4 ting du aldrig bør sige til din læge

Glem ikke, at din læge er en professionel specialist inden for medicin. Som følge heraf ved hun eller han alle de trin, der skal tages for at diagnosticere et problem.
4 ting du aldrig bør sige til din læge

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Måske er du en af de slags mennesker, der leder efter dine symptomer på internettets søgemaskiner. Derefter, kan du forestille dig alt muligt, som du vil fortælle din læge.

Ting du aldrig bør sige til din læge

Har du glemt, hvor mange år lægerne studerer for at blive uddannet? Du bør ikke tage deres erhverv let.

Af respekt er der visse ting, du ikke bør sige foran dem. Du vil ikke fornærme disse dygtige mennesker, der dedikerer sig til at redde liv.

Før du går til din læge, er det eneste, du skal gøre, at lave en aftale. Du skal ikke bekymre dig om at bruge tekniske ord. Din læge vil forstå, hvad du siger. Husk at de også er menneskelige.

Der er nogle, der er bekymrede for den tid, de spilder, mens de går til lægen. Der er også andre, der ikke ønsker at bruge tid på noget, som de kan diagnosticere selv.

Blandt de ting, du sandsynligvis ikke bør sige til din læge, kan du finde:

1. “Jeg er sikker på, at det er …”

Person der kigger paa google

Vi lever i en teknologisk alder. Dette gør søgning lettere for os. Når vores hoved gør ondt, løber vi ind for at spørge læge Google. Med kun et klik tror vi, vi ved alt.

Når et familiemedlem tvinger dig til at gå til en specialist, er det normalt, at du bruger denne første sætning.

Du tror, at du ved alt. Plus, måske tror du ikke, at gå til lægen vil hjælpe på problemet. Du vil måske beslutte dig til at lukke dit sind. Du tror måske, at en internetsøgning har fortalt dig alt.

Hvis dette sker, er det muligt, at du aldrig får det bedre.

Læger har studeret meget for at få deres titel. De er erfarne. Hvis du siger, at du har søgt efter symptomerne på internettet, vil de føle, at du ikke stoler på deres professionalisme.

Der er mange lægeartikler skrevet af læger. Imidlertid giver personlige aftaler bedre resultater. Før man opsøger en medicinsk mening, har mange patienter selvdiagnostiseret sig selv.

Dette ville ikke være et problem, hvis det ikke var for det faktum, at disse diagnoser normalt er forkerte. En blodig næse betyder for eksempel ikke altid, at du har allergi. Du kan få flere forskellige resultater.

Det er nødvendigt at gå gennem protokollen. Dette resulterer i en medicinsk diagnose.

2. “Dette er et resultat af stress”

Medicinsk har de bevist, at stress kan producere sygdomme. Kræft og hjerteproblemer er et eksempel på dette. Du kan dog ikke bebrejde dine nuværende symptomer på det.

For eksempel er hovedpine ikke kun på grund af stress. Når du har smerter i din pande, skal du tale med din læge. Dette er et tegn på, at der sker noget med dit helbred. Din krop sender dig en besked.

Hvis dit problem er stress, vil din læge ikke tøve med at foreslå de livsstilsændringer, du skal gennemføre.

3. “Jeg synes, det er spild af tid”

Det er normalt for folk at bekymre sig om at spilde tid, når de ser deres læge. At vente tålmodigt er næsten umuligt, når der er arbejde at gøre.

Der er en anden undskyldning for ikke at besøge din læge og spilde din tid. Måske tror du, at den diagnose du får, er det samme, som det du tror, at du har.

Blandt de moderne erhverv er det en læges job, der kræver mest træning. De ser mange patienter, der kun klager over dem og ikke lytter til deres professionelle rådgivning.

Alligevel passer de på dit helbred. De bekymrer sig også om de mennesker, de har i deres omsorg. De er mere tålmodige end deres egne patienter.

Nogle mennesker gør deres sygdomme værre ved ikke at følge deres læges anbefalinger.

Vi har dog aldrig hørt en læge sige “dette var spild af tid.” I stedet går de tilbage for at se en patient, som om det var første gang.

Tro ikke, at du har spildt tid ved kun at gå til en konsultation. Det er ikke dårligt at få det undersøgt. Hvis du føler at noget er galt, så lad dem se på det.

Kardiologen Suzanne Steinbaum, direktør for kvinders hjertesundhed ved Lenox Hill i New York, siger følgende:

“Det er bedre at gå til lægen med brystsmerter (eller bare en følelse af at noget ikke er rigtigt) og tage derfra med medicin mod hjertebrænd end at blive hjemme og få et hjerteanfald.”

4. “Er du sikker på, at du er læge?”

Mand der er til konsultation hos laegen

Denne sætning er meget irriterende for enhver specialist. Som vi sagde, er læger mennesker. De er ikke robotter. De har følelser som alle andre.

Du skal være forsigtig med, hvordan du udtrykker dig selv foran dem. Behandl dem med samme respekt, som du selv vil have.

Lyt opmærksomt på, hvad din læge siger. Det kunne være at ved ikke at tro, at de ikke var professionelle, så lyttede du ikke til alt, hvad de sagde.

Hvis du ikke forstod alt, skal du tale med dem på en civiliseret måde. Det er ikke nødvendigt at fornærme dem. Dette gælder selvom din læge ikke rigtig vil lytte til dig. Hvis dette sker, er det bedre at søge efter en anden læge.

Vær opmærksom på, hvad du siger

Du er herre over, hvad du skjuler. Du er dog en slave af, hvad du siger. Når ordene har forladt din mund, kan du ikke kontrollere, hvordan de påvirker andre mennesker.

En simpel sætning som dem, vi har talt om, vil endda gøre disse gode fagfolk ondt. Tænk på, hvad du vil sige og oprethold et godt forhold til din læge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Hovedbillederettigheder tilhører © wikiHow.com


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.