5 fejl som jaloux mennesker laver

Vi har alle været jaloux på et tidspunkt, men der er et par ting, vi skal huske på. Lær om dem i denne artikel!
5 fejl som jaloux mennesker laver

Sidste ændring: 09 august, 2022

Mange mennesker tror, at de bare viser deres partner, hvor meget de elsker dem ved at være jaloux. Der er dog visse typer af misundelse, der er meget negative.

Vi har alle været jaloux på et tidspunkt.

Hvis du har søskende, har du sandsynligvis oplevet den mærkelige følelse som barn, at dine forældre øgede opmærksomheden på din bror eller søster eller gav dem en vis grad af ros.

Men jalousi problemer har ofte været relateret til kærlighed i romantiske forhold. Vi mener for eksempel, at sætninger som “hvis han bliver jaloux, betyder det at han elsker dig” er sandt.

Men selvom jalousi kan være normal, kan det få folk til at lave mange fejl blændet af denne følelse, der kan skade deres forhold. Vil du vide, hvad de er?

Her er de 5 fejl som jaloux mennesker laver:

1. De indtager deres partner

Jaloux kaereste

Jaloux folk er meget usikre, og det får dem til at forsøge at kontrollere deres partner hele tiden. De vil have deres bedre halvdel for sig selv. De kan ikke udholde tanken om at være interesseret i en anden person.

Dette kan få den anden person til at føle sig meget deprimeret og til at ville have lidt plads i deres forhold. Dette skaber utvivlsomt den jaloux partner.

Og gøre dem vrede kan føre til en uønsket konsekvens: et afsluttet forhold. Imidlertid forstår jaloux mennesker ikke, hvad den anden person føler.

Deres jalousi ophæver deres empati.

Anbefalet læsning efter “5 fejl som jaloux mennesker laver”:

5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

2. De søger løbende efter beviser

Der er noget, der hedder “Pygmalion-effekten”, hvilket indikerer, at hvis en person mener, at noget vil ske eller agerer som om det vil ske, så sker det i sidste ende.

Dette sker med jaloux mennesker, der konstant søger efter et tegn på, at deres partner er ude på at snyde dem.

Enhver besked eller kontakt med nogen kan udløse en diskussion fuld af kritik og sætninger som “du elsker mig ikke!”

Denne holdning kan få dem til at ende med at finde det, de virkelig søgte efter. Det er ligesom deres adfærd er et opkald til at afgøre, hvad de mistænkte skete.

3. De nægter at søge hjælp

Kvinde der ser jaevnt utilfreds ud

Den negative del ved jaloux mennesker og, at de tror, ​​at de er normale eller, at de viser kærlighed til deres partner er, at de nægter at tro på, at de er problemet i forholdet.

Dette får forholdet til at forværres betydeligt, og med tiden bliver forholdet meget giftigt for begge parter.

Søge hjælp vil være meget positiv. Dermed vil kommunikationen mellem de to partnere blive bedre, og jalousien vil blive betragtet som en ubegrundet overbevisning og resultatet af unødvendig frygt.

4. Jalousi forsvinder ikke natten over

Så meget som en jaloux part i et romantisk forhold siger: “Jeg kan forandre mig,” så er sandheden, at dette er en proces, og det ville altid være positivt at søge professionel hjælp.

Jaloux folk kan lave flere løfter, når deres overvældede partner truer med at forlade dem. Men du skal huske på, at processen bliver lang.

Du er nødt til at slippe af med visse overbevisninger, der har gjort jalousi “normalt” i forhold og også se på al den frygt og de usikkerheder, der forårsager dem.

5. De eksploderer pludselig

Par der skaendes

Jaloux folk er altid humørsyge på grund af deres mistillid. Når de finder et lille stykke “bevis” for noget, kan det føre til, at de bliver jaloux og frigør den vrede, de har gemt.

På den måde, når de har akkumuleret flere øjeblikke med misundelse, så ender de med at eksplodere i raseri på en uheldig måde. Din partner forstår ikke, hvad der sker, og situationen bliver værre.

Før du går, så gå ikke glip af denne artikel efter “5 fejl som jaloux mennesker laver”:

Kendetegnene ved giftig kærlighed

Det ville være positivt for jaloux partnere at indse, at løsningen ikke er, at deres partner agerer, som de vil have dem til at agere, men det er dem, der skal ændre deres visioner for forholdet og deres jalousi.

Det er den eneste måde, hvorpå de kan gøre forholdet sund.

På den anden side vil for meget jalousi i forholdet i de fleste tilfælde føre til at partnerne går hver for sig, da situationen bliver uholdbar.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Perles, F., San Martín, J., Canto, J., & Moreno, P. (2011). Inteligencia emocional, celos, tendencia al abuso y estrategias de resolución de conflicto en la pareja. Escritos de Psicología / Psychological Writings, 4(1), 34–43.
  https://doi.org/10.5231/psy.writ.2011.0605

 • Canto, J. M., García, P., & Gómez, L. (2009). Celos y emociones : Factores de la relación de pareja en la reacción ante la infidelidad Jealousy and emotion : how partners react to infidelity. Athenea Digital, 55(primavera), 39–55.
  https://doi.org/10.5565/rev/athenead/v0n15.528

 • Carlen, A. M., Kasanzew, A., & López Pell, A. F. (2009). Tratamiento cognitivo conductual de los celos en la pareja. Revista Electrónica de Psicología Iztacala, 12(3), 173–186.
  http://revistas.unam.mx/index.php/repi/article/viewFile/15482/14714&a=bi&pagenumber=1&w=100

 • Canto Ortiz, J. M., Leiva, P. G., & Jacinto, L. G. (2009). Celos y emociones: Factores de la relación de pareja en la reacción ante la infidelidad. Athenea Digital, (15), 39–55.
  https://doi.org/10.5565/rev/athenead/v0n15.528

 • Scheinkman, M., Werneck, D., & LOGA, P. (2010). Desactivar los Celos en las Relaciones de Pareja: Un Enfoque de Múltiples Dimensiones. Family Process, 49(4), 486–504.
  https://doi.org/10.1111/(ISSN)1545-5300)


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.