3 tips til at glatte dit hår uden at beskadige det

Du tror måske ikke, at det er en stor ting, men ved brug af et kvalitets glattejern er afgørende, fordi det er meget mindre skadeligt. Det er også vigtigt at beskytte dit hår, før det glattes.
3 tips til at glatte dit hår uden at beskadige det

Sidste ændring: 26 august, 2022

Æstetik spiller en stor rolle i, hvilket form for indtryk du giver. Faktisk er det i dagens verden blevet en stor spiller i sociale interaktioner. Og dit hår er en vigtig komponent. I denne artikel får du 3 tips til at glatte dit hår uden at beskadige det.

En persons udseende omfatter mange forskellige aspekter, hvor deres hår er et af de mest mærkbare. Derfor er det nødvendigt at tage dig godt af det.

Når det kommer til hår og skønhed, er der alle mulige slags tilbehør og gadgets derude. Men ikke alle er lige så gode til at holde deres hår sundt.

Det store paradoks

Kvinder har i lang tid brugt instrumenter og værktøjer til at få deres hår til at se godt ud, nogle gange uanset hvordan de påvirker hårets sundhed.

Det kan betragtes som et paradoks, det faktum, at skønhed vægtes over helbredet.

Hvorfor gør vi dette?

Glattejern til at glatte dit hår

Kvinde der bruger glattejern

De er et af de mest anvendte værktøjer inden for personlig pleje og skønhed, og mange kvinder elsker dem.

Så hvad skal de gøre med hensyn til det paradoks, vi nævnte ovenfor?

Mens de kan få dig til at se godt ud, så er glattejern skadelige for dit hår og din hovedbund.

Uheldigvis vil mange mennesker bare se godt ud, og det er ligegyldigt, at de beskadiger håret.

Og ud over dette paradoks er der også en slags opdeling mellem mennesker, der bruger dem og dem, der ikke gør det. Det værste er, at hver gruppe har gode pointer, hvilket gør problemet endnu mere kompliceret.

Hvis dette værktøj angriber hårets helbred, hvordan kan vi retfærdiggøre at bruge det? Vi skal grave ned i nogle tips til at bruge det rigtigt. Læs videre, hvis du vil lære mere om emnet.

Tips til at glatte dit hår uden at beskadige det

At overdrive noget er altid risikabelt for din krop, og skønhedstilbehør og værktøjer er ingen undtagelse. Således ankommer vi til glattejernet.

Følgende tips vil være en stor hjælp, hvis du er en person, der kan lide at glatte dit hår.

1. Beskyt din hovedbund

Kvinde med langt glat haar

Det første tip er at beskytte din hovedbund, et af de mest skrøbelige hudområder, du har på hele din krop.

Hvis du tilføjer denne skrøbelighed til jernets høje varme, kan du forårsage forbrændinger, tørhed og meget højere chancer for, at dit hår bliver let nedbrydeligt.

  • Prøv at bruge specielle produkter til at beskytte din hovedbund. Der er mange muligheder.
  • Hvis du kan, skal du kontakte nogen med viden om emnet for at få rådgivning.

2. Red dit hår

Er der nogen der har oplevet, at de har revet hår ud, når de glattede det? Hvis dette sker ofte for dig, ved du hvad vi taler om.

Det sker, når du glatter dit hår hurtigt, eller hvis dit hår er meget kruset, når du gør det.

Det er smertefuldt, men det kan også forårsage reel skade.

  • Vores råd er at rede dit hår godt, så det er gennemredt og fri for knuder, hvilket får de hår til at falde af meget nemmere.

Dette tip gælder for alle hårtyper. Vi er alle modtagelige for kruset hår.

3. Prøv at anskaffe dig et glattejern af høj kvalitet

Kvinde der bruger glattejern - glatte dit haar

I nogle kredse kritiseres folk for at købe dyre- eller mærkevareprodukter.

Men når det kommer til skønhedsværktøjer, er dette en arkaisk holdning, fordi kvaliteten kommer først.

  • Et klart eksempel er hårrøret. Der er modeller på alle prispunkter og alle stilarter. Det er dog en god ide at ikke blive forblændet af pæne glattejern, men snarere at vælge ud fra deres egenskaber.
  • Ikke alle glattejern giver dig mulighed for at regulere temperaturen, så når du er i butikken, er dette det første punkt, du bør overveje. Det er det vigtigste.

Hvis du ikke glatter dit hår derhjemme og i stedet får det gjort i salonen, anbefaler vi, at du spørger, hvilken form for glattejern de bruger.

Glem ikke, at dit hårs helbred kommer først.  • Zhou Y, Rigoletto R, Koelmel D, et al. The effect of various cosmetic pretreatments on protecting hair from thermal damage by hot flat ironing. J Cosmet Sci. 2011;62(2):265-282.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.