5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold

Når vores forhold er baseret på kommunikation og respekt, bør disse ting ikke påvirke os. Men det er en god idé at kende til de mulige problemområder.
5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Mange af os er enige om, at det er vigtigt at føle sig elsket. At finde et forhold, hvor man føler sig elsket og værdsat er et af livets største nydelser. Her er 5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold.

Men man bør huske, at kommunikation altid kan forårsage problemer. Dette gælder også selvom, man passer perfekt sammen med sin “sjæleven“.

Der er mange forskellige årsager. Nogle gange skal vi håndtere baggage fra tidligere forhold. Ekskærester, som ønsker at bevare det samme forhold, som man havde i fortiden, kan give problemer.

Andre gange vil vigtige personer kræve både ens opmærksomhed og ens tid. Men man bør have i baghovedet, at dette kan skade ens forhold.

Er du klar til 5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold?

1. Svigermødre

Idéen om, at mødre altid er til stede i vores forhold, er meget populær. Dette kan være svært i de fleste tilfælde. Problemet opstår især for mange personer, som har det svært med deres forældre.

På den ene side ønsker både en selv og ens partner at give forholdet en betydning. På den anden side vil ens mor altid være en vigtig del af ens liv.

I så fald er det bedste, man kan gøre, at være tålmodig. Man kan måske endda tænke på, hvordan man selv vil have det, når ens børn begynder at være i forhold.

For størstedelen er det en god idé at skabe et godt forhold til ens partners mor. Når man gør dette, bør man også sætte og bevare grænser. Nogle svigermødre kan være mere komplicerede end andre. Hvis de er det, så er tålmodighed meget vigtigt.

Anbefalet læsning efter du har læst om 5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold:

Bliver du i et forhold grundet skyld, frygt eller medlidenhed?

2. Venner fra arbejde

To personer der snakker paa arbejdet

En stor ting, som man ser igen og igen er, at ens kolleger altid får den bedste del af en. Man bliver altid nødt til at have en god attitude på arbejdet. Det er den side af en, som de ser. Man støtter hinanden. Man går måske endda ud og spiser sammen.

Det er dog normalt at opføre sig anderledes derhjemme end på arbejdet. Denne forandring kan ramme en ret hårdt.

Man begynder at tænke på de huslige opgaver, man stadig skal have gjort. Og ens partner er måske ikke i et godt humør.

Det er vigtigt, at man ikke taler om sine venner fra arbejdet for meget derhjemme. Man bør heller ikke gå ud med dem alene.

For at være ærlig er jalousi et følsomt emne. Det er meget muligt, at ens partner ikke bliver vred, når man går ud med sine venner. Men det er altid en god idé at sætte tingene i perspektiv.

Spørg dig selv, hvordan du ville have det, hvis han eller hun altid gik ud med den samme person af det modsatte køn?

3. Bedste venner

Man kan ikke benægte det. Dette er et problem for alle. Vi kan alle være jaloux på vores partners bedste ven. Og ens partner har det sikkert på samme måde. De taler trods alt mere frit med deres venner end med en selv.

På dette tidspunkt kan du have alle former for tvivl. Du er måske endda bekymret for, at deres forhold vil ødelægge dit forhold. Øjeblikket vil måske endda komme, hvor du har mistanke om, at der er noget galt.

Det vigtigste at gøre er at opretholde en god kommunikation med din partner. Lad dem vide, at dette går dig på.

Man bør også lade dem vide, at man ikke ønsker at skabe en anspændt situation. Ens partner bør vide, hvordan man sætter passende grænser for at undgå yderligere problemer.

Og man bør huske, at ens partner sikkert har det på samme måde. Giv dem tid og lidt plads.

Læs også nedenstående artikel efter du har læst 5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold:

Hvorfor du ikke slutter et forhold, der ikke længere fungerer

4. Kæledyr

Det lyder måske beynderligt, men forhold til ens kæledyr kan påvirke ens romantiske forhold.

Dette sker normalt kun, når man kun har et kæledyr. Man giver sit kæledyr ubetinget kærlighed. Men denne kærlighed er ikke ligesom den kærlighed, man lægger i et ægteskab.

Nogle gange føler ens partner, at det er nemmere at give sit kæledyr opmærksomhed frem for at håndtere livets problemer. Der er nogle tegn, man kan holde øje med.

Hvis ens hund optager plads i sengen, der burde være til ens partner, bør man tænke over det. Man bør også være påpasselig med ikke at udvise mere kærlighed overfor sine kæledyr, ens man gør overfor sin partner.

5. Personlige trænere

Når man træner, får man gang i alle mulige former for hormoner. Et større hormon, det bliver frigivet under træning, er endorfiner. Disse gør os glade og får os til at have det godt. På grund af det er fitness centeret et glimrende sted til at møde en kæreste. Med mindre man selvfølgelig allerede har en.

Ens partner kan naturligt føle jalousi, hvis man snakker meget med sin træner. Dette kan give dem alle mulige forkerte idéer.

Hvis man ønsker at have et sundt forhold, bør man have dette i baghovedet: Man må gøre det tydeligt, at man kun har et professionelt forhold.

Vi vil ikke foreslå, at du skifter træner. Tillid er trods alt meget vigtigt i et forhold. Men man bør måske overveje at spørge sin partner, om han vil træne sammen. Hvis han vil det, vil han finde ud af, at træneren behandler alle på samme måde.

Grænser og tillid: Nøglen til et succesfuldt forhold

Når man deler sit liv med en anden person, bliver denne person en del af ens familie. Man bliver nødt til at være sikker på, at man laver tid til dem.

Vi ved, at arbejde, børn og andre opgaver er vigtige. Men man bør huske, at man selv valgte at finde sammen. Hvis man er gift, bør man huske, at de er ens partner for livet.

Lad ikke disse forhold tage dig væk fra dem. Det er nødvendigt at sætte grænser, kommunikere og stole på hinanden.

Hvilke af de 5 ting, der ødelægger ens romantiske forhold havde du regnet ud i forvejen?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Fernando Maureira Cid, “LOS CUATRO COMPONENTES DE LA RELACIÓN DE PAREJA”, Revista Electrónica de Psicología Iztacala. 14, (1), 2011
  • Gema Lendoiro, “Suegra y nuera, un clásico en las (malas) relaciones familiares”, artículo en La Razón, 2018
  • “Celos”, Artículo en wikipedia
  • VAN SOMMERS, Peter Los celos. Reconocerlos Comprenderlos Asumirlos Editorial Paidós, 1989 – 254 páginas pág 103

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.