5 ukendte symptomer på diabetes

Hvis du har nogen af disse symptomer, enten alene eller sammen, bør du se din læge for eventuelt at udelukke diabetes, da disse symptomer kan være tegn på sygdommen.
5 ukendte symptomer på diabetes

Sidste ændring: 28 november, 2018

I dette indlæg vil vi snakke om 5 ukendte symptomer på diabetes. Diabetes er en sygdom der opstår, når glucoseniveauerne i blodet er for høje, hvilket beskadiger øjnene, nyrerne og nerverne i nogle tilfælde.

Ukendte symptomer på diabetes

Ikke alle diagnosticeret med diabetes har de sædvanlige symptomer som tørst, følelsesløshed i hænder eller fødder, uforklarligt vægttab og hyppig vandladning.

I dag, vil vi gerne tale med dig om nogle af de mindre kendte symptomer på diabetes. Hvis du har en eller flere af disse symptomer, skal du være opmærksom og straks se din læge.

Hudirritation

Toer hud

En af de mindre kendte symptomer på diabetes vises, når glucoseniveauerne i blodet overstiger de sunde værdier, hvilket fører til tør, kløende hud.

Kløen kan forekomme på hænder, arme, ben og fødder. Så hvis din hud er irriteret eller kløende, sørg for at det ikke er forårsaget af vejret. Hvis ikke, få dit blodsukker kontrolleret.

Diabetes påvirker blodcirkulationen og ekstremiteterne er typisk hvor denne hudirritation forekommer.

Skæl eller tør hovedbund

Mange mennesker forestiller sig aldrig, at dette kan være et symptom på diabetes. Når du har overskydende sukker i blodet, forsøger din krop normalt at fjerne det i urinen.

Men ved at fjerne overskydende væske fra kroppen, begynder nogle områder at opleve effekten af dehydrering. Dette får skæl til at dannes i hovedbunden, hvilket både er ubehageligt og irriterende.

Det kan også forårsage seborrheic dermatitits, der almindeligvis omtales som skæl. Da huden er det største organ i kroppen, kan det sprede sig til hele hovedbunden.

Hertil kommer, at betændelse i dette område giver de rette betingelser for vækst af Pityrosporum svamp, der forårsager skæl.

Denne mikroorganisme ernærer sig fra hovedbundens olier og kan hurtigt sprede sig på blot et par dage samt manifestere sig som de velkendte hvide flager.

Snorken

Par der sover, fyren snorker

Dette symptom kan overraske dig lidt. Vejrtrækningsproblemer under søvn kan hæve blodsukkeret. Denne tilstand er kendt som søvnapnø.

Selvom det kan være irriterende, er det bedst at undgå dette symptom på grund af det faktum, at det kan få din krop til at frigive stresshormoner under søvn, der væsentligt hæver sukkerniveauet i blodet.

Det er vigtigt at behandle og forebygge indtræden af diabetes.

Snorken er forbundet med en række sygdomme, som du måske tror intet har at gøre med diabetes.

Det kan dog være en fremherskende faktor for at udvikle diabetes, da det forårsages af afbrydelser til den normale vejrtrækning, idet musklen der trækker luftvejene sammen slapper af.

Snorken gør det vanskeligt for ilt at komme ind i lungerne, hvilket afbryder blodsukker stofskiftet.

Høreproblemer

Vidste du, at tab af hørelse kan være et tegn på diabetes?

Hvis du opdager, at du skal skrue lydstyrken op på tv’et, fordi det er svært for dig at høre, eller hvis du ofte er nødt til at spørge andre folk om at gentage tingene, så fortæl dette til din læge.

Flere undersøgelser har vist, at høretab kan være et tegn på begyndende diabetes.

Dem med forhøjet blodsukker er mere tilbøjelige til at have auditive problemer end dem med sunde blodsukkerniveauer.

Dette skyldes det faktum, at virkelig høje blodsukkerniveauer beskadiger nerver og blodkar i det indre øre, hvilket er til skade for deres funktion.

Synsændringer

Synsaendringer

Diabetes producerer ændringer i kroppens væsker, og dette kan påvirke dit syn. Dette er et virkeligt almindeligt symptom. Nogle patienter er faktisk begyndt at se bedre efter de er blevet diagnosticeret med sygdommen.

Du behøver pludselig ikke længere dine briller, fordi du kan se godt uden dem. Når dette sker, er forbedringen ikke permanent. Når blodsukkerniveauet stabiliseres, er patienten igen nødt til at bære korrigerende linser.

Men bare rolig, det er ikke det samme som diabetisk retinopati. Diabetisk retinopati opstår, når blodkarrene bag øjet blive blokeret.

I de tidlige stadier af diabetes, er øjnene ude af stand til at fokusere, fordi blodsukkerniveauet er for højt.

Dette kan medføre ændringer øjnenes form, men det betyder ikke, at du vil miste dit syn til diabetes.

Disse symptomer er ofte ignoreret, fordi de generelt er forbundet med andre sygdomme.

Hvis du bemærker nogen af disse ændringer i din krop, herunder de mere almindelige symptomer, bør du se en specialist for at få en korrekt diagnose og behandling.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.