Bliver du i et forhold grundet skyld, frygt eller medlidenhed?

Hvis du er i et forhold på grund af medlidenhed, bør du måske beslutte, om det er den bedste ide for jer begge. Måske er det bedre at afslutte forholdet.
Bliver du i et forhold grundet skyld, frygt eller medlidenhed?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Bliver du i et forhold med nogen grundet medlidenhed, skyld eller frygt, er det nu tid til at spørge dig selv, hvorfor du involverer dig selv i alt dette.

Du føler nok ikke, at dit forhold ikke er baseret på kærlighed, når det skal være sådan.

Nogle gange føler vi synd og det genererer skyld. De går hånd i hånd.

Vi kan føle os skyldige af mange grunde. Den anden person er meget sød, og vi elsker hinanden meget. Derfor, hvordan kan vi afslutte et forhold og gøre enorm skade?

Frygt er derimod en helt anden historie. Her finder du tilfælde af mishandling og en vis frygt for, at du skal fortsætte med at være i forholdet.

For eksempel kan du måske lide af følelsesmæssig afhængighed.

Bliver du i et forhold på grund af medlidenhed eller skyld? Det er en dårlig ide

Kvinde krammer sin kaeretse og graeder

Hvis du forbliver sammen med din partner grundet medlidenhed eller skyld, men du vil afslutte forholdet, så skal du være opmærksom på, at du gør meget mere skade ved at forblive sammen, selvom det måske ikke virker sådan.

Den anden person fortjener ikke at være sammen med nogen, der ikke er helt ærlig. Du elsker ham måske ikke, men medlidenhed og skyld forhindrer dig i at gøre, hvad du vil gøre.

Som mennesker har vi den store magt i form af empati. Dette kan virke til vores fordel eller modvirke det. Når vi vil forlade vores partner, kan det være, at hans tårer og tristhed får os til at føle os dårligt tilpas.

Dette er noget, som alle ønsker at undgå. Selvom det er naturligt, bør du virkelig ikke udsætte en beslutning, der vil gavne begge mennesker.

Selvom vi tror, at når vi går fra hinanden, så ender vi altid med at tabe, men mange gange ender vi med at vinde og det samme gælder vores partner.

Bliver du i et forhold på grund af frygt?

Mand der krammer sin kaereste

Det er meget anderledes, hvis du bliver i et forhold på grund af frygt.

Hvad er årsagen til denne frygt? Måske har du vist din hensigt om at gå fra hinanden, og han har truet dig. Er du bange for at han vil skade dig fysisk Er dette noget der sker i dit forhold?

I denne situation kan frygten være lammende. Ikke desto mindre er det meget vigtigt at opbygge modet til at afslutte dette.

I mange lande er der sikre steder for kvinder at gå til for at få hjælp med denne type forhold. Husk: du har den ultimative beslutning.

Hvis frygten er af anden grund, kan det skyldes følelsesmæssig afhængighed. Du kan være bange for, at du vil ende op alene, og du vil ikke finde nogen anden.

Dette er et problem, der rammer mange mennesker, og der kan være behov for professionel hjælp. Med hjælp kan du opdage, hvordan du i virkeligheden ikke behøver nogen for at være lykkelig, og du kan afslutte dit forhold uden at være bange for noget.

Afslut det for dit helbreds skyld

Kvinde i moerk gade - bliver du i et forhold

Hvis du forbliver i et forhold grundet medlidenhed, skyld eller frygt, er det vigtigt, at du ved, at du skal slå op for dit helbreds skyld. Faktisk kan det være sundt for dit forhold.

Disse tre følelser tilsammen skaber ikke kun problemer med din partner; forholdet kan også blive til noget meget giftigt.

Alt dette sker, fordi du undgår at afslutte det en gang for alle.

Du skal være klar over, at det er naturligt at føle medlidenhed, skyld eller frygt, men det er din pligt at konfrontere dem. De betyder jo, at du begrænser din og den anden persons lykke.

Bliver du i et forhold på grund af medlidenhed, skyld eller frygt, skal du overveje, hvordan dette ikke gavner nogen af jer. Du vil se, at i virkeligheden gør dette meget mere skade hos jer begge.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Urbiola, I., & Estévez, A. (2015). Dependencia emocional y esquemas desadaptativos tempranos en el noviazgo de adolescentes y jóvenes. Behavioral Psychology/ Psicologia Conductual.
  • Aiquipa Tello, J. J. (2015). Dependencia emocional. Revista de Psicología.
  • ¿Qué es la dependencia emociona? http://www.dependenciaemocional.org/definicion.html

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.