Seks olier, der fremmer hårvækst

Naturlige olier er et sundt og overkommeligt alternativ til kommercielle produkter, der reparerer skadet hår. Takket være deres egenskaber, hjælper de dit hår med at vokse sig stærkt og sundt.
Seks olier, der fremmer hårvækst

Sidste ændring: 12 oktober, 2018

De fleste mennesker sætter pris på deres hårs sundhed, som er udsat for talrige faktorer, der kan svække det og forårsage problemer som tørhed og hårtab. Ofte tyr folk til kommercielt tilgængelige behandlinger for at genoplive håret og stimulere mere vækst. Men nogle af disse er uoverkommeligt dyre eller giver ikke de forventede resultater. Her i artiklen gennemgår nogle af fordelene ved forskellige olier.

Heldigvis er der mere overkommelige og effektive måder at reparere dit hår på og hjælpe det til at vokse sig sundere og smukkere.

Hemmeligheden ligger i brugen af naturlige olier, som er dine bedste alternativer for hårplejeprodukter , som vil fremme hårvækst.

Kokosolie

Kokosnødde-olier

Kokosolie er lavet af middelkædede triglycerider, der er i stand til at gennemtrænge cellemembraner for at nære dit hår i dybden.

Dette er en ideel olie til at forhindre tab af proteiner og til at imødegå tabet af naturlige olier gennem daglig eksponering for giftstoffer eller shampoo.

Hvordan bør du bruge det?

 • Smør lidt kokosolie i dit hår og hovedbund,ved at massere det i.
 • Kokosolie kan også anvendes som grundingrediens i genoprettende hårmasker, med f.eks. moset avocado.

Olivenolie

Et hormon kaldet dihydrotestosteron (DHT) kan være ansvarlig for at reducere størrelsen af hårsækkene og forårsage hårtab.

Olivenolie indholder vigtige antioxidanter, der hjælper med at blokere produktionen af dette hormon. Ud over bekæmpelse af frie radikaler, stimulerer det også blodcirkulationen og tilfører næringsstoffer, der er væsentlige for en sund hårvækst.

Hvordan bør du bruge det?

 • Ideelt set burde du komme olivenolie direkte på hovedbunden til maksimal gendannelse.
 • For de bedste resultater kan du blande olivenolie med rosmarinolie.

Vil du vide mere? Læs: 10 nye og overraskende anvendelser af ekstra jomfru olivenolie

Ricinusolie

Ricinusolie

Ricinusolie bruges ofte som naturligt afføringsmiddel takket være dens virkninger på fordøjelsessystemet. Men derudover har det vist sig at indeholde visse næringsstoffer, der nærer og styrke hår, til at fremme en sund og hurtig vækst.

Ricinusolie indeholder ricinusoliesyre, der virker som et antibakterielt og antisvampemiddel, ideelt til forebyggelse af infektioner i hovedbunden forårsaget af svamp.

Hvordan bør du bruge det?

 • Smør lidt ricinusolie i dit hår og hovedbund,ved at massere det i. Det er ideelt at gøre dette hver nat, så det kan fungere, mens du sover.

Jojobaolie

I modsætning til andre essentielle olier gennemtrænger jojobaolie ikke hår-røret. I stedet forsegler det hårfolliklen og hjælper det med at holde fugtigheden for at forebygge tørhed og forhindre talg i at blokere rødderne.

Hvordan bør du bruge det?

 • Du kan anvende jojobaolie direkte til dit hår og hovedbund, men du bliver nødt til at skylle det ud for at undgå at det føles fedtet.
 • En anden god mulighed er at tilsætte jojobaolie til din almindelige shampoo i forholdet 8 til 1, og derefter vaske dit hår som du plejer.

Rosmarinolie

Rosmarinolie

En af de mest populære olier af valg for hurtig hårvækst er uden tvivl rosmarinolie. Denne særlige olie hjælper med at udvide blodkarrene og stimulere celledeling, som til gengæld signalerer til hårfolliklerne om at producere nyt hår.

Man mener at denne olie har evnen til at standse hårtab og forebygge tidlig aldring. Det bekæmper også skæl og blødgør sart hår.

Hvordan bør du bruge det?

 • Du kan anvende denne olie direkte i dit hår og hovedbund for at få mest gavn af den.
 • For at forstærke effekten, skal du varme en spiseskefuld rosmarinolie med en spsk. olivenolie og tilsætte nogle tørrede rosmarinblade. Anvend denne blanding på hele din hovedbund, og lad den sidde i en halv time før skylning.

Avocadoolie

Avocadoolie

Takket være dens høje indhold af sunde fedtsyrer og vitaminer, er avocadoolie blevet et af de mest populære produkter, som fremmer naturlig hårvækst.

Faktisk findes denne ingrediens allerede i mange af de kommercielt tilgængelige produkter, som påstår at kunne forbedre hårets sundhed.

Avocadoolie indeholder A-, B6- og E-vitaminer til at nære, reparere og forbedre hårkapillærerne. Den er også rig på antioxidanter, der øger blodtilførslen til hårsækkene, og fremmer hårvækst.

Hvordan bør du bruge den?

Opvarm en spiseskefuld avocado olie med lige dele olivenolie, og anvende det til dit hår og hovedbund ved hjælp af en blid massage. Pak dit hoved ind i et håndklæde og lad det virke i 20 minutter før skylning

This might interest you...
9 olier der gør dig smukkere på 7 dage
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
9 olier der gør dig smukkere på 7 dage

Vil du også have en genvej til at blive smukkere? Prøv en af de her 9 olier der gør dig smukkere på 7 dage. Læs alt om dem her. • håret

 • hårplejeprodukter

 • kokosolie

 • hovedbunden 

 • 10 nye og overraskende anvendelser af ekstra jomfru olivenolie

 • jojobaolie 

 • hårtab 

 • avocado