Derfor har din krop godt af at spise fire mandler om dagen

Vidste du, at det er sundt at spise en lille smule mandler hver dag? Mandler hjælper med at stabilisere dit stofskifte og er en sund kilde til fedt.
Derfor har din krop godt af at spise fire mandler om dagen
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Mandler er en ekstrem sund madvare og at spise dem regelmæssigt kan have positive resultater for vores krop. Nedenfor kan du lære om, hvordan du får gavn af at spise fire mandler hver dag. Vær opmærksom på vores indlæg, fordi du sandsynligvis ikke har forventet, at mandler har så mange sundhedsmæssige fordele.

1. Mandler sænker dit kolesteroltal

Blodaare og kolesterol

Mandler kan stabilisere dine kolesteroltal. Du tror måske ikke på det, men mandler er på listen over de 5 mest effektive fødevarer til at reducere det “dårlige” kolesteroltal (LDL).

  • Hvis du har et højt kolesteroltal, skal du spise 20 eller 30 mandler om dagen i stedet for kun fire.
  • Ud over at få en blodprøve kan du tjekke for højt kolesteroltal ved at kigge efter hvide prikker på dine nederste øjenlåg, bensmerter og for tidligt grå hår.

2. Mandler vil hjælpe dig med at forebygge hjertesygdomme

Mandler har høje niveauer af antioxidanter, monoumættede fedtsyrer såvel som førnævnte magnesium og kobber.

Takket være disse næringsstoffer vil vi også kunne holde vores hjerte- og kredsløbssystem også i top-stand.

For at forhindre hjertesygdomme såvel som andre hjertesygdomme skal du spise mandler med skræl.

3. Din mikrobiota vil blive meget sundere

Mandler og mandelolie

Hvis du bare spiser fire mandler om dagen, vil du ende med meget sundere mikrobioter. Det er så simpelt.

Takket være skrællen på mandlerne kan vores krop indtage flere præbiotika. Vores kroppe har brug for præbiotika for at hjælpe de gode bakterier med at vokse og reproducere sig i vores tarm.

Anbefalet læsning:

Hvorfor skal vi spise nødder?

Mandler er en stærkt anbefalet fødekilde, hvis vi nogensinde lider af dysbiose, noget vi vil bemærke ved at opleve abdominal distention, mavesmerter, ubehagelig mundelugt og fordøjelsesbesvær.

I disse tilfælde bør du øge din daglige mandeldosis fra 30 til 35 mandler.

4. De hjælper dig med at holde dig slank

Selvom du måske tror at nødder har et højt kalorierindhold, er sandheden at mandler kan hjælpe dig med at holde dig slank.

Ifølge en videnskabelig undersøgelse udført i 2003, offentliggjort i bladet Nature, forbruger folk, der spiser mandler, mindre kulhydrater gennem hele dagen, hvilket er en effekt måde, der kan hjælpe dig med at holde dig slank på.

At spise mandler vil også hjælpe dig med at tabe dig og stabilisere dit stofskifte, takket være de vitaminer og fibre, der findes i nødder.

5. Mandler er gavnlige for din hud

Mandler

Mandler er også gode til at tage vare på vores huds sundhed. Takket være deres høje manganindhold kan de spille en rolle i kollagenproduktionen.

For dem, der måske ikke ved det, så er kollagen et protein der er ansvarlig for den generelle tilstand og elasticitet i vores hud. Derudover er mandler også rig på vitamin E, og de hjælper med at bekæmpe aldring. Desuden er de en stærk antioxidant.

6. Sundt hår

  • Mandler er rig på B-gruppe og E-vitamin, der gør dit hår skinnende og giver det styrken, som den har brug for.
  • Takket være deres høje mineralindhold, som magnesium og zink, øger de hårvækst samt skønhed og sundhed.

7. De vil hjælpe din hjerne med at arbejde som den skal

En handling så simpel som at spise mandler regelmæssigt kan hjælpe dig med at forbedre dine hjernefunktioner. Det er muligt fordi tocopherol og fedtsyrer som disse nødder indeholder er med til at give bedre hukommelse.

Mandler reducerer også aldringsprocessen i hjernen.

8. Mandler er godt for mundhygiejnen

Stort smil

Mandler kan også være en vidunderlig fødekilde, hvis du forsøger at tage dig af dine tænder. Deres høje fosfatindhold gør dem til en stærk mad til beskyttelse og styrkelse af knogler og tænder.

For at nyde fordelene skal du kun spise et par mandler flere gange om ugen.

Men hvis du spiser omkring fire mandler hver dag, får du endnu bedre resultater.

Det kan interessere dig ...
4 fordele ved at gå hver dag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 fordele ved at gå hver dag

Der er utallige fordele ved at gå. At gå er den nemmeste måde for mennesker at komme fra et sted til et andet. Læs mere i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • MA. Wien, JM. Sabaté. Et Al. Almonds vs complex carbohydrates in a weight reduction program. International Journal of Obesity volume 27, pages1365–1372 (2003)
  • https://www.nature.com/articles/0802411

  • Kamil A., Chen CY. J Agric Food Chem. Antioxidants Research Laboratory, Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging , Tufts University, United States. (2012). Health benefits of almonds beyond cholesterol reduction.
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22296169

  • Burns AM. Et Al. Nutr Res. (2016). Diet quality improves for parents and children when almonds are incorporated into their daily diet: a randomized, crossover study.
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26773784


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.