5 ukendte fordele ved selleri

Vidste du, at selleri er en af de få grøntsager, der ikke mister sine egenskaber, når du tilbereder det? Du kan nyde det både råt og kogt og få de samme fordele. Lær mere i denne artikel!
5 ukendte fordele ved selleri
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Selleri er en spiselig plante, der tilhører Apiaceae familien. Der er masser af fordele ved selleri. Ja som du nok kan forestille dig, har den masser af gode egenskaber, der holder dig sund.

I dag vil vi dele nogle af de fantastiske fordele ved denne lækre grøntsag. Gør det til en del af din regelmæssige kost!

En århundredgammel ingrediens

Selleri

Vild selleri opstod i det mosefulde, tempererede klima i Centraleuropa og Vestasien. Men nogle historikere mener, at det rent faktisk kommer fra landene langs Middelhavets bredder.

Dens dyrkning kan spores tilbage til 800’erne og 900’erne. For eksempel blev den meget udbredt af egyptere, romere og grækere. Selv Hippocrates anbefalede engang anvendelsen af denne grøntsag som et vanddrivende middel.

Det var imidlertid først i middelalderen, at fordelene spredte sig over hele Europa, og folk begyndte at fremme dens dyrkning.

I dag er spisning af selleri afgørende for alle, der ønsker at tabe sig. Det indeholder trods alt kun 16 kalorier pr. 100 gram, og det består af 95% vand.

Desuden, hvis du spiser det råt, så tvinger det høje fiberindhold det indeholder dig til at tygge det grundigt, hvilket bidrager til følelser af mæthed.

Lad os se nærmere på dette og mange af de andre fordele.

De utrolige fordele ved selleri

Sellerijuice

Tilføjelse af selleri til dine måltider kan have mange fordele. Her er nogle:

1. Selleri hjælper dit blod med at størkne sig korrekt

Selleri er en stor kilde til vitamin K, et uundværlig komponent til blodkoaguleringen. En kop selleri giver 30% af den anbefalede daglige mængde af dette vitamin.

 

2. En af de mange fordele ved selleri er, at det beskytter dit hjerte

Denne velkendte plante bidrager til at holde dit kardiovaskulære system sundt. Her er hvorfor:

  • Det regulerer blodtrykket. Dette skyldes dets indhold af kalium.
  • Det sænker kolesterolniveauet. Fiber hjælper med at fjerne kolesterol fra tarmene, så det forhindrer det i at nå din blodbane.
  • Endelig har det endda beroligende virkninger takket være forekomsten af ​​en phytokemikalir kaldet phallid.

3. Fordele ved selleri: Det har anti-inflammatoriske egenskaber

Antioxidanterne fundet i selleri hjælper med at mindske inflammation. Det er fantastisk til at lindre betændelse, hvis du har gigt eller leddegigt.

Desuden hjælper flavonoiderne i selleri med at beskytte og styrke både dine led og deres bindevæv.

 

4. Det tager hånd om dit fordøjelsessystem

Denne grøntsag er blevet brugt i århundreder til at bekæmpe halsbrand. Det kan dog gøre meget mere for dit fordøjelsessystem.

Selleri kan hjælpe med at:

  • Forebygge forstoppelse, takket være dets store fiberindhold.
  • Stimulere udskillelsen af ​​spyt og mavesaft, som hjælper mennesker, der har langsom eller dårlig fordøjelse.
  • Forbedre mavesækken
  • Forhindre mavesår.

5. Det er et godt rensemiddel

Denne store grøntsag hjælper også din krop med at fjerne giftstoffer og affald, som den ikke længere behøver.

Det er også meget effektivt for at slippe af med galdesten og nyresten.

Men det er ikke alt…

Kvinde der spiser selleri

En af de store fordele ved denne grøntsag er, at du kan spise den både rå og kogt. I modsætning til andre grøntsager mister selleri ikke sine egenskaber, når det dampes.

Hvis du ikke kan lide det råt, kan du tilberede det, og du vil ikke miste nogen af dens fordele!

Endelig vil vi gerne dele en sidste fordel: det gør mænd mere attraktive.

Vi er 100% seriøse. Denne plante indeholder høje niveauer af androstenon og androstenol, som er mandlige feromoner. Mange forskere mener, at disse øger mænds attraktivitet.

Uanset hvad, er det gavnligt at tilføje til din eller din partners kost. Det er en utrolig måde at til tage hånd om dit helbred!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.