5 ting, som du muligvis ikke ved om kolesterol

Den #1 dødsårsag er stadig hjertesygdomme og komplikationer. Bare at holde øje med, hvad du spiser, er ikke nok til at få balanceret kolesterol. Lær om flere almindelige misforståelser omkring kolesterol i denne artikel.
5 ting, som du muligvis ikke ved om kolesterol

Sidste ændring: 07 april, 2019

Nogle gange, når vi bliver diagnosticeret med højt kolesteroltal kommer det som en overraskelse. Hvordan kan jeg have forhøjede niveauer, hvis jeg spiser godt og ikke er overvægtig? I denne artikel vil vi fortælle dig om 5 ting, som du muligvis ikke ved om kolesterol!

Mange mennesker forstår ikke rigtig denne lidelse. Forhøjet kolesterol dukker ikke bare op hos mennesker, der er overvægtige eller når de når en vis alder.

Dit hjertes tavse fjende vises, når du mindst venter det. Det værste er, at man ikke kan se det, da det ikke viser symptomer, indtil det første advarselstegn: Hjertesvigt, et hjerteanfald...

Du har brug for regelmæssig sundhedstjek hos din læge. Det betyder ikke noget, hvis du er 20, 40 eller 60 år. Efter alt betyder det at blive informeret at have de værktøjer, du har brug for at håndtere disse sygdomme.

Lad os lære nogle nyttige fakta du muligvis ikke ved om kolesterol.

1. Hvor kommer kolesterol kommer fra?

Vi er meget vant til at høre ordet ”kolesterol”, men hvad er det rent faktisk? Hvor kommer det fra?

Her er hvad du behøver at vide:

 • Først og fremmest, er det vigtigt at vide, at kolesterol ikke er dårligt. Et overskud af det giver bagslag, men denne type fedt er uundværlig for dannelsen af ​​kroppens celler.
 • Når for meget af det bliver produceret, skal det opbevares et sted. Dine arterier er en af ​​de foretrukne ”lagerområder,” og som et resultat heraf, bliver det farligt.
 • Kolesterol skabes også i leveren. Dette er lidt af et problem: du får også en andel kolesterol fra fødevarer.
 • Med andre ord, er der to måder, hvorpå din krop får kolesterol: fra din lever og fra ”usundt” mad, du så godt kan lide.

Vi er nødt til at begynde at kontrollere vores indtag af fødevarer, der øger kolesteroltallet. Dette er endda også anbefalet hos børn.

Laege

Anbefalet læsning efter “5 ting, som du muligvis ikke ved om kolesterol”:

Glem ikke, at den #1 dødsårsag er stadig hjertesygdomme   og komplikationer.

2. ”Godt” kolesterol og ”dårligt” kolesterol

Vi hører også en masse om godt og dårligt kolesterol. Nøglen er at holde en passende balance mellem de to og især aldrig går videre end grænsen på 200 mg om dagen.

Lad os se på, hvad forskellen er mellem disse to typer af kolesterol i detaljer:

 • Godt ​​kolesterol eller HDL, er ansvarlig for at skubbe kolesterol i arterierne mod leveren, så det kan fjernes. Så hvis dit niveau af HDL er lidt højt, er der ingen risiko.
  Dette er positivt, så længe dit dårlige kolesterol aldrig går op over 200 mg om dagen.
 • Dårligt kolesterol eller LDL, på den anden side, har til opgave at transportere kolesterol fra leveren til de andre organer. Det er et reelt job, fordi hvad det forsøger at gøre er at reparere cellemembraner.

Men der er et problem, når der er for meget. Således, at det ophobes.

3. Kolesterol og dets genetiske side

En Familie historie med hyperkolesterolæmi er en realitet, vi ikke kan ignorere. Vi taler om en sygdom, der går fra forældre til deres børn og kan forårsage hjerteanfald i en meget ung alder, for eksempel.

Familie der spiser udenfor
 • Dette er ikke blot anekdotisk; det er en meget relevant virkelighed, som du bør drøfte med din læge, hvis dine forældre har eller har haft forhøjet kolesterol.
 • Familiær hyperkolesterolæmi sker på grund af en defekt i kromosom 19. Denne lille ændring gør din krop ude af stand til at fjerne dårlig kolesterol eller LDL, og så det stopper med at opbygge sig.
 • Familiær hyperkolesterolæmi kan også gøre det ikke så let at reducere kolesteroltallet. Der er modstand. Dog kan medicin have gode resultater.
 • Denne tilstand kan gøre, at folk under 40 har hjerteanfald. Problemet kan udvikle sig til et dødelig punkt uden at du selv ved det, hvis du ikke får dit kolesteroltal kontrolleret regelmæssigt.

Vi anbefaler denne artikel efter “5 ting, som du muligvis ikke ved om kolesterol”:

Prøv en leverudrensning med lægeplanter

4. Plantesteroler og kolesterol

Nogle mennesker tror, ​​at spise supermarkedets klassikere, der er lavet med plantesteroler vil løse deres forhøjede kolesteroltal problem.

Lad os gøre dette klart: plantesteroler hjælper, men er ikke svaret.

Når det kommer til plantesteroler, får vi at vide, at indtagelse af mellem 1,5 og 2,4 gram plantesteroler hver dag vil hjælpe med at reducere kolesterolindholdet i blodet med 7 til 10% efter tre uger.

Men for at få en ordentlig balance i kolesterolen, er vi nødt til at gøre mere.

Valnoedder - ikke ved om kolesterol

5. Nogle gange er det at spise godt ikke nok

Øge dit indtag af frisk frugt og grøntsager vil ikke være nok, hvis for eksempel, du fortsætter med at ryge. At reducere mængden af sukker og mættet fedt, du spiser, vil ikke være nok, hvis din vægt stadig er for høj. Husk:

 • Når plakken allerede har hærdet blodårerne, bliver du nødt til at implementere mange flere strategier for at få den indre balance.
 • En god kost bør ledsages af motion, fysisk aktivitet, og ændring af nogle usunde vaner.
 • Det er også vigtigt at stoppe med at ryge, have en aktiv livsstil, og vide hvor mange kalorier du bør indtage i henhold til din krop og dit niveau af fysisk aktivitet.

Tøv ikke med at spørge din læge om disse emner. At tage sig af dit kolesterol er afgørende.

Du må ikke udskyde det til i morgen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.