10 ofte ignorerede symptomer på hjertesygdomme

Selvom symptomerne kan skyldes mindre alvorlige sygdomme, så bør du gå til lægen for en sikkerheds skyld.
10 ofte ignorerede symptomer på hjertesygdomme

Sidste ændring: 14 november, 2018

Hjertesygdomme er den hyppigste dødsårsag på verdensplan, mere end nogen form for kræft eller kronisk lidelse. Ifølge en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) døde der på verdensplan omkring 17,3 millioner mennesker i år 2008 som følge af hjertesygdomme. Dette tal forventes at stige til 23 millioner inden 2030. Derfor er det enormt vigtig at du kender til symptomer på hjertesygdomme – især dem de fleste ignorerer.

Hvorfor forårsager hjertesygdomme så mange dødsfald? Mange hjerteproblemer er blandt andet et resultat af dårlig ernæring, en stillesiddende livsstil, forurening eller tobak. De mange dødssfald skyldes dog, at mange ignorerer advarselstegnene og symptomerne, og der opstår længe inden, de søger professionel hjælp. Størstedelen af symptomerne på hjerteproblemer er ikke alvorlige og kan forveksles med symptomer på andre sygdomme.

At lære at genkende symptomerne på hjertesygdomme kan redde liv. Så at holde dig informeret er et skridt i den rigtige retning mod forebyggelse. Nedenfor vil vi give 10 advarselstegn på hjertesygdomme, som du ikke skal ignorere.

Svimmelhed og vejrtrækningsproblemer kan være symptomer på hjertesygdomme

Svimmelhed og vejrtrækningsproblemer er tegn, som kan indikere et hjerteanfald. Disse symptomer kan føre til tab af bevidstheden og indikerer abnormaliteter som arytmi.

Udmattelse

Træthed

Dette symptom rammer især kvinder og kan forekomme under et hjerteanfald. Du kan også føle dig udmattet dage, timer og sågar uger inden et hjerteanfald. At føle sig udmattet ofte kan være et tegn på en form for hjerteproblem.

Selvfølgelig kan dette symptom også være tegn på andre sygdomme, så det er bedst at konsultere din læge for at få en ordentlig diagnose.

Kvalme eller manglende appetit

Mange mennesker oplever kvalme og opkast, når de får et hjerteanfald. Derudover kan et symptom som oppustethed forbundet med hjertesvigt forstyrre appetitten.

Brystsmerter

Brystsmerter er et klassisk symptom på hjerteanfald, men forekommer ikke i alle tilfælde. Jean C. McSweeney, en forsker på University of Arkansas School of Medical Science and Disease, sagde at dette er det første symptom folk kigger efter, men det fremkommer ikke i alle tilfælde. McSweeney erklærede, at denne smerte føles som om, at “en elefant sidder på dit bryst”, men kan også manifestere sig som en ubehagelig følelse af tryk eller at være fyldt op.

Smerter i forskellige dele af kroppen

hjertesygdomme

Brystsmerter er den mest almindelige smerte rapporteret under hjerteanfald. Smerten kan dog sprede sig til armene, albuerne, rygraden, halsen, kæben eller maven. Faktisk manifesterer smerter sig i nogle tilfælde ikke i brystet, men i andre områder på kroppen.

Uregelmæssig puls

En puls der til tider ændrer sig, anses for at være normalt. Men når uregelmæssigheden ledsages af svaghed, svimmelhed eller vejrtrækningsproblemer, så kan det være et tegn på hjerteanfald, hjertesvigt eller arytmi.

Åndenød

At blive forpustet uden nogen grund, for eksempel mens du slapper af, kan være tegn på lungesygdomme som astma eller kronisk obstruktiv lungesygdom. På samme tid kan det også være et tegn på hjerteanfald eller hjertesvigt. Under et hjerteanfald kan åndedrætsbesvær ledsages af brystsmerter, men ikke i alle tilfælde.

Sved

hjertesygdomme

Et udbrud af koldsved, især imens du slapper af, er et tegn på hjerteanfald. Dette symptom forekommer lige inden anfaldet.

Inflammationer kan være symptomer på hjertesygdomme

Et hjertesvigt kan forårsage en akkumulering af væsker i kroppen. Hævelsen er mærkbar i fødder, ankler, ben og mave.

At se bleg eller syg ud

Mange mennesker bliver blege eller grå før et hjerteanfald. Når blodtrykket falder, vil personen se syg ud.

Vi har nu delt nogle af de mest ignorerede symptomer på hjertesygdomme – husk at hold øje og passe på dig selv og dine kære!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.