Motionscentret: 8 ting du ikke bør gøre

I motionscenttret er der visse ting, som kan virke som grundlæggende sociale standarder. Dog er det altid værd at huske på, at nogle typer adfærd, er bedst at undgå. Prøv at tænke over, hvordan du gerne vil have tingene efterladt efter an anden har brugt dem.
Motionscentret: 8 ting du ikke bør gøre
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hvis du regelmæssigt går til styrketræning i motionscentret, har du sikkert dit eget sæt vaner. Men pas på, for de er måske ikke helt de mest korrekte.

For at finde ud af det, vær opmærksom på denne liste over ting, som du aldrig bør gøre.  Som du ved, bør grundlæggende sociale normer altid gælde.

Selvom der vil være dage, hvor tilstrømningen af ​​mennesker er højere, betyder det ikke, at når træningscentret ikke er fyldt, at du ikke skal følge de samme normer. Nedenfor kan du læse om de 8 mest hyppige handlinger, som du ikke bør gøre i motionscentret.

1. Brug af redskaberne i motionscentret uden at rense dem bagefter

ro maskine motionscentret

Dette er et centralt punkt. Efterlad ikke redskaberne svedige.

Alt du skal gøre er at huske at tage et håndklæde med dig for at tørre dem efter brug. Derudover vil dette også hjælpe med at rengøre sæderne, når du er færdig.

Langt de fleste af disse sæder og belægninger er lavet af læder.  Derfor vil sved vil ikke bare fordampe af sig selv.  Du skal selv fjerne det. Desuden vil mange fitnesscentre have en rengøringsspray til rådighed efter anmodning.  Den skal du bruge til at rengøre maskinerne med efter brug.

Tjek denne artikel: 5 ting din sved siger om din sundhed

 2. Optagelse af en maskine

Det meste af tiden, vil der være folk, der venter på at bruge den maskine, du er på. Så sørg for at være opmærksom på, om andre mennesker venter, og bliv ikke siddende på en maskine.  Forlad den, hvis du ikke har tænkt dig at bruge den.  Hvis du tjekker din telefon eller snakker med en ven på en eller anden måde, så forstyrrer det andre folks træning.

Prøv at undgå denne fejl, så du ikke end med at spilde din tid eller en andens, for den sags skyld.

3. Pas på dit telefonbrug

Masser af mennesker går ind i vægtløftningsrummet med deres telefon for at tage et opkald eller lytte til musik. Vær venlig at udøve lidt forsigtighed, når du gør dette.

  • Hæv ikke din stemme, da dette kan være forstyrrende for andre. Husk på, at mange mennesker går i gymnastiksalen for at slappe af.
  • På den anden side, hvis du er den slags person, der kan lide at lytte til musik, mens du træner, skal du ikke glemme dine hovedtelefoner. Ikke alle vil høre den samme musik som du gør.

 

4. Optag ikke redskaberne

Husk at træningsmaskinerne er til alles brug, og du bør ikke drage fordel ved at optage en enkelt en for længe af gangen.

Dette kan virke indlysende, men det er et af ​​de mest irriterende problemer, man kan finde i et motionscenter. Vær ikke den person som alle kommer til at hade.  Hvis du ser at der er folk, der venter på en bestemt maskine, så skal du prøve at skifte til andre og indordne din træningsrutine således.

 

Tjek denne artikel ud: Den bedste øvelsesrutine at gøre derhjemme

 

5. Efterlad ikke vægte ligge rundt omkring i vægtløftningsrummet

haandvaegte i motionscentret

Som med ethvert andet objekt i dit hjem, bør du ikke efterlade tingene bare liggende midt i stuen, og specifikt ikke i motionscentret. Dette sker typisk med vægtstænger og frivægte.  Husk at vægte har deres egen plads til opbevaring, og når du lader dem ligge på gulvet, så ud over at blokere gangbroer, kan det være farligt, fordi de kan få nogen til at falde eller blive såret.

Læg dem tilbage, hvor du tog dem fra.

6. Kom ikke sent for en time

Ligesom at være for sent til en date eller et møde, er et tegn på dårlig manerer, så bør du heller ikke komme sent til et planlagt hold eller time.

Tænk på det faktum, at du bliver nødt til at gå gennem alle de mennesker, der allerede er i klassen, lede efter dit tøj, udstyr, eller måtte, samt finde et en ledig plads osv.

Kort sagt, så er det distraherende for alle andre, der kom til tiden, og så er det også respektløst for instruktøren. Det er bedst at undgå dette.

7. Efterlad ikke dit rod i bruserummet

motionscentret bruser

Det kan godt være, at du har visse vaner i dit eget badeværelse derhjemme.  Men husk at motionscentret ikke er dit hjem.

  • Undgå at vandre nøgne gennem badeværelset i en halv time, hvis det ikke er almindelig adfærd.
  • Hvis du skal barbere  dig imens du er i gymnastiksalen, skal du sørge for at rydde op efter dig selv .
  • Hvad angår renlighed, skal du bare huske på, at andre vil bruge faciliteterne efter du har været der.  Du bør derfor efterlade faciliteterne lige så rene som du fandt da du kom.

8. Støn og grynt

Nogle mennesker laver meget støj, når de løfter vægte eller dyrker motion, og det er noget, der kan være meget forstyrrende for andre. Det er klart, at nogle mennesker selvfølgelig kommer til at lave et grynt en gang imellem, specielt når de løfter vægte, men vi taler om det at lave overflødige og unødvendige lyde bare for at få opmærksomhed.

Husk, at mange mennesker går i motionscentret for at koncentrere sig om at tilbringe lidt tid alene.  Det kan være meget ubehageligt at høre folk stønne, grynte eller endda snakke om deres mandlige grynt.

Til sidst – hvis du er træt, skal du ikke begynde at beklage dig over, at din træningsrutine ikke lige går som du forventer eller som den plejer. Tænk i stedet over hvad du kan gøre, uden at anstrenge dig selv, for at få den bedste træning som er til gavn for din krop – og hvis du føler dig virkelig træt, skal du stoppe og forlade gymnastiksalen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.