5 ideer til et sundere og mere indbydende soveværelse

Vi bruger flere timer om dagen i vores soveværelse end i noget andet rum i huset. Lær at gøre dette vigtige rum til et sundere og mere indbydende sted med disse 5 gode tips.
5 ideer til et sundere og mere indbydende soveværelse

Sidste ændring: 27 november, 2018

Én ting er sikkert: Vi bruger flere timer om dagen i vores soveværelse end noget andet sted i huset.

Tiden, som vi bruger der, er også noget af det vigtigste for vores velbefindende. Det er der, hvor vi hviler, slapper af, og tilbringer tid med vores partner.

Vi er nødt til at være opmærksomme på faktorer såsom belysning, farver, fugtighed, ventilation og duft. Alle disse aspekter har indflydelse på kvaliteten af vores soveværelse.

I denne artikel vil vi give dig 5 gode råd, der vil gøre dit soveværelse mere sundt og indbydende. De vil positivt påvirke dit velvære og hjælpe dig med at sove bedre. På denne måde vil du vågne op i godt humør og med mere energi.

1. Korrekt belysning

Hotelvaerelse

Belysning er grundlæggende for vores følelse af velvære. Hvis du har et soveværelse, der er oplyst af naturligt lys, så hjælper det meget.

Hvis du ikke har det, bør du kigge efter lamper med varmt lys såsom Himalayasaltlamper. De giver nemlig et varmt, gult lys.

Du kan også dekorere værelset med stearinlys. De ser flotte ud i sig selv og kan selvfølgelig tændes ved særlige lejligheder.

Hvis dit værelse er meget mørkt, så prøv at bruge lyse og hvide farver så meget som muligt. Det får værelset til at se mere rummeligt ud.

Hvis du på den anden side har et stort, lyst værelse kan du lege med mere modige, dekorative elementer såsom blødt lys og mørkere farver. Ellers kan det se for koldt og sterilt ud.

2. Den bedste farve

Sovevaerelse

Der er flere ting man skal huske på, når det er ved at være tid til at male væggene. Vær bevidst om, at dette ikke bare er en æstetisk faktor. Farven på væggene påvirker også vores humør.

Vi anbefaler altid holde sig det mål for øje, som du ønsker at opnå. Der er utallige muligheder for at tilføje farver til dit værelse. Du kan male en væg eller en del af en væg. Du kan også tilføje et strejf af farve med dekorative elementer. Det kan være dekorative puder, lagner, malerier, osv…

Vi anbefaler at tilføje følgende farver i moderation:

 • Orange: Det er en god farve at bruge, hvis du gerne vil have et varmt og gladt værelse. Dette hjælper også med at øge kreativiteten.
 • Grøn: Denne farve giver balance og ro.
 • Blå: Denne farve bekæmper stress og er meget afslappende. Den er også god til at bekæmpe søvnløshed.
 • Lilla: Dette er farven for spiritualitet.
 • Rød: Dette er en stimulerende elskovsfarve. Men du skal ikke overdrive den.

3. Ryd op, gør rent, og luft ud

Du kan ikke få et sundt, indbydende rum uden disse tre ting. Dit soveværelse skal ryddes op, gøres rent og luftes ud hver dag.

Hvis dit soveværelse er rodet, vil det være umuligt at slappe af, mens du er i det.

Vi anbefaler at bruge naturlige produkter med neutral lugt til rengøring.

Du kan også bruge naturlige rengøringsmidler såsom citron og natron. Disse er lige så effektive som kemiske produkter, og de har ikke nogen negativ indvirkning på dit helbred.

Du bør udlufte dit værelse hver dag. Dette kan også gøres igen om aftenen, hvis du ønsker det. Hvis du ikke har et godt ventilationssystem, kan du installere en loftventilator.

Du bør også tage fugt i betragtning. Hvis soveværelset er for fugtigt, er det klogt at bruge en affugter. Dette vil hjælpe dig med at regulere luftfugtigheden og forebygge sundhedsproblemer.

4. Et minimalistisk soveværelse er nøglen

Soveværelset er det ene rum i huset, der skal være minimalistisk. Du bør undgå at have for mange objekter. Det er en god idé at have et godt opbevaringssystem, såsom kasser under din seng. På denne måde behøver du ikke have for mange ting synlige.

Du bør også holde arbejde ude af dit soveværelse. Mange mennesker kan lide at have et skrivebord, hvor de kan arbejde på deres bærbare computer. Men det er bedre at adskille dit soveværelse fra andre aktiviteter.

Som et kuriosum anbefaler vi også at sætte hovedet af din seng pegende mod nord. Dette kan hjælpe dig med at få en bedre søvn.

På samme tid bør du ikke sætte nogen spejle op, der afspejler din seng.

Dette er nogle af de grundlæggende principper for videnskaben om Feng Shui, som kan være meget gavnligt.

Minimalistisk sovevaerelse

5. En personlig aroma

Hvad lugter dit soveværelse af? Hvert hjem har en særlig lugt. Det afhænger af de rengøringsmidler, du bruger, dine møbler og andre elementer.

Men det er vigtigt at finde en lugt, som du kan lide og som giver dig flest fordele. Du kan opnå dette ved at bruge aromatiske stearinlys eller æteriske olier i dit soveværelse. Nogle æteriske olier, du kan bruge, er:

 • For et mere afslappende rum: Lavendel, kamille og jasmin
 • For stimulerings- eller elskovsegenskaber: Kanel, vanille og ingefær
 • For en ren, frisk følelse: Citron og mynte
 • For at øge dit humør og bringe lykke: Appelsin, mandarin, citron og grapefrugt
 • For et romantisk miljø: Rose, jasmin, og troldhassel
 • For antiseptiske og antibakterielle egenskaber: Tea tree olie, eukalyptus, citron og lavendel

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Picón, J. (2010). Guia del descanso saludable. Colegio Profesional de Fisioterapeutas de La Comunidad de Madrid.
 • Cortes, S. V., & Soto, E. (2010). Sueño Saludable. Enfermeria Comunitaria. https://doi.org/80722013000100005
 • Vera, A. (2010). Dormir Bien. Consejo Editorial de Educación Pública Del Royal College of Psychiatrists. https://doi.org/10.1517/13543784.7.5.803
 • Montserrat Galaa, A. M., & Fortes del Valleb, M. A. (2013). Aprender a dormir. Pediatria de Atencion Primaria. https://doi.org/10.4321/S1139-76322013000500004
 • Zanetti, E. (2012). La casa. In Luci di speranza per la famiglia ferita. Persone separate e divorziati risposati nella comunità cristiana.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.