Sådan behandler du skæl og seborrisk eksem derhjemme!

Udover at gøre dit hår glansfuldt er æblecidereddike en naturlig bakteriedræber, der hjælper med at fjerne fedt og reducere forekomsten af ​​skæl.
Sådan behandler du skæl og seborrisk eksem derhjemme!

Sidste ændring: 26 august, 2022

Både skæl og seborrisk eksem er to meget almindelige problemer i hovedbunden, som kan opstå hos alle i alle aldre. Det er et problem, der kan forårsage stort ubehag og gener for de mennesker, der lider af det. Når der er skæl til stede, kan det være at du har en tør hovedbund, der skyldes disse små løse flager, som har tendens til at falde ned på skuldrene og hvis vi har mørkt tøj på, ser det forfærdeligt ud. Folk som lider af det føler også ubehag og er bevidste om at lade håret hænge løst. I tilfælde af seborrisk eksem er problemet endnu mere alvorligt, fordi hovedbunden danner skorper, der skaller af, forårsager rødme, kløe og hårtab, og i nogle tilfælde en form for infektion. I denne artikel vil vi fortælle dig hvordan du kan behandle skæl og seborrisk eksem derhjemme!

Hvad er årsagen til skæl?

Skæl kan skyldes flere faktorer. Her er nogle af dem:

 • Svamp
 • Dårlig ernæring
 • Stress
 • Kemikalier (f.eks. hårfarve).

I denne artikel anbefaler vi nogle effektive hjemmebehandlinger til at bekæmpe skæl og seborrisk eksem. 

Reducer symptomerne på seborrisk eksem med ren honning

En meget effektiv hjemmebehandling er baseret på ren bihonning, da videnskabelige studier har bevist at honning har en helende kraft på dette hovedbundsproblem. Gruppen af personer, der havde dette problem, og blev udsat for en behandling med honning, opnåede en generel forbedring af deres tilstand på bare kort tid.

For at fremstille dette middel, laver du simpelthen en blanding af 90% ren honning med 10% varmt vand. Anvend det på hele hovedbunden med en blid massage, dæk derefter dit hoved med en klud og lad det sidde i mindst tre timer. Skyl efter med varmt vand. Behandlingen bør foretages hver dag i en måned. Herefter kan den fortsætte i seks måneder, men kun en gang om ugen. Med denne behandling vil symptomerne og ubehaget gradvist forsvinde, og efter seks måneder vil alle problemerne være fuldstændig forsvundet.

Anbefalet læsning efter “Sådan behandler du skæl og seborrisk eksem derhjemme!”:

Naturmidler med natron

Yderligere behandlinger og anbefalinger

Urtete
 • Forbered et urteudtræk ved at placere nogle mælkebøtteblade i en kop kogende vand, lad det afkøle og drik det. Denne te bør indtages tre gange om dagen, indtil du mærker en bedring.
 • En anden te, der er nyttig til at løse disse problemer i hovedbunden er en te tilberedt med padderok. Brug samme fremgangsmåde som ovenfor, og brug kun en skefuld af den tørrede plante for hver kop vand. Drik det en gang dagligt.
 • Når problemerne med overskydende fedt viser sig i dit hår, kan du koge en masse cypreskviste i en liter vand. Når den er afkølet, masseres det i hele din hovedbund, og derefter vasker du håret som normalt.
 • Folk, der har dette hovedbundsproblem skal være meget forsigtige med de fødevarer, de spiser, for ikke at forværre symptomerne. Du bør for enhver pris undgå fødevarer, der har højt indhold af fedt, såsom stegte eller forarbejdede fødevarer og mange saucer. Det er bedst at vælge alle former for grøntsager, især dem, der er rige på selen og zink, såsom agurk, squash, løg, asparges, aubergine, figner og nødder, blandt andre.

Hjemmebehandling til at bekæmpe skæl

Aeblecidereddike
 • For at reducere produktionen af ​​skæl er det meget effektivt at gnide hovedbunden med æblecidereddike, som anvendes ved forsigtigt at massere det på din hovedbund med fingrene. Lad det sidde i tyve minutter og derefter skylles efter med rigeligt varmt vand. Du kan foretage denne behandling to til tre gange om ugen.
 • Tea tree-olie kan også være et effektivt middel til at bekæmpe dette hovedbundsproblem, fordi dette naturprodukt har anti-bakterielle egenskaber. Det er antiseptisk, svampe-bekæmpende og antibiotisk, så det giver et stort håb om en hurtig løsning på dette problem.
 • En anden hjemmebehandling, der giver store resultater på kort tid er en fremstillet med æblecidereddike, rosmarin og mynte. For at tilberede den, har du brug for en liter æblecidereddike, nogle friske rosmarinkviste og et par friske myntekviste. Hæld æblecider-eddiken i en flaske med prop, tilsæt kviste af rosmarin og mynte, luk låget godt og stil den på et mørkt sted ved stuetemperatur. Lad det stå i mindst tyve dage, si derefter blandingen og hæld den på en anden flaske. Du kan forsigtigt massere denne blanding på hele din hovedbund, lad den virke i femten eller tyve minutter og vask derefter dit hår som normalt.
 • Endelig anbefales det at du vasker dit hår ofte, fordi på den måde kan du undgå dannelse af fedt, der kan forværre udseendet og tilstanden af ​​hår og hovedbund i almindelighed.
Det kan interessere dig ...
5 urte-shampooer til behandling af skæl
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 urte-shampooer til behandling af skæl

Skæl er en hudlidelse, som påvirker hovedbunden og kan være irriterende for folk der har det. Her kan du læse om naturlige midler til behandling af...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Aburjai, T., & Natsheh, F. M. (2003, November). Plants Used in Cosmetics. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1363
 • Ranganathan, S., & Mukhopadhyay, T. (2010). Dandruff: The most commercially exploited skin disease. Indian Journal of Dermatology55(2), 130. https://doi.org/10.4103/0019-5154.62734
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology12(4), 306–313. https://doi.org/10.1111/jocd.12058
 • Surya Prabha, M., Sravani, A., Spandana, A., Ramarao, N., & Santhosh Aruna, M. (2014). Formulation and evaluation of herbal hair powder against dandruff. International Journal of Pharmaceutical Sciences Review and Research28(2), 43–47.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.