5 tegn på, at du er en giftig person

Hvis man ikke ønsker at være en giftig person overfor andre, hvorfor er man det så overfor sig selv? Man bør være den første person til at pleje sin egen velvære.
5 tegn på, at du er en giftig person

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vi har skrevet meget om de giftige person, der kan være i vores liv. Men hvad hvis den giftige person er en selv? Her får du 5 tegn på, at du er en giftig person!

En giftig person er en, som forgifter sig selv ved at være skyld i sin egen smerte.

Det er altid nemmere at se fejlene ved en anden person, men måsker forårsager ens forhold eller andre personer en smerte, fordi man lader det ske.

Måske er ens handlinger og de beslutninger, man tager, mere negative, end man tror. Det er derfor, vi i dag ønsker at skrive om fem tegn på, at man måske er ved at blive til en giftig person.

1. At være sammen med en person, som sårer en

Hvorfor bliver man sammen med en person, som forårsager en så meget smerte? Hvis man lader det fortsætte, så er det ikke den anden persons fejl – det er ens egen!

Det er måske ikke meningen, man skal leve sammen. Eller måske passer man ikke sammen, fordi man ikke deler de samme syn på verden eller de samme værdier. På trods af deres foragt, så lader man dem blive ved sin side.

Kvinde med fugl der aebner kjole

Når man opfører sig på denne måde, så er man en giftig person. Måske ikke overfor andre, men helt bestemt overfor sig selv.

Man passer ikke på sig selv eller beskytter sig selv fra den gift, som har gennemsyret ens forhold. Mere ødelæggende end det, så forsvarer man den person, som står ved ens side, som man godt ved, sårer en.

2. Beskylder sig selv for sine fejl

Ingen er perfekte, og vi laver alle fejl. Det er derfor, det er vigtigt at begynde at se dem som muligheder for at lære og derefter komme videre.

Hvis man ikke er i stand til at gøre det, og man konstant beskylder sig selv for fejltagelserne i sin fortid, så sårer man sig selv og gør, at man ikke kan komme videre.

Tydeligvist er man blevet for perfektionistisk. Og man forlanger for meget af sig selv.

Man er blevet så striks overfor sig selv, at enhver fejl, selv en lille en, vil være noget meget seriøst for en.

Man skal lære at acceptere sine fejltagelser og ikke at give sig selv skylden for dem. Det er noget positivt at lave fejl, så man bør ikke give sine fejltagelser en giftig kraft.

3. Undertrykke sine følelser

Takket være livets gang så er man måske gået igennem nogle komplicerede forhold, hvor man er blevet udsat for en del smerte. Dette har måske fået en til at holde sine følelser tilbage for at beskytte sig selv.

Det, man ikke ved, er, at dette er meget mere giftigt, end man tror. Hvis man ignorerer sine følelser, undertrykker og forsegler dem, så vil flere negative følelser dukke op.

Pige der graeder

Man bliver nødt til at lære at udtrykke dem uden frygt. For i dette liv bliver man nødt til at tage risici. Følelser er ligesom ønsker og lyster – de eksisterer for at blive udlevet.

Hvis man undertrykker sine følelser, så vil de før eller senere æde en op. Man vil blive en sørgelig person, som ikke er i stand til at elske eller blive elsket. Det fortjener man ikke. Man bør udtrykke det, man føler.

4. At være pessimistisk

Livet er ikke altid nemt. Men at vedtage en pessimistisk attitude er én af de værste ting, man kan gøre. Dette vil blive afspejlet i ens personlighed, og man vil give den følelse videre til andre.

Uanset hvor svært ens liv er lige nu, så vil en pessimistisk attitude ikke gøre det bedre; faktisk vil man næsten uden tvivl gøre det værre.

Pessimister er blandt de mest giftige personer, der findes. Ønsker du virkelig at være én af dem?

Lad optimismen være din bedste ven og undgå, at du forgifter dig selv.

5. Altid at lade andre komme først

At tænke på sig selv betyder ikke, at man er en egoistisk person. Det betyder snarere, at man elsker sig selv og beskytter sig selv på denne måde.

Vi er vant til at få at vide, at vi altid skal bekymre os om andres velvære, men hvad med os selv?

Når man ændrer sin attitude, så vil man måske virke som en egoistisk person i andres øjne, og man vil måske endda også føle sig som en.

Men det, man ikke ved, er, at man bliver en mindre giftig person.

Pige der er ked af det

En dag vil du måske selv blive til en giftig person uden at vide det. Man indser ikke, at giftige personer ikke blot påvirker dem omkring sig, men også en selv.

Man bør lære at tjekke sig selv og ikke være bange for at opdage nye ting omkring sig selv, som man måske ikke vil bryde sig om. Vi laver alle fejl, men det er i vores hænder at forbedre dem.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.