3 naturlige måder at lindre analfissur

Hvis du har analfissur, ønsker du øjeblikkelig lindring for den smerte, der opstår helt uventet
3 naturlige måder at lindre analfissur

Sidste ændring: 02 december, 2018

Det er ikke en kur, men en måde at lindre analfissur på, er at spise godt med fibre og drikke masser af vand. Det bidrager til en sund afføring og til at undgå anstrengelse.

Analfissur er et meget generende og smertefuldt problem som mange oplever, men tier stille med. Det kan være en akut eller kronisk tilstand, som bør behandles så hurtigt som muligt, for at undgå et stort blodtab, og for at regulere afføringen.

I dagens artikel kan du læse mere om nogle af de bedste naturlige måder at lindre analfissurer. Dette kan hjælpe dig med at forebygge og behandle dem derhjemme, med midler som koldt vand, aloe vera, kokosolie og morgenfrue.

Hvad er analfissur?

En analfissur er en lille rift i slimhinden på din endetarm. Hovedårsagen er forstoppelse og passage af store klumper afføring. Det kan være et meget smertefuldt problem, som medfører blødning og en lang og besværlig helingsprocess.

Behandling af analfissur bør indeholde to punkter:

 • Regelmæssig afføring og masser af væske, for at undgå at forværre problemet.
 • Påsmøring af relevante midler der kan lindre smerten, og fremskynde helingen.
Det er vigtigt at drikke meget vand

Hvordan skal du regulere dine toiletbesøg?

Hvis du lider af tarmproblemer, er det ikke sikkert du kan få meget glæde af medicin. Ikke engang naturmedicin kan altid give langvarige resultater, de er ofte hurtige løsninger, der giver kortvarig lindring. En løsning på lang sigt vil inkludere en ændring af dine daglige kost- og livsstilsvaner:

 • Din kost bør basere sig på frugt og grønt, både rå og tilberedt (juice, smoothies, salater, sauterede etc). Dette bør være på din tallerken ved ethvert måltid.
 • Når det er muligt, vælg fødevarer med fuldkorn som ikke er forarbejdede (kornprodukter, mel, pasta osv).
 • Glem ikke at have bælgfrugter, nødder og kerner i din ugentlige kostplan.
 • Få motion to til tre gange om ugen, og undgå at sidde for meget stille, især hvis dit arbejde foregår på en stol.
 • Undgå stress og angstproblemer.

Naturlige midler til at lindre analfissur

1- Koldt vand

Du kan lindre analfissur hurtigt med koldt vand. Brug det, hvis du vil have lindring mod smerten, der opstår helt uventet. Selvom det ikke løser problemet, kan koldt vand dæmpe smerten med det samme. Husk at kombiner det med andre behandlinger.

Du skal påføre koldt vand direkte på det relevante område. Dette er nemmest at gøre under bruseren, eller ved et bidet. Hvis du ikke har mulighed for det, kan du bruge et lille håndklæde som er vædet i koldt vand, og holde det imod området et kort stykke tid.

Folk der lider af analfissur bør undgå at benytte almindeligt toiletpapir, som kan forværre problemet. De bør bruge våde klude, eller et bidet, hvis de bor i et land der bruger dem.

Læs også denne artikel: Behandling af hæmorider

2- Sunde vegetabilske olier

Koldt vand er en perfekt kur til at lindre analfissur kortvarigt. For at forebygge eller behandle analfissur, bør du fugte og beskytte dette følsomme sted på kroppen. Du kan bruge naturlige produkter til dette, så undgå at bruge kemiske stoffer, som har negative virkninger.

Den simpleste og mest effektive behandling drejer sig om brugen af vegetabilske olier. De nærer huden i dybden, og gør den mere elastisk, så du ungår at en ny fissur opstår.

 • De bedste valg er mandel-, hvedekim- og olivenolie
 • Du kan også tilføje lidt essentiel cypresolie, for at stimulere en god cirkulation.

Læs også denne artikel: Citronskals helbredende kræfter

Brug vegetabilske olier mod analfissur

3- Helende behandlinger

Ud over at give din hud fugt, kan du også lave din egen behandling, som kan fremskynde helingsprocessen. Den har genopbyggende egenskaber som vil hele fissuren hurtigst muligt. dette middel er også anti-inflammatorisk, nærende og beroligende for din hud.

Ingredienser:

 • 2 spiseskefulde aloe vera gele (30 g)
 • 1 spiseskefuld hybenolie (15 ml)
 • Du kan bruge almindelig aloe vera gele som er udtrukket fra aloe vera-plantens blade, eller du kan købe ren gele i butikkerne.

Fremgangsmåde og anvendelse

 • Bland aloe veraen med hybenolien.
 • Påsmør det ved det ramte område flere gange om dagen, og efter ethvert bad.
Det kan interessere dig ...
Alt du behøver at vide omkring anal kløe
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Alt du behøver at vide omkring anal kløe

Du har sikkert ikke hørt nogen tale om anal kløe. Det er trods alt ikke ligefrem den bedste middags samtale, men mange mennesker har lidt af det.