5 essentielle olier mod neglesvamp

For at forhindre neglesvamp (onykomykose), skal du være meget opmærksom når du er steder hvor du kan få direkte kontakt med bakterier og andre smittende organismer.
5 essentielle olier mod neglesvamp

Sidste ændring: 07 juni, 2019

Onykomykose er den mest almindelige slags neglesvamp. Tilstanden findes oftere på fødderne end på hænderne. Generelt gør vi mindre ud af at rengøre fødderne, da de er tildækkede det meste af tiden. I denne artikel vil vi fortælle dig lidt mere om dette problem, årsagerne og symptomerne. Vi vil også give dig naturlige olier mod neglesvamp, som du kan bruge.

Symptomer på neglesvamp

Selvom man normalt omtaler onykomykose som en æstetisk forringelse af neglene, kan den i svært fremskredne tilfælde forårsage kroniske smerter, som kan være være at kurere. En tidlig diagnosticering er bedst, hvis man vil fjerne svampen permanent.

Selvom en svampeinfektion normalt ikke er forbundet med smerter, kan den være det i alvorlige tilfælde. Derfor kan der være grund til at bemærke tegn ved neglene såsom:

 • Fortykkelse
 • Misfarvning i mørke eller gullige nuancer
 • Dårlig lugt
 • Afskalning
 • Svaghed og tendens til at knække

Disse tegn ses oftest ved neglefolden, i det område hvor neglen sidder i huden. Først ses en hvid plet, som med tiden vokser i størrelse.

Årsager

Årsagen til onykomykose er en svamp der hedder candida albicans. Den spreder sig ved direkte kontakt, så de mest almindelige måder at blive smittet på er:

 • At gå barfodet på offentlige steder.
 • At tage i neglespa uden at medbringe eget tilbehør, og bruge det som andre har brugt.
 • Hvis dit fodtøj får dig til at svede meget, bliver det lettere for bakterier at formere sig.
 • Hvis du har lange negle og ikke tørrer fødder ordenligt, kan vandet blive siddende i dem.
 • Svagt immunforsvar og stress.
Kvinde der hiker

En anden vigtig ting er, at når immunsystemet er svækket, vokser svampen lettere. Så vil den brede sig markant og blive vanskeligere at behandle.

Man skal også huske på, at det gælder næsten alle sygdomme, at hvis vi ikke behandler dem, kan de med tiden give større problemer. Derfor skal vi helst være opmærksomme når de første tegn viser sig.

Anbefalet læsning efter “5 essentielle olier mod neglesvamp”:

Motionscentret: 8 ting du ikke bør gøre

Essentielle olier mod neglesvamp

1. Tea Tree olie

Den essentielle tea tree olie, som er kendt for sin antibakterielle og svampedræbende egenskaber, er en mikstur der bekæmper den svamp der opstår i neglene på hænder og fødder. Effekten kan sammenlignes med mange af de andre produkter på markedet, der modvirker svampeangreb.

Den forbedrer udseendet af angrebne negle i løbet af nogle dage.

Fremgangsmåde

 • Put 2-3 dråber olie på den inficerede negl, og gnid det ind, til det er godt absorberet.
 • Det anbefales at foretage behandlingen 2 gange om dagen, til svampen er væk.

2. Oreganoolie

De ekstrakter der er koncentrerede i den essentielle olie fra oregano har utrolige svampedræbende egenskaber, som kan stoppe onykomykose. Ved at bruge den, er det muligt at genskabe et sundt udseende på neglene.

Fremgangsmåde

 • Påfør 3 dråber oreganoolie på den angrebne negl.
 • Masser og smør det ud, så olien absorberes og lad det tørre.
 • Brug 2 gange om dagen, indtil du mærker forbedring.

3. Timianolie

Timianolie

Den udmærker sig ved sit indhold af thymol, som har kraftig antimikrobiel og svampehæmmende virkning der er effektiv mod neglesvamp, og genskaber et pænere udseende.

Fremgangsmåde

4. Kanelolie

Kanelolie er en af de bedste  essentielle olier mod neglesvamp. Den er rig på eugenol, en meget virkningsfuld svampedræbende kemisk ingrediens. Denne holder negleområdet tørt, hvilken forhindrer svampen i at formere sig.

Fremgangsmåde

 • Påfør 3-4 dråber olie på den angrebne negl.
 • Smør den ud så det absorberes, og lad det tørre.
 • Udfør behandlingen 2-3 gange om dagen. det er meget gavnligt hvis du har tendens til at svede meget.

Læs også denne artikel efter “5 essentielle olier mod neglesvamp”:

Fordelene ved at spise svampe

5. Kryddernellikeolie

Ligesom kanelolie, har kryddernellike og dens essentielle olie også et højt indhold af eugenol, som har antiseptisk og svampehæmmende virkning. De er endda virksomme mod fodsvamp.

Fremgangsmåde

Husk på at der findes mange måder at forebygge at dette problem opstår. Du skal bevare en god hygiejne og undgå kontakt med flader hvor folk går barfodede, især hvis det er våde steder. Men prøv endelig disse essentielle olier mod neglesvamp. De vil være til stor hjælp.

Det kan interessere dig ...
Hvordan laver man lavendelolie
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan laver man lavendelolie

Lavendelolie, en af de mest brugte olier i medicin og kosmetik pga. sine fantastiske egenskaber. Derfor har vi beskrevet, hvordan laver man lavende...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.