4 olier du kan bruge til at reparere ødelagt hår

Olivenolie har mange gode egenskaber, og kan hjælpe dit hår med at vokse sig sundt og stærkt. Den fugter håret helt ind til kernen og gør det blødt og glat - det er måske især noget for dig, der er træt af, at dit hår kruser.
4 olier du kan bruge til at reparere ødelagt hår
Maria del Carmen Hernandez

Bedømt og godkendt af hudlæge Maria del Carmen Hernandez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Det er ingen hemmelighed, at alle kvinder – og endda nogle mænd – ængsteligt kigger sig i spejlet efter tegn på hårtab. Der er mange ting der kan skade vores hår – ændringer i miljøet, kemikalier, hårtørrer, krøllejern, hårfarve og meget mere. De her ting får også håret til at miste sin glans og skønhed. For at hjælpe dig med at genvinde dit smukke hår, vil vi gerne fortælle lidt om fire olier, der kan reparere ødelagt hår naturligt og give det glansen tilbage.

Olier der kan reparere ødelagt hår

Disse olier er de allerbedste til at give håret glans og vitalitet og forebygge spaltede spidser. Her er lidt flere detaljer om hver enkelt olie.

Arganolie

Denne her olie har så mange gode egenskaber, at den til tider bliver kaldt “det flydende guld fra Marokko”. Den indeholder mange E-vitaminer og fedtsyrer, som omega-3, -6 og -9, der gør den ganske nyttig som en del af en effektiv hårplejerutine.

Sådan gør du:

  • Kom et par dråber i håndfladen og gnid generøst olien i enderne af beskadiget hår – dette vil hjælpe forsegle enderne og tilføje fleksibilitet og styrke.
  • Påfør også olien i rødderne og lad sidde i 25 minutter. Derefter skylles håret som sædvanligt for at reparere og forynge det.

Kokosolie

Olie-ødelagt-hår-2

Ekstra glans og forbedret sundhed til dit hår kan opnås med blot et par enkelte dråber kokosolie, som samtidig beskytter mod tørhed og skæl. Det er blevet bevist, at den bedste kokosolie er jomfrukokosolie, som bedre nærer håret fra rod til spids.

Sådan gør du:

  • Kom et par spiseskefulde kokosolie i en beholder, og lad derefter beholderen ligge i varmt vand for at opvarme den. Påfør den varme olie jævnt over hele din hovedbund, og dæk med en badehætte i 20 minutter. Skyl som sædvanlig, og brug masser af shampoo og balsam.

Olivenolie

Dette er en af ​​de mest anvendte naturlige kosmetiske olier på grund af dens høje indhold af E-vitamin, som kan få håret til at vokse stærkt og sundt. Den har også regenererende egenskaber, der fremmer vækst og glans i håret. Endelig reducerer olivenolie kruset hår, og kan også hjælpe med give volumen til kedeligt, tørt hår.

Sådan gør du:

  • Massér olivenolien ind i håret fra rod til spids, og dæk det til med et varmt håndklæde i cirka 5 minutter. Vask derefter normalt og gentag proceduren hver 15. dag. Ideelt til farvet hår eller hvis du ofte bruger hårtørrer eller krøllejern.
  • Lav en blanding af fire spiseskefulde olivenolie og et pisket æg. Smør hele håret ind i det og lad det sidde i femten minutter. Vask derefter med varmt vand. Gentag en gang om ugen for det bedste resultat.
  • Genoplivende hårmaske. Bland tre spiseskefulde olivenolie med honning. Lad blandingen gære i 24 timer og påfør den derefter i nyvasket, fugtigt hår. Lad sidde i 15 minutter og vask igen med vand.

Mandelolie kan reparere ødelagt hår

Mandelolie med ødelagt hår

Denne olie hjælper med at reparere ødelagt hår og øger volumen. Det er bedst at finde masker, shampooer og andre hårprodukter, der indeholder mandelolie, da det ikke anbefales at anvende ren mandelolie direkte på hovedbunden – det kan få håret til at se fedtet ud.

Hvordan man bruger det

  • Brug olie fra søde mandler, men påfør det kun i enderne. Massér med forsigtighed, indtil olien trænger godt ind i håret. Gør et håndklæde vådt med varmt vand – det varmeste du kan holde til – og dæk dit hår med dette i 5 minutter. Vask derefter dit hår to gange for at fjerne alle spor af olien.
Det kan interessere dig ...
Guavablade mod beskadiget hår
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Guavablade mod beskadiget hår

Guava har mikrobielle og rensende egenskaber, som hjælper med at rense kroppen. Du kan bruge guavablade mod beskadiget hår, blødende tandkød og dår...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.