5 tips til at berolige sindet og se tingene i et positivt lys

Det er vigtigt at holde en vis afstand fra visse situationer for at se dem mere objektivt og berolige sindet. Prøv at slappe af og lære at se på tingene i perspektiv.
5 tips til at berolige sindet og se tingene i et positivt lys
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Sommetider står du over for så mange vanskeligheder, at det kan være svært at undgå de negative tanker, der trækker dig ned.  Stress fra arbejde, kriser hjemme og økonomiske tab er nogle af de faktorer, der kan påvirke dig psykologisk i den grad, at du kan gå hen og blive deprimeret. Derfor er det vigtigt at du tager tid til at berolige sindet, så du kan fungere i dit daglige liv.

Du har ofte for travlt til at opfylde dine daglige pligter og har slet ikke tid til dig selv. Men det kan være en god ide at give dig selv lidt tid til at berolige sindet. Fokusér på dig selv, og afsæt lidt tid til dine følelser.

Mennesker er ikke robotter eller lavet af sten. Der vil komme et tidspunkt, hvor du ikke kan holde det ud mere.  Du er nødt til at slippe nogle af de mange tilbageholdte følelser fri.

Det er vigtigt at du finder en måde at berolige sindet og lade negative følelser få frit løb lidt ad gangen. På den måde hober stress og sorg sig ikke op.

Mens det måske ved første øjekast ikke er let, så forsøg at forbedre din holdning til alting. Gør alt i din magt for at undgå at lade dine følelser blive til et mere alvorligt problem.

Det er derfor, vi i dag gerne vil dele et par tips, som du kan træne på, når du føler dig overvældet eller befinder dig i en kompliceret situation.

Vil du vide mere?

1. Prøv at tømme og berolige sindet et øjeblik

Nogle gange har du brug for at berolige sindet

Når du tænker på alt for mange ting på én gang, overvælder du dit sind. De utallige problemer, du har brug for at løse, gør det svært at undgå et negativt udsyn.

Selv om disse situationer nogle gange kan være uundgåelige, så prøv at afsætte et minut af din tid til at tænke og   meditere.

I løbet af de 60 sekunder vil du trykke på nulstillingsknappen. Tøm dit sind og tillad dig selv at starte fra bunden.

Dette vil hjælpe dig til at tænke mere klart over hvad du skal gøre, og det vil få dig til at føle dig mere rolig end før.

2. Vær konstruktiv

Det kan være udmærket at være bevidst over, hvilke ting i dit liv, du ikke er så glad for. Men brug den information konstruktivt og arbejd på at ændre det.

Find en måde at bevæge dig fremad på, bekæmp dine problemer på en konstruktiv måde og vær også bevidst om alle de gode ting i dit liv. 

Det er normalt at skulle gennemgå bitre eller vanskelige tider, men en enkel ændring i din holdning kan være dit største skridt fremad.

3. Udtryk dig kreativt

Hvis du kan udforske de følelser, du oplever, på en kreativ måde, vil du opdage at  det er en af de bedste terapier til at berolige sindet på og genvinde din balance.

Prøv at lave en tegning, maleri, tekst eller en anden aktivitet, der tillader dig at lade dampen slippe ud på en god måde.

Selv om det er nemt at glemme, hvor behageligt det kan være, er kreativitet er altid en mulighed for at hjælpe dig til at føle dig bedre tilpas.

Det hjælper dig med at gennemgå følelser ved at bryde din rutine og giver dig mulighed for at forstå og tage kontrol over situationen du gennemgår.

4. Lav en liste over ting, du holder af

Føler du dig så ked af det, at du har glemt de ting, der motiverer dig? Nogle gange er det nemt gennem rutine og stress at miste overblikket over, hvad du virkelig nyder, at lægge det til side, der får dig til at føle dig godt tilpas.

Dette er uden tvivl en dårlig vane, som holder dig fra at nyde de behagelige ting i din hverdag.

Prøv at træne dit sind til at fokusere på alle de gode ting, der sker omkring dig.

Lav en liste over de ting og vær taknemmelig for dem, at huske hvor fantastisk hver dag er.

Glæden  er ofte lige foran dig, på trods af at det kan være svært at se.

5. Gå en tur udenfor

gaaentur2

Hvis du er opslugt af dine problemer, kan det nogle gange forhindre dig i at kunne tydeligt se, hvor de stammer fra.

Selvom det kan være sværere for nogen end for andre, kan den situation, du befinder dig i afholde dig fra at se problemerne tydeligt.

Giftige mennesker og giftige miljøer er to vigtige ting, du så vidt muligt skal undgå.

Prøv at gå en tur udenfor, enten gennem en park eller på landet. Dette hjælper dig med at slukke disse negative påvirkninger, der giver dit sind mulighed for at rydde sig selv og fremme en følelse af sindsro og berolige sindet.

Følg disse enkle retningslinier og  prøv ikke at lade negative ting tage kontrollen over dit liv.

Træn vejrtræknings- og afslapningsteknikker, og afsæt lidt tid til at fjerne de byrder, som forsøger at overdænge dit liv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.