5 tips til at skjule hårtab

For at styrke håret indefra og ud, skal du have en balanceret kost og undgå fedt og forarbejdet mad. Der findes dog også nogle produkter, der kan hjælpe med at behandle hårtab.
5 tips til at skjule hårtab

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hårtab er et af de mest almindelige hårproblemer hos både mænd og kvinder. Det kan se grimt ud og forårsage bekymring. Det kan også være et tegn på, at noget ikke fungerer rigtigt i din krop. I denne artikel vil du få 5 tips til at skjule hårtab!

Tips til at skjule hårtab

Det at skjule hårtab og fremme ny vækst er en næsten umulig bedrift, som kræver meget opmærksomhed og mange behandlinger til at håndtere problemet og forbedre sundheden af hovedbunden.

Godt hår betyder meget for hvor sund og tiltrækkende, man ser ud i andres øjne – især for kvinder. Det er ganske forståeligt, at de fleste af dem, der lider af hårtab, meget gerne vil finde en behandling.

Nogle gange er hårtab kun midlertidigt, mens det andre gange kan blive mere permanent.  Lige meget hvad findes der et par gode fif, der kan skjule hårtab og forebygge yderlige tab.

Klipning og stil

Kvinde med kort blond haar

For det første kan det hjælpe at få sig en kort frisure. Hårtab kan nogle gange blive værre eller se værre ud, hvis man har meget langt hår.

En kort frisure ser større ud, og gør det mindre sandsynligt, at hårene falder ud. 

Langt hår vejer mere og har det med at falde af nemmere. Det helt korte pixiehår er for eksempel på mode og ser også rigtigt godt ud.

Frisure

Frisuren spiller en vigtig rolle i at skjule hårtab, fordi du kan give effekten af mere volume og sætte det, så det dækker områder, hvor hårtabet er mere fremtrædende.

Et trick er at dele håret langs siden i stedet for igennem midten. 

Hvis du er på udkig efter en mere sofistikeret frisure, kan du altid gå tilbage til de gamle klassikere. Men hvis du er mere kreativ kan du bruge hårbånd og andet tilbehør til at sætte håret, hvor du behøver det mest. 

Farven

Person der faar en klipning

Farve med skadeligt indhold af kemikalier kan forværre tyndende hår og forårsage alvorlig skade på hovedbunden. 

Der er dog nogle farver, som indeholder sunde sammensætninger til dit hår, som er ideelle til at ændre farven, når det er mest belejligt.

Mørkere toner som brun og sort gør generelt hårtab mere tydeligt. Lyse striber kan til gengæld hjælpe med at skjule hårtab.

Blonde toner er helt klart bedre til at skjule hårtab.

Extensions

Dette trick er mest populært blandt kvinder, der ikke lider af meget slemt hårtab. Extenstions giver den hurtigste og mest tydeligste effekt. Det kan være en rigtig god måde at få fyldigt hår, hvis ens eget er lidt tyndt.

Problemet med extensions er, at de næsten altid kan ses eller behøver at blive farvet for at matche resten af håret.

Det er vigtigt at få den rigtige farve, og vælge extensions i god kvalitet. De ser også bedst ud, når man har øvet sig på at sætte det rigtigt på.

Behandling til at bekæmpe tyndende hår

Kokos olie

Det at skjule tyndt hår betyder ikke, at du skal glemme behandlinger, som ernærer håret og forhindrer yderligere tab.

Der er mange produkter på markedet, som kan købes til mange forskellige priser alt afhængigt af mærke eller kvalitet. Men til dem, som ønsker en naturlig løsning, har vi en god behandling mod hårtab, som vi gerne vil dele.

Ingredienser

 • 3 spiseskefulde mandelolie
 • 3 teskefulde castorolie
 • 3 spiseskefulde kokosolie
 • 1 teskefuld æterisk lavendelolie
 • 3 E-vitaminkapsler

Vejledning

 • Bland først alle olierne sammen undtagen lavendel.
 • Bland herefter lavendel og indholdet fra e-vitaminkapslerne i.
 • Hæld miksturen i en glasflaske og opbevar det på et tørt og køligt sted.

Sådan bruger du det

 • Tag en lille smule af miksturen og masser det nænsomt ned i hovedbunden med dine fingerspidser.
 • Gentag denne behandling dagligt, før du går i seng og lad det virke over natten. 


 • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
 • Rahman Mat Amin, A., Abu Bakar, R., & Jaafar, R. (2014). 27-30-Article The Effectiveness of Coconut Oil Mixed With Herbs To Promote Hair Growth. International Journal of Ethics in Engineering & Management Education Website: www.ijeee.in.
 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (1999). Effect of coconut oil on prevention of hair damage. Part 1. Journal of the Society of Cosmetic Chemists.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.