10 tricks til at reducere knæsmerter med den mad du spiser

Lider du af knæsmerter? Udnyt disse 10 gode tricks til at reducere din smerte med den mad du spiser!
10 tricks til at reducere knæsmerter med den mad du spiser
Carlos Fabián Avila

Skrevet og kontrolleret af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Knæet er et led, der består af knogler, muskler, sener, ledbånd og væsker. Mange mennesker har knæsmerter, men heldigvis kan man også reducere knæsmerter bare med den mad vi spiser.

Led og muskler giver knæet mulighed for at bevæge sig og være i stand til at blive bøjet, så vi kan bevæge os. Når en af disse strukturer bliver betændte, brydes, hvorved der opstår knæproblemer og smerter.

Sådan kan du reducere knæsmerter

Knæproblemer kan forekomme i enhver alder. Disse problemer kan ikke være direkte relateret til alder eller til knogle- eller muskelsvaghed.

Dette ubehag kan begrænse dig, når du gennemfører daglige aktiviteter som motion, vægtløftning og endda gåture.

Det vigtigste er at søge lægehjælp, så snart ubehaget begynder, så dit knæ kan undersøges grundigt og behandles i tide. Dette forhindrer store komplikationer, der kan føre til operation.

Ud over at se din læge kan du udnytte fordelene ved nogle fødevarer, der reducerer knæsmerter naturligt.

1. Fjern junkfood fra din kost så hurtigt som muligt

Usund mad

Junkfood er en af ​​de største fjender for knæet.

Disse produkter indeholder et overskud af fedt, kolesterol og salt, hvilket giver mere inflammation i leddene, herunder knæene.

Hvis du ikke har tid til at lave mad eller at gå hjem for at spise, så prøv at tage nogle sunde muligheder som smoothies eller salater med dig.

Det kan være svært for dig i løbet af de første par dage. Men du vil snart tilpasse dig som tiden går, og som du begynder at se fordelene.

En anden god mulighed er at gå til et fødevare sted, hvor de forbereder afbalanceret mad. Det er muligt at finde restauranter med anstændige priser og god mad næsten ethvert sted.

2. Spis flere æg

Æg indeholder de næringsstoffer, der er nødvendige for at beskytte leddene og reducere knæ smerter.

Du kan føje dem til din kost under flere måder, derfor er de perfekte til at eksperimentere med i køkkenet.

3. Medtag fisk regelmæssigt i din kost

Du vil begynde at lægge mærke til fiskens anti-inflammatoriske fordele ved at spise det tre gange om ugen.

Faktisk vil dine knæsmerter betydeligt mindskes inden for få uger, især når dine led er betændte.

Der er et stort udvalg af fisk til at spise, så du vil ikke finde det svært at finde nogle, der er overkommelige prismæssigt og lækre.

4. Forbrug valle

Vi foreslår at spise valle en gang om dagen for at reducere knæsmerter. Dets fordele kommer fra de næringsstoffer, det giver os, især calcium.

Disse næringsstoffer mindsker ikke kun ubehag, men hjælper også med at opretholde sunde knogler og mindske andet ubehag.

5. Tilsæt gurkemeje til din kost

Dette er et krydderi, der er rigt på antioxidanter og anti-inflammatoriske egenskaber. Det er kendt i østen og nu i vesten.

Det anbefales i stigende grad, og det kan indtages:

 • I salater
 • Blandet med mælk
 • Som vegetabilsk dressing
 • I saft

6. Bananer

Blandt de mange næringsstoffer indeholdt i denne frugt er kalium og magnesium. Disse mineraler hjælper med at forbedre knoglernes sundhed og får gradvist knæ smerter til at forsvinde.

Prøv en banan om dagen for at hjælpe knæ smerter med at gå væk!

7. Tofu

En skaal med tofu.

Tofu er rig på calcium, så det hjælper med at forbedre dine knogles helbred og reducere knæsmerter og smerter i andre led.

Du kan forbruge tofu så ofte som du har brug for. Du bør dog ikke forbruge rå tofu, da det giver problemer med fordøjelsesbesvær.

8. Bønner

Bønner indeholder en stor mængde protein, der hjælper med at lindre knæsmerter.

Det er tilrådeligt at forbruge dem flere gange om ugen som en proteinkilde for at regenerere ledbånd og ledmuskler.

Hvis du er diabetiker, bør du dog overvåge mængden af bønner du forbruger, fordi ved at spise mere end en kop om dagen kan øge dit glukoseniveau.

9. Olivenolie

Denne olie hjælper med at reducere knæsmerter. Vi anbefaler at bruge det dagligt, fordi det er rig på sunde fedtstoffer, som kroppen skal bruge for at fungere korrekt.

For at udnytte alle fordelene ved olivenolie foreslår vi at du forbruger det råt, eller at du ikke overopheder det, da det kan være skadeligt.

10. Avocado kerner

Avocadoer med kerner indeni.

De fleste af os bruger avocado indmaden og fjerner kernen. Fra nu af må du ikke smide den væk. Brug kernen til at reducere ledsmerter i stedet for!

Ingredienser

 • 1 avocado kerne
 • 1 spiseskefuld honning (25 g)

Metode

 • Rist avocado kernen eller bland det, indtil du får pulver.
 • Varm honningen og bland den med pulveret for at danne en pasta.
 • Sørg for, at blandingen er varm, men at den ikke brænder dig. Gnid det derefter på dine knæ for at lindre smerten.

Prøv disse fødevarer, og i løbet af få dage vil du bemærke, hvordan du begynder at opleve mindre ubehag.

Det er også vigtigt, at du får en lægeundersøgelse så hurtigt som muligt. Selvom ubehaget forsvinder, skal du altid gå til en specialist for at vurdere årsagerne til, at du oplevede det i første omgang.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du reducere triglycerider med 6 fantastiske morgenmåltider
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du reducere triglycerider med 6 fantastiske morgenmåltider

Du hører meget om, hvor dårligt kolesterol er for dit helbred, men hvad med triglycerider? Det er lige så vigtigt at reducere triglycerider. • Arendt-Nielsen, L., Nie, H., Laursen, M. B., Laursen, B. S., Madeleine, P., Simonsen, O. H., & Graven-Nielsen, T. (2010). Sensitization in patients with painful knee osteoarthritis. Pain. https://doi.org/10.1016/j.pain.2010.04.003
 • Bumbaširevic, M., Lešic, A., & Bumbaširevic, V. (2010). Anterior knee pain. Orthopaedics and Trauma. https://doi.org/10.1016/j.mporth.2009.06.005
 • Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759
 • Hewlings, S., & Kalman, D. (2017). Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods. https://doi.org/10.3390/foods6100092
 • Rodríguez-Carpena, J. G., Morcuende, D., Andrade, M. J., Kylli, P., & Estevez, M. (2011). Avocado (Persea americana Mill.) phenolics, in vitro antioxidant and antimicrobial activities, and inhibition of lipid and protein oxidation in porcine patties. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf1048832
 • Oliva Chávez, Oscar Humberto, Fragoso Díaz, Socorro,Consumo de comida rápida y obesidad, el poder de la buena alimentación en la salud. RIDE Revista Iberoamericana para la Investigación y el Desarrollo Educativo [Internet]. 2013;4(7):176-199. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=498150315010

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.