5 simple øvelser du kan lave hjemme, som former din figur

Det er meget vigtigt at man finder en medium intensitet, således at selvom man ikke er vant til at træne, kan finde en basisrutine som giver synlige resultater lidt efter lidt, uden at risikere skader
5 simple øvelser du kan lave hjemme, som former din figur

Sidste ændring: 29 september, 2020

Fysisk træning er helt nødvendig for at forme din figur, og for have et godt helbred. Men det er også nødvendigt hvis du ønsker at have en figur med sunde og smukke kurver. Lær nogle simple øvelser for at opnå den perfekte balance mellem slank og kurvet.

I denne artikel kan du finde de bedste øvelser der former din figur fra top til tå. Med denne rutine vil du være i stand til at tone både den øvre og den nedre del af din krop.

Resultatet bliver mere definerede muskler, mindre fedt, større fleksibilitet, ingen slaskethed, højere modstandskraft, vitalitet og – selvfølgelig- selvtillid.

Simple øvelser der former din figur

Sexet kvinde

Det træningsprogram vi viser nedenfor er enkelt, men meget effektivt. Du kan lave det derhjemme når du har tid og du har dårligt nok brug for yderligere remedier. Jovist, en madras kan være gavnlig, ligesom håndvægte hvis du vil skrue op for intensiteten (du kan bruge vandflasker), og musik kan også hjælpe dig med at bevare energien.

Antallet af gentagelser, rækkefølge og intensitet er noget du selv bestemmer. Du skal øge dette gradvist, for at undgå stivhed eller skader.

Overordnet set er det bedste at træne lidt hårdere trinvis, indtil dit mål er nået. Derefter kan du bare holde niveauet, for at vedligeholde tilstanden.

1. Squats

Kvinde der squatter

Først og fremmest er squats en af de klassiske øvelser der former din figur.

De er nemme at lave, der behøves ingen maskiner, og du kan lave dem til hver en tid. Derudover er de meget effektive til at styrke og give en god form til baller, lår og lægge.

Hvordan laver man squats?

  • For at lave squats, stil dig op og spred benene med samme afstand som bredden på dine hofter.
  • Bøj så lidt efter lidt ned i dine knæ. I samme bevægelse skal du sænke dine baller mod gulvet, så lang som du kan uden at flytte dine fødder.
  • uanset hvad, så sørg altid for at holde ryggen ret.

 

2. Hop

Kvinde der hopper

Hvis du udover at tone benene også har brug for at fjerne fedt, så skal du bruge en aerobics-øvelse. På denne måde øger du din modstandsdygtighed og dit iltoptag.

En glimrende måde at opnå dette, er ved at lave forskellige form for hop.

  • En hjemmeøvelse er at sjippe. Denne simple øvelse forbrænder en masse kalorier og fedt.
  • En anden mulighed for dem der lider af ledsmerter, kunne være at bruge en trampolin. Nu til dags kan man få individuelle trampoliner til øvelser derhjemme.

Husk dog altid, at du skal hoppe på spidsen af dine fødder, og ikke på dine hæle.

3. Planken

Kvinde der tager armboejninger - simple oevelser

Den midterste del af kroppen afslører altid om du er i form. Det er almindeligt at fedtet samler sig omkring maven, så glem ikke at træne dette område. Bemærk, at en god og sund kost også er af helt afgørende betydning for at holde din figur, især taljen.

Planken er en intensiv og effektiv øvelse når du skal styrke din mavemuskulatur:

  • Læg dig med ansigtet mod gulvet og støt på albuerne og tæerne.
  • Hold din krop løftet over gulvet, parallelt med gulvet, uden at løfte numsen for højt op, mens du holder din mave stram.
  • Hold denne stilling i så lang tid du kan.

4. Armbøjninger er en af de mest simple øvelser

Kvinde der laver armboejninger - simple oevelser

Overkroppen er mænds fascination, og en stor bekymring for kvinder. Hvad enten du ønsker at modvirke slaskede arme, eller du vil have et fast og smukt bryst, så skal du lave traditionelle armbøjninger.

Der er mange variationer af armbøjninger. Udgangspunktet er det samme som planken, som vi omtalte i forrige afsnit. Dog skal vægten her i bæres på albuerne, men på hænderne.

Du kan også lave dem med kun en arm, og så skifte til den anden. Alt dette afhænger af din styrke og dine præferencer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.