5 tricks til at forbedre seksuelt begær

Hvis en person mangler seksuelt begær, bør det ikke tages let, fordi at have sex er en del af livet og vigtigst af alt, en fornøjelse.
5 tricks til at forbedre seksuelt begær
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du hørt om seksuelle følelser? Nåh, de er en del af hverdagen. Seksuelt begær kræver en eller flere af følgende: lyst, tiltrækning og forelskelse.

Det er klart, at hver enkelt element indeholder sin egen mening og årsag, men når det kommer til seksuelle forhold, er de dog alle tre forenet.

 • Seksuelt begær: Begær er, hvad der driver dig for at søge seksuel interaktion. Det er ikke kun psykologisk, fordi det stiger efter dine ungdomsår eller når hormonelle ændringer opstår.
 • Attraktation: Når du har lyst, sker der noget, du føler at en bestemt person tiltrækker dig på en uforklarlig måde.
 • Kærlighed: Dette er den fase, hvor alle andre elementer kommer sammen. Du bliver forelsket, når du ønsker og føler tiltrækning mod en anden person.

Ideelt set vil dette være én person, der opfylder alle dine behov.

Hvad er seksuelt begær?

Dette er også kendt som den seksuelle motor. I et enklere udtryk, er det ønsket om at være hos en anden person i en seksuel forstand.

En fejl, som mange mennesker begår, er imidlertid at ligestille seksuel lyst med ophidselse. Sidstnævnte er en fysiologisk reaktion, hvilket betyder at du genkender din spænding, når du har erektion eller føler dig lystig.

Begær er på den anden side kun den kraft, som driver dig til at søge fornøjelse. Der kan ofte være lyst, i nogle tilfælde, men der kan være noget, der forhindrer seksuel ophidselse.

Hvorfor ville du ikke kunne opnå seksuel ophidselse?

Par sammen i seng

I nogle tilfælde, vil dine tanker ikke lade dig slappe af under handlingen. Følgende kan derfor forekomme:

 • Frygt: Du vil ikke være flov eller frygte afvisning på grund af usikkerhed om din krop.
 • Angst: Du er bekymret for, hvad der vil ske, så du tillader ikke dig selv at give slip. Bare lær at slappe af!
 • Stress: Dette er fjenden for alle menneskelige aktiviteter. Selvfølgelig kan bekymring også blokere seksuel ydeevne.
 • Fordømmelse: Dette er sværere at overkomme. Samfundet er fuld af tabu emner, der får dig til at føle dig skyldig. Bryd dig selv fri af dem!
 • Kommunikation: Dette element er vigtigt i et forhold. Det er den eneste måde at udtrykke sig på overfor hinanden, og derved fortælle hvad du virkelig kan lide.
 • Lidenskab: I dette tilfælde handler det ikke kun om dine indfødte instinkter. At have en negativ holdning til livet vil ikke give dig mulighed for at nyde sex frit.
 • Uvidenhed: Der er ikke noget bedre end at opdage, hvad den menneskelige krop er i stand til. Nogle gange kan du være bange for noget, men hvis du er bedre informeret, kan ingenting overraske dig.
 • Medicin: Visse stoffer, som antidepressiv medicin eller blodtryksmedicin, har bivirkninger, blandt hvilke er et fald i din libido.

Har fraværet af seksuelt begær en løsning?

Heldigvis er det muligt at øge din seksuelle lyst, uanset om du er mand eller kvinde.

At have sex er i vores DNA, men nogle gange skal du arbejde lidt mere for at overvinde problemet. Vær opmærksom på følgende tricks:

1. Fysisk kontakt og seksuelt begær

Afstand fra din partner kan starte med en simpel pause. Begge mennesker vil tage lidt tid, men de siger ikke noget; de tager afstand fra sig selv.

Dette får fysisk kontakt til at forsvinde. De kærtegn, kram og kys i havde bliver glemt.

Så længe de ikke vender tilbage, vil sex selvfølgelig også selv fortsætte med at vente på sig.

 

2. Vær ikke bange for erotiske spil

Par der har gang i forspil

Faktisk burde det at have en tilfredsstillende nat bare mellem jer to, ikke være så hårdt. Det handler ikke kun om at spille erotiske spil eller prøve fetisher, som du ikke kan lide.

Nøglen er at spørge efter hvad du vil, og selvfølgelig også respekterer din partners ønsker.

3. Bryd din rutine

Hvornår var sidste gang du brød din rutine? Vi bliver så vant til dette hurtige liv og at overholder regler og tidsplaner, så nogle gange bliver dit seksuelle liv kedeligt.

Du kunne prøve at gøre det med dine øjne lukkede, eller din partners.

Det er en god ide at ændre rummene og give en sjov lille nuance til hvert seksuelle møde i har med hinaden.

4. Stimulerende snak

Snak om sex - seksuelt begaer

Med dette er det vigtigt at huske værdierne og traditionerne hos dig og din partner for at undgå at skade følelser. Seksuel tale er ikke bare uhøflige sætninger. Du skal kende jer som et par og se, hvor langt du kan gå.

5. Elsk dig selv for at få bedre seksuelt begær

Ikke alle har mod til at elske og acceptere sig selv. De tidligere trin er alle ubrugelige, hvis du ikke elsker dig selv. En selvsikker og glad person vil altid være ønsket og vil ikke være genert i sengen.

Det er på tide at lære dig selv kende, bogstaveligt fra hoved til tå. Overvej dine følelser og din fysiske krop. Hvad vil du have? Er der noget du ikke kan lide?

Prøv at opretholde en positiv og energisk holdning, men hold øje med det.

Glem ikke, at der ikke er grænser i soveværelset, og de går dertil hvor en af jer ikke er enig i at fortsætte.

Selvfølgelig er det også vigtigt at tage sig af sit helbred. Det handler ikke kun om at holde en afbalanceret kost, men også at få nok motion.

Pas på dit udseende! Det er en måde at vise din partner på, hvor meget du elsker dig selv, og også en måde at vække deres fantasier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Echeverría-Lozano, A. (2017). Deseo sexual en jóvenes de la Ciudad de México: amor vs. placer. Journal of Behavior, Health & Social Issues, 9 (2), 45–53. https://doi.org/10.1016/j.jbhsi.2017.10.001
 • Ferreira, LC, Narciso, I. y Novo, RF (2012). Intimidad, deseo sexual y diferenciación en la pareja: una revisión teórica y metodológica. Revista de terapia sexual y marital, 38 (3), 263–280. https://doi.org/10.1080/0092623x.2011.606885
 • Lazar, Susan; Licthenberg, Joseph D. (2005). Placer sensual, excitación sexual y feminidad: apreciar la respuesta sexual femenina. Psychoanalytic Inquiry, vol. 23, No. 4, p. 592-614, 2003. Copyright 2003 The Analytic Press, Inc. Traducido y publicado con autorización de The Analytic Press, Inc. http://www.aperturas.org/articulo.php?articulo=347

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.