9 ting, der ikke hører hjemme i dit soveværelse

Er du den type, der har et pænt og rent soveværelse, eller er det bare det sted du besvimer om aftnen, uanset hvordan det ser ud? Lige meget, hvordan du er, så læs med her når vi fortæller dig om 9 ting, du ikke bør have i dit soveværelse.
9 ting, der ikke hører hjemme i dit soveværelse

Sidste ændring: 22 oktober, 2020

Vidste du, at der er visse ting, der ikke hører hjemme i dit soveværelse? Du kan selvfølgelig indrette dit soveværelse som du selv vil, men det er værd at vide, at de her ting kan skabe en dårligere atmosfære.

Harmonien i et soveværelse skabes gennem detaljerne. Ofte lægger vi ikke mærke til alle de små ting, der generer os og gør vores omgivelser mindre behagelige.

For at føle dig godt tilpas i dit soveværelse og gøre det til et sted, hvor du kan hvile og restituere, skal du følge nogle principper, som har indflydelse på din energi og mentale tilstand.

9 ting, der ikke hører hjemme i dit soveværelse

Baby sovevaerelse med stjerner
 1. Blomster

Mange kan godt lide at have blomster i hjemmet. Men det er ikke godt at have dem inde på soveværelset. Bare rolig – de stjæler ikke din ilt, sådan som en gammel myte påstår.

Ifølge Feng shui bør du ikke have blomster i dit soveværelse, fordi det kan føre til utroskab og svigt. De repræsenterer affærer og kan tiltrække denne type problemer.

Blomsterne kunne også gå hen og visne og dø, fordi dit soveværelser ikke er godt oplyste til at give dem tilstrækkeligt med sollys. Desuden så samler planter støv, hvilket er skadeligt for allergikere.

Men vi må også påpege de positive, hvis du beslutter dig for alligevel at have blomster i dit soveværelse. Planter hjælper med at regulere temperaturen, reducere støj og kan have en beroligende effekt.

Anbefalet læsning efter “9 ting, der ikke hører hjemme i dit soveværelse”:

Fem tips til rengøring af dine vandhaner

 1. Stærke farver

Orange, rød og gul repræsenterer ildenergi. Det er det fuldstændigt modsatte af hvad folk generelt har brug for i deres soveværelser. Stærke farver betyder lidenskab, men også jalousi og mistillid. Mange har det bedre med mere rolige og dæmpede farver såsom blå og hvid.

 1. Tv eller trådløse forbindelser

Mange elsker at se TV i sengen. Det er dog ikke en særlig god ide. Både tv og trådløse enheder, som f.eks. WiFi-routere, udsender stråling der er skadelig for en god nats søvn.

Hvidt sovevaerelse

Prøv at have dine enheder andre steder i huset. Hvis du er nødt til at have dem i dit soveværelse, så sørg i det mindste for at slukke dem om natten og holde dem væk fra dit hoved.

 1. Et rodet skab

Selvom du lukker dørene til skabet for at undgå at se rodet, er et rodet skab et af de ting, du bør undgå i dit værelse. Disse ting der tager plads, er forstyrrende og stressende. Lad være med at samle på ting, du ikke har brug for. Behold kun de egendele i dit skab som gør dig lykkelig eller som du har brug for.

 1. Spejle

  Stort spejl

Dette er en af de vigtigste Feng shui advarer imod vedrørende det sted, hvor vi hviler os. Spejle afspejler energi, så denne energi vil rejse til og fra din krop og spejlet om natten.

Du kan vælge at flytte dit spejl til et andet rum. En anden mindre radikal mulighed er at flytte den inde i dit soveværelse, så det ikke direkte reflekterer  på dig mens du sover.

 1. Et rodet skrivebord

Dette er stort set det samme som et rodet skab, medmindre du vil se det hele tiden. Prøv ikke at efterlade alt på toppen af dit skrivebord, hvis du har et i dit soveværelse.

Dette forurener visuelt stedet og vil også give dig en følelse af uorganisering og ufærdige opgaver. Dit sind vil ubevidst overføre dette til dit daglige liv, selvom du ikke engang husker hvad der er i dit soveværelse.

 1. Loftventilator

Feng shui specialister siger, at loftventilatorer der er i konstant bevægelse gør chi at omfordeles permanent. Dette forhindrer en god nats hvile. De hævder desuden, at de bedste valg vedrørende klimaanlæg, er at anskaffe sig dem som kan flyttes fra et sted til et andet.

Læs også denne artikel efter “9 ting, der ikke hører hjemme i dit soveværelse”:

Hjemmemidler til et lugtfrit køkken og badeværelse

 1. Ting under sengen

Mange mennesker holder kasser eller andre ting under deres senge, men det er en dårlig ide at gøre det. Dette er en af de ting, du bør undgå at gøre i dit værelse.

At holde ting der suger din energi, forhindrer dens omsætning og gør det umuligt for nye muligheder at komme op i dit liv. Det har også en negativ effekt, hvis du deler dit værelse med din partner.

Ud over at ikke holde noget under din seng, skal det være mindst 5 centimeter fra jorden. Dette hjælper med at øge kraften og hierarkiet i den person, der hviler der.

En piges vaerelse - hoerer hjemme i dit sovevaerelse
 1. Den sidste ting der ikke hører hjemme i dit soveværelse er arbejds- eller øvelseselementer

Det er dejligt at have en motionscykel eller en elliptisk i dit hus. Men du bør absolut ikke holde dem i dit soveværelse! Disse genstande distraherer dig, fordriver dine tanker og kanaliserer energier mod andre mål der ikke er afslapning og hvile.

Du forbedrer dit personlige rum og hviler bedre ved at følge disse anbefalinger. Du vil opleve resultaterne hver dag i din arbejdsindsats, dit humør og dine forhold til andre mennesker. Hvis du stadig har disse ting i dit værelse, skal du sørge for at slippe af med dem så hurtigt som muligt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.