5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

Er nogle af disse grunde skyld i at du ingen venner her? Selv hvis du er en meget uafhængig person er det meget vigtigt og sundt at have venner - så længe du er ansvarlig i dine forhold til folk.
5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Klager du over at du ingen venner har? Føler du dig ensom? Hvis det er tilfældet, så vær opmærksom på om de følgende årsager kan være grunde til at du ingen venner har. Det er nemlig muligt at du selv driver dem væk.

Nogle gange er det svært at være selvkritisk og acceptere vores egne fejl. Det er dog en meget vigtig egenskab, især hvis du gerne vil beholde dine venner i dit liv.

Lad os se på hvad der måske kan være skyld i at du ingen venner har.

1. Du har ingen venner fordi du klager over alting

Kvinde der tager sig til hovedet

Konstant klagen kan være årsagen til at du ingen venner her. Nogle folk klager så ofte at de ikke engang lægger mærke til at de gør det.

Ved at klage hele tiden, ser folk os som pessimister, eller får en opfattelse af at vi altid er i offerrollen.

Klageri gør os også ret egoistiske. Når vi klager, er det kun os der er vigtige, og det er så slemt, at vi har brug for alle andres støtte.

Andre kan dog blive ret trætte af dit klageri. Måske er det derfor du ingen venner har…

Anbefalet læsning efter “5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld”:

Dine søskende er de bedste venner, som du ikke selv har valgt

2. Du glemmer dine venner, når du er i et forhold

Kvinde der stirrer paa ungt par der holder om hinanden

Mange folk glemmer deres venner, når de er i et forhold.

De har kun lyst til at være sammen med deres partner og det er forståeligt nok. Men de bør også sørge for at have tid til at være sammen med deres venner.

  • Dine venner føler sig måske udnyttede hvis du kan ringer eller laver aftaler med dem når du er single. Venskaber skal respekteres.
  • Har din partner virkelig brug for al din tid? Har du virkelig ikke tid til dine venner?

Forelskelsesfasen gør os så blinde, at vi kan fuldstændig overse de folk der altid er der for os, og som trøster os når vi har problemer.

Efterlad ikke dine venner når du er i et forhold. Venner er meget værdifulde.

3. Du har får høje forventninger

Kvinde der ser glad ud

En grund til at man ikke har nogle venner, kan være fordi at man har for høje forventninger til deres opførsel.

Dette sker også nogle gange for kærestepar. Det kan være trættende og frustrerende.

Det kan være svært at leve op til dine forventninger om hvordan folk skal opføre sig eller hvilken type ven du forventer man skal være.

Ingen opfører sig på en bestemt måde bare fordi vi forventer det af dem. Stop man at have forventninger der kan ødelægge dine venskaber og forhold.

4. Du har lavt selvværd

Kvinde der ser ked ud af det foran computeren - ingen venner

En anden meget almindelig grund til at du ikke har nogle venner, er lavt selvværd. Når du lider af lavt selvværd kan der opstå mange problemer i dine personlige forhold og venskaber.

  • Måske forventer du for meget af folk. Måske føler du dig angrebet når de ikke opfører sig som du forventer. Eller måske bliver du ked af det, når du ikke er midtpunktet for deres opmærksomhed.
  • Med sådanne tanker, er det muligt at du lukker dem ude og at du næsten ikke snakker med dine venner. Måske gider du ikke engang lave aftaler med dem.

I sidste ende, vil de venskaber være tyndslidte.

Det er vigtigt at du får professionel hjælper til dit selvværd, og at du kommer ud og møder nye folk.

Prøv at gå i fitness eller deltag i en interessegruppe. På den måde lærer du at der er andre folk der kan være en del af din vennegruppe. Vær åben overfor at møde nye folk.

Læs også denne artikel efter “5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld”:

7 vaner hos gode venner

5. Du sladrer om alt og alle

Mand der er chokeret - ingen venner

Der er mange som udveksler sladder mellem deres venner. Problemer opstår, når man sladrer om én ven til en anden.

Til at starte med, vil dén ven indse hvordan du opfører dig bag en andens.

Denne opførsel gør at dine venner mister deres tillid til dig, de stopper med at være ærlige overfor dig og til sidst stopper de med at være dine venner.

I alle forhold er tillid vigtigt. Det er helt normalt at man nogle gange snakker om andre venner. Men hvis du gentagne gange og konstant bagtaler, udøver du en virkelig negativ attitude, når det kommer til venskaber.

Er nogle af ovenstående grunden til at du ingen venner har? Selv hvis du er en meget uafhængig person, er det nødvendigt at have venner. Venskaber er gode for dit mentale og fysiske helbred, så længe du venligeholder dem.

Det kan interessere dig ...
7 tegn på at det er tid til at afslutte et venskab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 tegn på at det er tid til at afslutte et venskab

Hvis et venskab er ubalanceret kan det være du skal tænke over, om det faktisk er det værd. I dag får du 7 tegn på at det er tid til at afslutte et...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Azmitia, M., Ittel, A., & Radmacher, K. (2005). Narratives of friendship and self in adolescence. New directions for child and adolescent development, 2005(107), 23-39.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.