælge et produkt, der næsten udelukkende bruger aloe vera gel.

Besøg denne artikel:
Sådan laver man hjemmelavet aloe vera gelé

Sådan kan aloe vera bruges til huden

1. Renser og bekæmper akne

Aloe vera for huden

En af de bedste fordele ved aloe vera for din hud er dens egenskab som hudrenser. Takket være dens enzymindholds kan vi ved hjælp af gelen forsigtigt peele vores hud. En god peeling hjælper os med at fjerne døde hudceller uden at tørre vores hud ud.

Sammen med sine rensende fordele har gelen også antiseptiske, antimikrobielle og anti-svamp egenskaber. Således kan vi forhindre hudinfektioner og bekæmpe tilstande som akne.

2. Fugter uden at efterlade huden olieagtig

Denne gel er en fugtighedscreme, der er ideel til alle hudtyper. Hvis du har tør hud, så bland den med en vegetabilsk olie. På den anden side vil mennesker med kombineret eller olieagtig hud finde aloe vera gel perfekt, da det kan forhindre fedtet hud.

Takket være dets indhold af mucopolysaccharid indhold, der giver fugtighedsgivende fordele, er aloe vera også et godt naturligt smøremiddel. Vi kan bruge den rå gel i vores intime område og endda til seksuelle formål.

3. Beroliger

Hvis vi har brug for en naturlig, hurtig og effektiv løsning til at berolige huden, kan aloe vera være en af ​​de bedste løsninger. Takket være dets forbindelser som fytosterol har den også anti-inflammatoriske og smertelindrende fordele.

Det giver en god grund til at holde en plante derhjemme eller i det mindste en gel i medicinskabet. Vi kan bruge gelen til at berolige forbrændinger eller udslæt samt efter barbering. Ud over at berolige irritation hjælper det også huden med at regenerere sig selv og giver os en følelse af forfriskning.

Vil du vide mere?
Er det dårligt at barbere eller fjerne kønsbehåring?

4. Helbreder og regenererer

Aloe vera smørres på hånden

Aloe vera er et godt middel til at fremskynde helbredelse. Faktisk bruger mange behandlinger gelen kombineret med hyben. Denne ingredienskombination er perfekt til helbredelse uden ardannelse.

De vegetabilske hormoner fundet i aloe vera stimulerer væksten i hudcellerne. Men for at få de bedste resultater fra dens virkninger, bør vi bruge det regelmæssigt.

  • Påfør aloe vera til det berørte område så hurtigt som muligt, flere gange i løbet af dagen, indtil det heler helt.

5. Forynger

Denne medicinske plante passer til budgettet og kan være en stærk allieret i at få huden til at se ungdommelig ud:

  • Holder huden hydreret: Rynket hud er altid relateret til manglende hydrering. På den anden side er næret hud elastisk og sænker rynkerne i at blive dannet.
  • Hjælper huden til at regenerere sig selv: Konstant hudcellegeneration hjælper os med at forhindre aldring.
  • Indeholder masser af antioxidanter: Disse bekæmper skadene fra frie radikaler.

Vi bør nævne, at dets brug ikke er begrænset kun til vores ansigt. Vores krop vil også drage fordel af kombinationen af ​​aloe vera og vegetabilsk olie efter eget valg (kokos, mandel, jojoba osv.).

Brug af det konsekvent vil hjælpe os med at forhindre problemer som tørhed, strækmærker eller eksem. Desuden hjælpes gelen absorbering efter massering ind i huden, og efterlader huden fugtet uden en olieagtig følelse.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.