Tre urtekure der bekæmper hårtab

For at styrke dit hår kan du bruge urtebehandlinger, der supplerer din normale hårplejerutine. Husk at du også er nødt til at have en afbalanceret daglig kost, der giver din krop alle de næringsstoffer og vitaminer, den behøver for at fremme en sund hårvækst.
Tre urtekure der bekæmper hårtab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Alle oplever som minimum noget hårtab, hvilket er helt naturligt. Men til tider kan vi være chokerede over at se en overdreven mængde af vores hår falde ud, uanset om det er på grund af en ændring i klimaet, stress, eller metaboliske eller hormonelle forandringer. Hvad kan du gøre ved det? God ernæring er altid vigtigt – især at få mineraler som jern og zink. Læs med her og find ud af tre urtekure der bekæmper hårtab!

De bedste urtekure der bekæmper hårtab

Nu og da kan du være i underskud af jern, for eksempel. Dette er en almindelig årsag til hårtab. Andre gange kan det skyldes ændringer i stofskiftet, sygdomme eller lidelser som hypotyreose, hereditær, eller bare tiden – alle disse faktorer gør det vanskeligt at opretholde en manke af tykt, smukt hår. Og du skal tage dem alle i betragtning, når du søger en løsning.

Men kan urtebehandlinger virkelig hjælpe? Selvfølgelig præsenterer vi dem her som kosttilskud – de kan være nyttige, men de kommer ikke til at få dit hår til at vokse sig tykkere, af sig selv. Hvad de gør, er at stimulere og give næring til hårsækkene. De kan også behandle og reparere håret, hvilket giver en masse fordele. Det er et skud værd, så noter følgende.

1. Rosmarin og nælde creme

Naeldeblomst

Denne behandling er simpelthen fantastisk. Det er et klassisk middel, der har været brugt i årevis, til at begrænse hårtab hos mænd – brændenælderod blokerer produktionen af hormonet kendt som DHT, som er ansvarlig for mandligt mønster skaldethed. Hvordan laver du denne creme? Det er virkelig simpelt. Alt du skal gøre, er at indsamle noget brændenælderod og to kviste rosmarin og koge det i to kopper vand. Når du har brygget denne blanding, lad det køle, derefter anvend væsken i vådt hår ved hjælp af en blid massage, før skylning med varmt vand.

2. Padderok og geranium behandling

Kvinde der vasker haar

Overrasker denne kombination dig? Nå, men det er meget nyttigt. Dens effektivitet skyldes primært det faktum, at padderokgræs indeholder cystein, selen og silica, som alle styrker hår og fremmer dets vækst. Når det kombineres med geranium, nærer det yderligere hårsækkene og producerer nye hår. For at lave dette, er alt du behøver, at koge en liter vand og tilsætte 7 spiseskeer tørret padderokgræs med 5 geraniumblade. Så let. Lad blandingen køle af, inden anvendelse i fugtigt hår. Brug en kraftig massage og skyl ikke – brug ikke hårtørreren og lad det lufttørre i stedet. Hvis du gør dette tre gange om ugen, vil du begynde at se resultater.

3. Æblecidereddike og salvie te

Aeblecidereddike

Dette er den tredje urtebehandling du skal prøve. Æblecidereddike indeholder svovl, som er en vigtig bestanddel af sundt hår. Når det kombineres med salvies kræfter, plejer det hovedbunden og stimulerer væksten af nye hår. Du skal blot lave en te ved hjælp af tre spiseskefulde tørret salvie med to kopper kogende vand. Lad det stå og tilføj en halv kop æblecidereddike. Igen, bare massér denne blanding i fugtigt hår, og skyl derefter med varmt vand før regelmæssig vask. Og bare rolig – dit hår vil ikke lugte af eddike. Tværtimod vil dit hår skinne og se meget smukkere ud.

Har du tænkt dig at prøve en af vores urtekure der bekæmper hårtab?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Shen, Y.-L., Li, X.-Q., Pan, R.-R., Yue, W., Zhang, L.-J., & Zhang, H. (2018). Medicinal Plants for the Treatment of Hair Loss and the Suggested Mechanisms. Current Pharmaceutical Design. https://doi.org/10.2174/1381612824666180911114810
  • Lourith, N., & Kanlayavattanakul, M. (2013). Hair loss and herbs for treatment. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12051
  • Pekmezci, E., Dündar, C., & Türkoğlu, M. (2018). A proprietary herbal extract against hair loss in androgenetic alopecia and telogen effluvium: A placebo-controlled, single-blind, clinical-instrumental study. Acta Dermatovenerologica Alpina, Pannonica et Adriatica. https://doi.org/10.15570/actaapa.2018.13
  • Murata, K., Noguchi, K., Kondo, M., Onishi, M., Watanabe, N., Okamura, K., & Matsuda, H. (2013). Promotion of hair growth by rosmarinus officinalis leaf extract. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.4712

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.